Nilan EC9 lattialämmityksen ylilämpö

Logic

Tulokas
Oli noussut edellisyönä hälylokin mukaan menovesi 60 asteiseksi. Vasemmanpuoleisin (1.) rele oli jäänyt ilmeisesti pohjaan, kärjet ei siis tule enää ulos muuta kun ruuvimeisselillä pakottamalla ja pohjaan mennessää jäävät pohjaan. Lisäksi sinkkiboxin pohjalla vähän mustaa mujua.
Nyt ei enää lattiaan menevä vesi lämpene, tällä hetkellä menovesi T14 19 asteista vaikka laittaisi pyynnit min 27 - max 35.
Yritetty käyttää virrattomana sulakkeista ja huoltovalikosta keskuslämmitys on/off. Painelin myös sinkkiboxin kyljessä olevaa ruskeaa nappulaa, joka ei siis ollut pompannut ulos (jos sen edes kuuluu mihinkään liikkua). Kiertovesipumpussa palaa valot ja välillä kuuluu lorinaa eli se varmaankin toimii.

Tällä hetkellä kaikki 3 relettä ovat pohjassa, eli pitäisi lämpö kyllä nousta. Voiko kaikki kolme relettä olla rikki, vaikka 2. ja 3. releiden kärjet tulevat ulos jos laittaa virrat pois ja menevät pohjaan vähän aikaa virran kytkemisen jälkeen? Ehkä ohjainyksiköstä mennyt jotain rikki?
 

Logic

Tulokas
Kyselin Nilanin huollosta ohjeita ja sieltä sanottiin vaan että ylilämpösuojalta kuulostaa ja käskivät painella sitä ruskeaa nappulaa kovemmin. Painelin ja vääntelin namiskaa ruuvimeisselin kärjellä vaikkei se juuri mihinkään liikkunut niin lattialämmöt lähtivät nousuun vähän ajan päästä. Rele oli tosiaan osittain sulanut ja piikit edelleen pohjassa. Otin ensimäisen sulakkeen pois käytöstä ja huoltomies tulee vaihtamaan uuden releen.
 

Skata

Vakionaama
@Logic
Vaihdata samalla vaan ne kaikki. Itselläni oli hiukan vajaa 200€ muistaakseni hinta. Ovat nykyään puolijohdereleitä, jää releiden naksuminen myös pois.
 

Mikkis87

Tulokas
Meillä nyt sama ongelma, että oli käynyt olohuoneen lattialämpö ylilämmöllä ja nyt ei enään lämpene. En löydä mistään mitää nappeja. Huomiona se, että tuo Grunfossin palikka on oikealla sääföllä ja olohuoneen jakotukki on kylmä.
 

laami

Tulokas
Sama ongelma myös. Ei auttanu myöskää" ruskee nappula" ja mustaa mujua boksin pohjalla. Pitipä ottaa yhteys huoltoon... Mutta aiemmista keskusteluista kiitos, niin vois arvailla vian löytyvän rikkinäisistä releistä
 
Ylös Bottom