Nilan EC9 sol

Arttuuro

Tulokas
Tervehdys kaikille!

Huom. en löytänyt nimenomaan sol-mallista omaa keskustelua, joten päätin avata sellaisen. Mikäli tällainen jo löytyy, niin ylläpito siirtäkööt/poistakoon :)

Eli keväällä ollaan muuttamassa 100m2 taloon, missä kyseinen PILP ja vesikieroinen takka, joka kiinni tuossa sol-piirissä. Itselläni ei ole MITÄÄN kokemuksia näistä PILPeistä, joten armahtakaa ymmärtämätöntä. Perusperiaatteen toki ymmärrän ja yrittänyt lueskellä täältä lisää.

Lähinnä kysymykseni kuuluu näin alkuun: Mitä erityistä on otettava huomioon PILPin asetuksissa nimenomaan tähän vesikiertoiseen takkaan liittyen? Tarkoitus on talvikuukausina lämmittää takkaa se kerta päivässä, ulkolämpötilasta riippumatta, ja näin ollen tällä lämmittää mahdollisimman paljon itse taloa lattiapiirien kautta.

Lämmitysajankohdat asettuvat arviolta ma-pe 17-21 ja kello 12-16 välisille ajoille

Ajatuksena ei ole ollut lämmittää takkaa kesäaikaan, sillä näin nopeasti ajateltuna en näe järkeä polttaa puuta, jolla lämmittää käyttövettä kattilassa?

t:
Arttu
 

pjr

Aktiivinen jäsen
Nilanin lattialämmitys tapahtuu sähkökattilalla eli vesitakasta ei siihen ole iloa. Sol-kierukka on käyttövesipytyssä mikä ei ole missään yhteydessä lattialämmitykseen.

Nilanin nettisivuilta lainattua:
"Saatavana myös EC9 Sol -mallina, joka tuo lisäsäästöjä käyttöveden lämmitykseen, esimerkiksi aurinkokeräimiä tai kiertovesitakkaa hyödyntämällä. "

Pienellä virittelyllä tuota voisi olla tosin mahdollista hyödyntää lattiakierrossa, mutta veikkaanpa ettei oikein rahallisesti kannata. Tuo Nilanin ~550W kompura on kuitenkin melko pieni kuten on myös tuo poistoilmasta napattavan energian määrä.

Asetuksiin tuskin tarvitsee hirveämmin koskea jos ne on muuten ok. Nilanin kanssa ideologia menee siten, että lämmitetään mahd.paljon ilmanvaihdolla ja lattia avustaa suorasähköllä tarvittaessa.
 

pjr

Aktiivinen jäsen
Eli keväällä ollaan muuttamassa 100m2 taloon, missä kyseinen PILP ja vesikieroinen takka, joka kiinni tuossa sol-piirissä.
No tietysti, jos joku sen haluaa noin asentaa. Kukaan normaaliälyinen ei takkaa kytke käyttövesipiiriin, vaan lattiapiiriin.. :D
No etkös tuossa juuri kirjoita, että se on siten kytketty vai missasinko jotain :hmm:

Tuo SOL on nimenomaan kierukka siellä käyttövesipytyssä..
 

Heat&Cool

Aktiivinen jäsen
No tietysti, jos joku sen haluaa noin asentaa. Kukaan normaaliälyinen ei takkaa kytke käyttövesipiiriin, vaan lattiapiiriin.. :D
Vakioratkaisussa se on juuri noin Nilanin älyllä, että niin vesitakka kuin mahdolliset aurinkopaneelit lataavat vain käyttöveteen. Tietty, jos sulla on lisäshuntti siinä välissä niin teoriassa, mutta aikas kallis tuollainen järjestelmä olisi suhteessa saavutettavissa olevaan säästöpotentiaaliin?
 
Ylös Bottom