Nilan ec9 tehottomuus

Viestejä
4
#1
Ensimmäinen vuosi nilanin kans meni mallikkaasti kun sain säädöt aseteltua kohdilleen,tänä talvena alkoi temppuilu ja tähän tarvitsisin apua kokeneemmilta nilanin omistajilta.

Elikkäs alussa ihmettelin että tuloilma on kylmää ja vesi lämpeää hitaasti verrattuna viime talveen, lauhdutin kävi viileänä n. 25-28 asetuksilla tulo 1 poisto 1,laitettaessa poisto 2 tulo 1 lauhduttimen lämpötila tippui n kolmella asteella ja höyrystin meni -3 asteesta plussalle n 9 asteeseen. Soitto nilanille huoltomies paikalle ja lisäsivät kylmäaineita koneeseen nyt tilanne parempi sen suhteen että höyrystin pysyttelee siinä 2 asteessa. Mutta edelleen tuloilma tänään päivälläkin -2 asteen pakkasella +29 lauhdutin +30. Vedet lämpenee edelleenkin hitaasti ja tosiaan arvot käytännössä pysyy samoissa oli puhaltimet tulo 1 poisto 1 vai tulo 1 poisto 2. Korkeintaan kaksi astetta on eroa lauhduttimen ja tuloilman lämpötilassa.

Kulutukset nousseet viime talveen verrattuna samanlaisilla keleillä yli 15kwh/vrk...

Onko kenelläkään käryä mistä voisi johtua ja millaisia arvoja te saatte lauhduttimesta ja höyrystimestä tulo 1 poisto 1
Verrattuna tulo 1 poisto 2. Ja tosiaan saunan jälkeen höyrystin menee helposti yli +20asteeseen onko tämä normaalia?

Kiitoksia etukäteen vastauksista!
 
Viestejä
4
#2
Vs: Nilan ec9 tehottomuus

Eikö kellään oo vinkkejä tähän? Mitä teillä esimerkiksi höyrystimen ja lauhduttimen lämpötilat on näin +4- +2 keleillä jos puhaltimen nopeudet on tulo 1 poisto 2 tai tulo1 poisto 2??

Ja miten saunan jälkeen pomppaako höyrystimen lämmöt +17-+22?? Olisin todella kiitollinen vastauksista!
 
Viestejä
36
#3
Vs: Nilan ec9 tehottomuus

Oliko siis niin, että viime talvena lauhdutin kävi kuumempana? Tarkka lämpötila riippuu suoraan ilmamääristä, joten sitä tietämättä on paha sanoa onko +30 vähän vai paljon. Mulla on vähemmän:)

Mutta tuo höyrystimen lämpötilan nousu saunan jälkeen tapahtuu meilläkin, kyselin siitä hiljan ja foorumilaisten mielestä oli normaalijuttu.
 
Viestejä
4
#4
Vs: Nilan ec9 tehottomuus

Jep. Viime talvena kävi lämpimämpänä,en tiiä johtuuko siitä vai mistä mutta tuloilma on ollut nyt kylmempää mistä johtuu että lattialämmöt pyörii päällä vähän väliä ja sitäkautta kulutukset on noussut 10-15kwh/vrk vaikka säädöt samat. Kyseessä 2016 valmistunut okt 116m2 ja nyt vaikka päivät selkeesti plussalla (+6) yöllä vähän pakkasella sähkönkulutus 50kwh/vrk paikkeilla viime talvena samanlaisilla keleillä pyöri 35 tuntumassa.näkyykö mistään jos joku lattialämmityksessä jumittaa(vastus)??
 
Viestejä
36
#5
Vs: Nilan ec9 tehottomuus

Sori pitkästä viiveestä kommenteissa.
Jos vastus jumittaa päälle, sen luulisi huomaavan joko kämpän lämpötilasta tai Nilanin menoveden lämpötilasta.
Oletko tarkastanut, että tuloilmasuodattimet ei ole tukossa? Niiden vaihto on muistaakseni jollain auttanut, joskin en heti näe logiikkaa miksi näin.
Melkein se kannattais Nilanille soitella jos ei tämmöisillä perusjutuilla selviä vika...
 
Ylös Bottom