Nilan EC9 viilennys lämmittää asuntoa

Jafi

Tulokas
Morjens, uusi käyttäjä ilmoittautuu jälleen!

Elikkäs nyt kun kelit lämpeni huolella niin Nilan alkoi käyttää viilennystä (viilennyksen asetus oli +5) ja talo lämpesi n.27 asteeseen päivän aikana (aiempi sisälämpötila oli n 22 asteen tuntumassa).
Ilmanvaihto alkaa välittömästi puskea lämmintä ilmaa sisälle kun viilennyksen laittaa päälle. Kokeilin myös ilman ISO puhallusasetusta eikä tuntunut olevan vaikutusta. "Viilennyksen" ollessa päällä kämpässä oli melko tunkkainen ilma vaikka puhallus oli 2/2.

Mistä voisi johtua kun lauhdutin kuitenkin tippuu sinne nollan tuntumaan ja kompura pyörii (ledi syttyy paneelissa).
Onko ilmanvaihdossa putket menneet sekaisin vai mistä mahtaa johtua:D Edellinen asukas ei ollut käyttänyt viilennystä ollenkaan.

Laitteeseen laitettu kesää varten Nilanin perusasetukset.
https://www.nilan.fi/oppaat-ja-ohjeet/esitteet-ja-kayttoohjeet/
ja sieltä PERUSASETUKSET KÄYTTÄJÄLLE, CTS 600

Kämppä on 100m^2 vesikiertoisella lattialämmityksellä, rakennettu 2012.

Näytä Data antaa seuraavaa:
Nykytila Lämmitys
Paneeli T15 26
Ulkoilma T1 26
Vesi-ylä T11 54
Vesi-ala T12 48
Meno T14 24
Lauhdutin T5 24
Tulopuhallus 2
Poistopuhallus 2
Softa1 1.36
Softa2 1.02
Tyyppi VP 18cek
 

pjr

Aktiivinen jäsen
Onko suodattimet puhtaat ja onko hyttysverkko poistettu raitisilmaritilästä? Ekana tulis mieleen ettei saa tuloilmaa. Toisena tulis mieleen kanavien huono eristys jos ovat yläpohjassa.
 

Jafi

Tulokas
Suodattimet vaihdoin ja ritilä ollut irti ilmeisesti uudesta asti. Tuloilman reiän kohdalla käy kova pöhinä kun nostaa tuloilman neloselle ja kämppään alkaa tulla myös huomattavasti enemmän ilmaa.
 

Jafi

Tulokas
Nyt lakkasi veden lämmitys toimimasta Nilanissa. Tilana näytä datassa on veden lämmitys mutta kompura ei käynnisty. Kompuran saa kuitenkin päälle kun käy huolto valikosta laittamassa sen manuaalisesti päälle.

Onko ohjainkortti mennyttä kalua?

Saisikohan tuohon cts600 ohjauksen tilalle päivitettyä cts602 kortin jotta saisi automatiikkaan/etäohjaukseen kytkettyä samalla?
 
Ylös Bottom