Nilan ja lattialämmitys?

Nilanihan tekee kompuralla vain käyttöveden ja tuloilman, mutta täyttä selvyyttä en ole saanut millainen ”pannu” on lattialämmitykselle ? Ja varmaan samanlaiset ec9 PC EK?
 
Eikös perinteisessä sähkökattilalla ole erilainen toteutus kun tässä?, tietysti mitään suurempaa säiliöö ei ole missään, mutta läpivirtauslämmitin kuulostaa siltä että sähköä kuluu julmetusti (piikki) silloin kun lämmitetään....
 

vwg4

Aktiivinen jäsen
Esim Tehowatti on samoin. Kuin myös esim Niben Vvm320 jne. Ctc ecoel

Taitaa suuntaus olla enemmän tuohon suuntaan, tehdään vain niin lämmintä ja vain sen verran ku tarttee.

Yösähköllä lämpiävät 1000ltr etc pannut vastuksella vesi tilassa, mut sit onkin reilummasti vastusta.

F470 kaksoiskattila, mut ei tuokaan ihan ongelmaton ole, esim säädön suhteen
 

Harrastelija

Aktiivinen jäsen
Aloin ihmetteleen että eikö tommoinen läpivirtauslämmitin vie ainakin saman sähköä ellei jopa hieman enemmän (häviöiden vuoksi) kuin sähköpatterit seinällä tai jopa enemmän kuin vastukset lattiassa? Suorassa lämmityksessä kulutuspiikki jäisi kuitenkin pienemmäksi kun vain osassa huoneissa lämmitys on päällä samanaikaisesi.
Toki vesi on hyvä tapa jakaa lämpöä esim jos yösähköstä saa apua tai on muita (vettä tarvitsevia) lämpölähteitä.
 

ollikuhta

Aktiivinen jäsen
Eipä tuo suurempia piikkejä tee. 5v ollu etäluettava ja pari 9kw piikkiä löytyy kolo ajalta. Silloin ollu varmaan 6kw eestä vastuksia pelissä
 

Telehell

Aktiivinen jäsen
En ole Itselläni vielä kertaakaan havainnut, että olisi täydellä teholla lattialämpö toiminut, itseasiassa en ole havainnut edes tuota 6kw tehoa olleen käytössä. Ei kyllä mitään loggeria ole, mutta reaaliaikainen sähkönkulutuksen seuranta seisoo keittiön pöydällä.
 

Harrastelija

Aktiivinen jäsen
Siis sähkölaitoksen etäluettava? Joo ei tuo varmaan tunnin mittausjaksolla ”tappiin” mene kun kuitenkin uudehko hyvin eristetty talo. Tunnin mittausjaksolla ei voi päätellä onko siellä ollut hetken 6 tai jopa 9kW päällä. Vettä on kierrossa kuitenkin sen verran vähän ettei se 9kW kauaa ole päällä. Muutoin vesi kiehuisi.
Tosin jos aikaisemmin piikkisähköstä puhunut tarkoitti huipputehomittausta niin sehän määräytyy tuon tunnin mittauksen perusteella.
 
Elikkä jos Nilanissa on tälläinen järjestelmä, niin Nibessähän on erilainen mutta onko siinä käyttöveteen ja patteriveteen omat vastukset?
 

vwg4

Aktiivinen jäsen
Nibe F470 on kaksoismaljakattila (Tai jtn sinnepäin). Alaosassa on lämmityskattilan, ja vastus;tuosta sitten shuntataan lattiaan vettä. Yläosassa on käyttövesi säiliö. Kun tehdään käyttövettä, lämmityspuolen kattila lämmitetään x ajaksi haluttuun käyttövesi lämpöön, josta sit kattilan yläosa lämpiää. Eli yksi vastus.

F750 on muistaakseni putki vastus ja vaihtoventtiilillä joko käyttövesi kierukka tai lämmitysvesi.
 
Hei,
Piti tähän kirjoittaakin, kun kyselin Nilanilta ”sitäkin vaihtoehtoa miettinyt lämpölähteeksi,” jos jossain vaiheessa saisi edes projektin alulle...
Mutta kuitenkin kysyin tästä lattialämmityksestä, että voidaanko liittää SOLkierukkaan kiertoveteen, ja he vastasivat että onnistuu kun lisätään suntti väliin.

onko täällä kokemuksia miten tämä käytännössä toimii, että saadaanko hyötyä tästä..
 

Telehell

Aktiivinen jäsen
Milläs asetuksella porukalla on Nilanissa tuo lattialämmityksen kiertovesipumppu?


IMG_20200310_205821.jpg
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Milläs asetuksella porukalla on Nilanissa tuo lattialämmityksen kiertovesipumppu?
Kolme palkkia (=CP1) taitaa riittää lattialämmitystalossa normaalisti, nyt on neljässä palkissa (=täysillä).

Aiempaa juttua toisen PILPin yhteydessä
 

Telehell

Aktiivinen jäsen
Just eilen löysin tuon käyttöohjeen netin syövereistä ja laitoin kyseiseen kolmanteen palkkiin. Täytyy seurata tilannetta.
 
Ylös Bottom