Nilanin viilennys

Skata

Vakionaama
Hyvin on pelittänyt Nilanin viilennys näillä n. +30 keleillä. Tuo n. 23,5 olohuoneessa ja 22,6 makuuhuoneessa. Hiljainen, ei vetoa ja huonekohtainen :)
Asetuksena pyynti +21 paneelissa ja viilennysasetuksessa +3. Voisi tuosta varmaan vieläkin pudottaa mutta tarvetta / järkeä ei ole kun näilläkin pärjää hyvin.
 

Liitteet

  • 1C755550-0843-49BB-9673-053242082C81.jpeg
    1C755550-0843-49BB-9673-053242082C81.jpeg
    46 KB · Katsottu: 52
  • 62A39576-9DDF-4C7C-AF28-D94D24FEBA36.jpeg
    62A39576-9DDF-4C7C-AF28-D94D24FEBA36.jpeg
    37,1 KB · Katsottu: 50

Magirus

Jäsen
On kyllä itsellekin ollut positiivinen ominaisuus tämä viilennys. Talo vuoren huipulla ja aurinko porottaa koko päivän. Nilan mittaili eilen ulkolämpötilaksi 32C astetta, viilennys koko päivän päällä ja sisälämpötila siellä 23-24C asteen tietämillä (tuloilman ollessa 18-22C astetta ajankohdasta riippuen). Kuumaa vettä on jauhettu ohessa pönttö täyteen :D


Lisäys: Koneelta puhaltaa 19,3C asteista ilmaa ja
Asetukset:
Sisä pyynti 21C astetta
Viilennys +2C astetta
Puhallus iso 4

Yöllä laskee ulkolämpötila sen verran, että jossain vaiheessa pääsee näköjään kompurakin lepäilemään. Aamulla herätessä viilennys on kytkeytynyt pois ja lähtee taas aamupäivällä viilentämään. Jos laskisi pyyntiä vielä, saisi varmaan yön aikana laskettua sisälämpötilaa enemmän ja hieman viileämmän mörskän uudelle hellepäivän koetukselle. Mutta kun näin on hyvä, niin mitä sitä muuttamaan :)

Lisäys: Koneelta lähtee 19,3C asteista tuloilmaa ja olohuoneesta tuloilmaventtiililtä mitattuna 20,5 C astetta. Ulkona 29,2C astetta Nilanin mittaamana.
 
Viimeksi muokattu:

Magirus

Jäsen
Nopeasti Elenian sivuilta katsottuna näyttäisi puhallus täysillä ja kompura päällä nousevan tuntikohtainen sähkönkulutus n. 700Wh. Päivässä mennyt viilennykseen siis n. 15kWh enemmän sähköä, kun yöllä viilennys kytkeytyy pois (koko päivän kulutus 20,7 kWh).
 
Viimeksi muokattu:

Magirus

Jäsen
En epäilekään, etteikö ILP olisi jäähdytykseen(kin) fiksumpi ja energiatehokkaampi laite. Nykyinen PILP kuitenkin hoitaa monta muutakin tehtävää ympäri vuoden ja riittää näinä harvoina hellepäivinä myös jäähdytyskoneeksi. Lisäksi jokaisessa huoneessa tasainen ”viileys” vs. ILPin paikallinen puhallus. Varmasti olisi sekin hyvä lisä, mutta en ole kokenut tarpeelliseksi sijoittaa rahaa vielä sellaiseen tällä nykyisellä setupilla.

Lisäys: En ole valinnut kyseistä laitetta taloon, joten ei ole mitään tarvetta ylistää. Alkuun olin skeptinen koko laitteeseen, mutta säätämällä ja opettelemalla on saanut mieleisen ja toimivan paketin tällaiseen pienehköön 97m2 ok-taloon. Paras lisäys käyttömukavuuteen on ollut ehdottomasti etäkäytön lisäys OpenHabilla. Helppo muuttaa asetuksia ja tarkkailla koneen tilaa sekä kotona että kodin ulkopuolella. Jos haluaa mahdollisimman itsenäisen laitteen, voi mielestänI PILP olla siihen hankalahko laite. Teollisuuden säätö- ja automaatiojärjestelmien kanssa kun on työn puolesta jo tekemisissä, niin tämä on lähinnä miellyttävä harrastus siihen lisänä.
 
Viimeksi muokattu:

Mikki

Vakionaama
Tuo viilennystarve on henkilökohtaista ja vähän suhteellista.... sisälämpö 23-24 ei meille toimisi. Siksi ILP on +21C pyynnillä ja näyttisi olevan 21,5C - 22C jokaisessa sisämittarissa. En tiedä hyötyisikö vielä tasaisemmasta viileydestä jotenkin.

Ei ole eiliset luvut Carunalta vielä tulleet, mutta keskiviikkona ILP pyöri myös kokopäivän ja talon kokonaiskulutus oli 17kWh.
 

Mikki

Vakionaama
Nilanilla vaan kun kerran homma toimii.

Se toki poistaa kosteutta ja ilma on sitäkautta varmasti ihan "ok". Mutta viilennystehon rajallisuuden näkee siitä, ettei pääse kuin 23-24C lämpöihin. ILP:ssä olisi potkua vaikka kuinka paljon lisääkin. Eiköhän kämpän johonkin 17C asti saisi näilläkin keleillä.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Tuo viilennystarve on henkilökohtaista ja vähän suhteellisesta.... sisälämpö 23-24 ei meille toimisi. Siksi ILP on +21C pyynnillä ja näyttisi olevan 21,5C - 22C jokaisessa sisämittarissa.
Sitä se just on. Meille tuo 22-23 on ihan sopiva, muuten tuntuu viileältä kun ulkona on 30.
Nyt kun osa viilennyksestä tulee iiveen kautta niin makuuhuoneet pysyy helposti alle 22 asteen ja se on kyllä iso plussa.
 

Magirus

Jäsen
Sitä se just on. Meille tuo 22-23 on ihan sopiva, muuten tuntuu viileältä kun ulkona on 30.
Nyt kun osa viilennyksestä tulee iiveen kautta niin makuuhuoneet pysyy helposti alle 22 asteen ja se on kyllä iso plussa.
Juurikin tämä. Erittäin henkilökohtaista. Itse kun olen sellainen vilukissa, että ulkona paleltaa +20C asteessa, niin nykyinen viilennys riittää aivan hyvin. Kaverin luona kävin kylässä lomilla (kova hikoilemaan), niin illalla alkoi hänen ILP pyynnillä olohuoneessa paleltaa. Kun hänellä taas oli kuuma :D Mutta jos muutaman viikon pitäisi tällaisia helteitä, niin veikkaan että PILPin jäähdytysteho ei meilläkään riittäisi..
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Juu, kyllä tekee. Saa nähdä alkaako tulla ongelmaksi, kun vedenlämmön yläraja varaajassa saavutetaan. Tuolloin kompura sammuu. Epäilen kuitenkin, ettei tule tapahtumaan 2hlön taloudessakaan..
Sitten vaan pidempiä suihkuja ;)

Meillä aurinkolämpö nosti 900 litran varaajan 80 asteeseen eilen niin kastelin illalla mansikkamaat lämpimällä vedellä:)
 

nikkeri

Tulokas
osaako joku sanoa mistä johtuu, että kun ec9 alkaa viilentää puhallus nousee kakkoselle? mulla normi asetuksena poisto ja tulo 1
 

kotte

Hyperaktiivi
Juu, kyllä tekee. Saa nähdä alkaako tulla ongelmaksi, kun vedenlämmön yläraja varaajassa saavutetaan. Tuolloin kompura sammuu. Epäilen kuitenkin, ettei tule tapahtumaan 2hlön taloudessakaan..
Eikös tuo sen jälkeen johda ylimääräisen lämmön jäteilmaan lämmityskaudella lämmöntalteenottoon käytetyn poistoilmakennon välityksellä? Tuossahan lienee vaihtoventtiili ja kylmäainekierrossa olevat tulo- ja poistoilmakennot?
 
Ylös Bottom