Nipe F470 melutaso.

  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Asumme puolisoni kanssa 127 neliöisessä 1 kerroksisessa talossa, käyttöön otettu 2005 ja lämmityksestä ja ilmanvaihdosta on huolehtinut Nipe 410p jo yli 14 vuotta ilman suurempia ongelmia, jotain releitä ja vastus on vaihdettu. Itse poistin kompressorin alta metalli hyllyn joka oli varsinainen melunheijastin. Nyt olisi tarkoitus uusia koko laite ja paikallinen yritys suositteli Nipe 470:ä. Kysyisinkin nyt, onko kellään käsitystä laiteen melutasosta sillä 410p on varsinainen melupesä.
 

misa64

Jäsen
Ei se uutena pidä pahaa ääntä!
Kun vanhenee niin äänitaso asettunee lähes samoihin kuin 410f - siinä on sama kompura , puhaltimet , joten ....
 

Mikki

Vakionaama
Kyllä F470 taitaa olla hiljaisempi kuin 410. Kotelointi varmaan parempi, vaikka kompressori on sama tai ainakin samantyyppinen.

Jos lähes täysin hiljaista haluaa sisälle niin VILP vesi-ulkona mallina. Sitten toki IV kone pitää hommata myös.

PILPeistä F750 on hiljaisempi kun siinä on invertteri kompressori ja keskimäärin kun on leutoa ei se käy kovilla kierroksilla. Pakkasilla tietenkin sekin ääntelee kun on sisällä kompura, mutta niin tekee kaikki muutkin laitteet missä kompura on sisällä.

Mutta kun laite vaihtuu niin samalla kannattaa katsoa voiko äänieristystä parantaa laitteen ympärillä. Pari kerrosta kipsiä lisää voi tehdä jo huomattavaa parannusta jos nyt ei ole kuin tavallinen väliseinä koneen takana.
 
Ylös Bottom