Jääkaappipakastimessa on pakastimen takana puhaltimella varustettu suljettu kotelo, josta on kanavat ilman kiertoon pakastimelle ja toinen sähköisellä termostaattipellillä varustettu kanava jääkaapin pitämiseksi kylmänä. Sulatus tapahtuu höyrystimen alapäässä olevalla sähkövastussauvalla, josta vesi valuu kompressorin päällä olevaan haihdutuskaukaloon (olen avannut paikat ihan mielenkiinnosta). Lämpötila on säädetty n. -20 asteeseen pakastimessa (jääkaappi +1 ... +4 alueesta riippuen).Karhu sanoi:Mikä tämän "No Frost"in teknisesti tekee? Eli toimintaperiaate.
Minkälaiset pyynnit teillä on jääkaapissa sekä pakastimessa?
Virke jäi kesken ?kemmola sanoi:Isossa kuvassa nämä eivät toimi.
Raksaaja sanoi:2009 vuosimallin Electrolux päätti itsestään sulattaa sisältönsä. Oli aika hämmentävää todeta, että pakastimessa on kaikki sisältö sulannut ja silti pakastimen oma lämpömittari näyttää edelleen tyytyväisenä -18c, ei hälytyksiä ja kompura seis. Jäätä/kuuraa ei silmämääräisesti ollut kennoissa kuin muutama milli.
Onko tuo onneton rakkine suunniteltu oikeasti niin päin persettä, lämpötilamittauksella ja kompuran ohjauksella ei ole mitään tekemistä itse kaapin lämpötilan kanssa?
Kaappi on noin kuukauden sähköittä käyttämättä ja vaimo olisi halunnut sen toimittaa suorilta kaatopaikalle. Itse en halunnut luovuttaa vaan koitin siitä löytää jotain sähkö- tai tiivistevikaa. Kun vikaa ei löytynyt laitoin sen takaisin käyntiin, eikä ongelma ole (vielä) toistunut. Mitään arvokkaampaa tavaraa en sinne enää uskalla laittaa, toimii lähinnä varapakastimena jos ja kun 20 vuotta vanhaan arkkupakastimeen ei sovi.
Ismo67 sanoi:Virke jäi kesken ?
"Koska niiden toimintaperiaate on täysin sama kuin ILP:ssä."
Ja jatkaen samaa sanomaa " älä osta mitään ILPiä älä osta mitään Non Frostia"![]()
kylmäkaasu sanoi:Kuumakaasusulatus olisi varmempi näissä rimpuloissa.
Teollisuuden isot pakkasvarastot toimii hyvin juuri tästä syystä.
[/quote
juuri näin ja niitä huolletaan kerran vuodessa vähintään.
ja vaihdetaan öljyjä.
ja monessa paikassa on se kylmäkalle 24/7 paikalla.
sanoisin tähän että näitä asioita ei voi mitenkään verrata toisiinsa.
näissä rimpuloissa jos olisi kuumakaasu sulatus niin kylmäaineet vaihtuisi vähintään 5 vuoden välein.
kylmäkaasu sanoi:Onko keksitty kuluvat kylmäaineet?
Millä perustelet moista? Kyllä riittävän tehokas sähkövastus + lämpöanturi + rele on luotettavampi peli kuin nelitieventtiili ja vastaavat viritykset noin yleensä ottaen. Kuumakaasusulatus on nopea ja energiatehokas suuremmille yksiköille, mutta kotipakastimen kokoluokassa ja tuottosuhteilla ei tuollakaan ole järin suurta merkitystä.kylmäkaasu sanoi:Kuumakaasusulatus olisi varmempi näissä rimpuloissa.
Teollisuuden isot pakkasvarastot toimii hyvin juuri tästä syystä.
kurre orava sanoi:Meilläkin Bekon no frost kaappipakastin teki ensimmäiset (olisikohan myöskin viimeiset?) temppunsa, oli jossain vaiheessa viikonloppua sammuttanut itsensä. Lähti kyllä iloisesti tulille paneelista virtakytkintä painamalla ja tuntuu jäähdyttävän hyvin. Ei hälyttänyt mistään (mitä sitä nyt sammuksissa hälyttämään?). Ei ollut myöskään missään vesilätäkköä joka olisi voinut viitata siihen että pakastin olisi ollut välillä umpijäässä.
Marja- ja sienisato suli kun jääpala kesäauringossa, lihat toivon mukaan säilyivät kuitenkin. Koitin pikaisesti etsiä netistä vastaavia kokemuksia mutta en löytänyt. Kaapin malli Beko Freezer, tuotekoodi Gigantissa oli RFNE312E35W. Energialuokaltaan A++ kaappi ja pakko myöntää että ainakin sammuksissa ollessa kulutti todella vähän virtaa. Meni vaan luottamus tuohon kerralla.
Kaappi on vajaa 1,5 vuotta vanha, ajattelin tapahtuneesta reklamoida myyjälle mutta tuskinpa korvaansa lotkauttavat (kaappihan toimii nyt...). Jollei millään saralla kukaan tule vastaan niin täytynee itse virittää jokin lämpötilahälytin tuonne pakkaseen jotta vastaava ei pääse ainakaan ihan huomaamatta tapahtumaan. Minulla on tuolle kaapille oma sähkömittarikin, ehkä sitä kautta saisi rakennettua hälytyksen periaatteella - jollei tuntiin kulu yhtään virtaa niin hälytyslippu pystyyn? Toinen vaihtoehto olisi ehkä viedä onewire anturi jostain kaapin sisälle muttei oikein viitsisi ruveta reikiäkään tekemään.
Onko kellään hyviä ehdotuksia? Kaappi on tähän asti toiminut täysin eleettömästi, ei ole kerännyt jäitä eikä muutenkaan oireillut. Nyt heitti sitten volttia senkin edestä kerralla.
Ettei siellä pohjalla olisi pientä keräyskaukaloa, jossa on tippaletku, joka menee kompressori päällä olevaan hauhdutusastiaan? Tuo tippaletku voi olla tukkeessa.Kysymys arvon fiksut foorumilaiset:
Mikä pakastimessa on mennyt tukkeeseen kun jäätä on alkanut kertymään? Jostain olen lukenut että NoFrosteissa kertyvä huurre sulatetaan jossain ja sulanut vesi johdatetaan höyryksi huoneilmaan. Mutta nyt ilmeisesti tämä kierto ei enää toimi ja käyttöohje ei kerro tästä mitään.
Ei kai sitä muutenkaan saa sulatettua -18C:ssä olevaa pintaa, johon väkisin kertyy jäätä sen ollessa kylmin osa, jonka pakastimen sisäilma näkee. Kodin sisäilmassa on kuitenkin vettä n. 10 g/m3 ja -18C ilmassa käytännössä ei lainkaan. Siis aina kun kodista pääsee ilmaa pakastimeen syntyy jäätä ja sulstustarvetta.Onko nuo no-frost pakastimet niin kuin vilp/ilp eli välillä sulatellaan ulkokennoa (pakastimen tapauksessa sisäkennoa)?
AInakin omissa laitteissa sulatus tehdään sähkövastuksella: kompressori seis ja kenno sulatetaan sähkövastuksella (tuon muuten kuulee, kun kylmäaine alkaa kuplia höyrystimessä). Tarkastaisin veden poistoreitin koko matkalta, voi tukkeutua ihan mistä vain. Myös jos oven tiiviste vuotaa tai jotkin pakasteet haihduttavat paljon kosteutta, sulatuskyky voi ylittyä.edit: Onko nuo no-frost pakastimet niin kuin vilp/ilp eli välillä sulatellaan ulkokennoa (pakastimen tapauksessa sisäkennoa)? Voihan se olla ettei tuo sulatus nyt toimi. 4tie venttiili jumissa?
Vai tapahtuuko sulatus ilman kompuran apuja? (kierrätetään ”huoneenlämpöistä kaasua” kennossa)
Jääkaapin tapauksessa kenno lämpenee muutenkin käyntijaksojen välissä.