No Frost pakastin luotettavuus

Råtta

Aktiivinen jäsen
Taas on jäätä kertynyt "mukava" määrä pakastimen pohjalle. Pakastin myös mouruaa normaalia enemmän.

Jäiden sulatus ja tarkemmin poistoputken tutkiskelua. Kyllä sieltä vettä tulee, mutta yläpää(pakastimen sisällä) oli taas jäässä. Työntelin molemmista päistä putkeen nailonista vetovaijeria. Molemmista suunnista tuli stoppi enkä uskaltanut väkisin runnoa. Päästelin vielä pakastimen puolelta kuumaa vettä poistoputkeen ja tarkastelin takapuolelta kuinka vesi tuli läpi. Veden mukana tuli myös epämääräinen punainen klöntti.
1597991824446.png

Tuossa hän makaa biojäteastiassa vanhaksi menneen perunasipulisekoituksen päällä. Näyttää koeputkilihalta.
Toivottavasti putki pysyy nyt paremmin auki. Ainakin vuorokauden empiirisellä tutkimuksella mouruna on vähentynyt/loppunut.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Tilalle tuli nyt Samsungin no-frost vermeet molemmat ja nyt muutaman kk kokemuksella ihan on bueno koneet, pakastimenkin sisäpinnat tosiaan pysyy jäättöminä. Syy merkin valintaan oli 10v takuu noiden invertteri-koneistoille kun tuossa posahtaneessa pakastimessa se oli nimenomaan se kompura joka jo 6v jälkeen heitti pyyhkeen kehään :cool:
No eipä ollut pitkäikäinen tuo Samsungin no frost -jääkaappi, viime su heitti jo pyyhkeen kehään ja tuolla mukamas 10v takuullakin sai pyyhkiä pe...tä :mad: No onneksi vak.yhtiö pelasti, korvauspalvelu toimi ripeästi ja saatiin uutta konetta tilalle, vaan Samsungin kylmäkoneisiin en kyllä enää koska pitkällä kepilläkään! Saas nähdä milloin tuo samassa yhteydessä 4v sitten hommattu Sampan no frost -pakastin sitten vuorostaan kyykkää :confused:

No tilalle tuli Whirlpoolin jääkaappi, jolle varmasti tuolta huoltoakin on tarvittaessa PK-seudulla enempi tarjolla kuin vain yhdestä ainokaisesta huoltoliikkeestä mikä oli tilanne tuon Sampan kanssa. Ja tuokin huoltoliike niin alta lipan asiakaspalvelussaan ettei mitään rajaa! Niin ja tuolle Whirlpoolille sain nyt myös 5v kompuratakuun, joten ei se tuonkaan puolesta Sampalle juuri häviä, varsinkaan kun tuolla "takuulla" ei tässä Sampan tapauksessa lopulta tehnyt yhtään mitään :(
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
No jotta takuu toimisi, pitäisi se valtuutettu huoltomies saada paikalle ja jos näitä Samsungin valtuuttamia huoltoja on koko PK-seudulla tasan tuo yksi, jonka senkin ainoa yhteystieto on sähköposti, johon siihenkään he eivät vastaa, niin "hiukan" hankala on alkaa mitään takuuvaateitakaan virittelemään pelkän oman arvionsa perusteella :rolleyes:

Siksi on huomattavasti parempi vain pysyä näissä perinteikkäissä Elektrolukseissa ja Wöölpuuleissa, joille noita huoltojakin löytyy jokaisesta kaupunginosastakin jo muutama kpl ja näin ei ole ihan ku...sa jos noihin joskus jotain vikaa tulee - vai pitäisikö sanoa kun, sillä ainahan nuo tuppaavat käytössä roikkumaan just siihen saakka kunnes niihin tulee jotain vikaa. Kysymys vain on tuleeko se vika 2 vaiko 12 vuoden käytön jälkeen :p
 

Lappanen

Vakionaama
Itellä Sampan erilliset jääkaappi ja pakastin vajaa vuoden käytössä. Vielä ei ongelmia, outoa jos olisi :p

Mitä noihin valtuutettuihin huoltoihin tulee, niin google antoi tällasen osotteen:

Tuolta ainakin löytää heti Vantaalta kaksi valtuutettua Samsungin kodinkonehuoltoa ihan numeroidenkin kera. Myös tuonne tukikeskukseen voi soittaa. Ei siis (vielä) kokemusta muuten, kunhan huvikseni kokeilin että onko se oikeasti noin hankalaa löytää sitä valtuutettua huoltoa kuin yllä on sanottu.

Edit. Korjaus, tosiaan löytyikin vain yksi huolto, joka voi jääkaappeja ja pakastimia korjailla ja tosiaan sen kotisivut ei vie mihinkään eikä numeroakaan ole. Seuraava löytyykin sitten vasta jostain Raaseporista.

Mutta tuonne linkkaamani sivun tukikeskuksen numeroon soittamalla olisi luullut järjestyvän asian.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Mutta tuonne linkkaamani sivun tukikeskuksen numeroon soittamalla olisi luullut järjestyvän asian.
No kilautus tukikeskukseen olikin se eka mitä tein ja tasan tuon yhden ja saman onnettoman vaihtoehdon he sieltäkin antoivat, mitä tuo nettisivukin näyttää. Tosin meinasi tytteli ensin alkaa ehdottelemaan "Onkohan toi nyt ihan oikeasti edes rikki..." Vaan kun kerroin jo heti kättelyssä tuon proceduurin suorittaneeni sähköjen katkaisemisen ja yön yli odottelun kera, eikä tilanne siitä mihinkään ollut korjaantunut, niin ehdottikin sitten suoraan yhteydenottoa tuonne ala-arvoisen surkeaan huoltoon :confused:
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
No jotta takuu toimisi, pitäisi se valtuutettu huoltomies saada paikalle ja jos näitä Samsungin valtuuttamia huoltoja on koko PK-seudulla tasan tuo yksi, jonka senkin ainoa yhteystieto on sähköposti, johon siihenkään he eivät vastaa, niin "hiukan" hankala on alkaa mitään takuuvaateitakaan virittelemään pelkän oman arvionsa perusteella :rolleyes:

Eli et sitten loppupeleissa edes testannut takuuta. Kyllä takuuvaateen voi esittää maahantuojalle ilman mitään ehtoja. Mikä siinä jääkaapissa/pakastimessa hajosi?
 
Viimeksi muokattu:

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Mikä siinä jääkaapissa/pakastimessa hajosi?
Jääkaapin ohjauslogiikka simahti, näppäimistö mykkänä, vilkuttaa lämpötilanäytössään vain 8:ia, eikä luonnollisestikaan siis kylmene lainkaan, kompura ei käy. Katkaisemalla sähköt vähäksi aikaa, voi silloin tällöin tuon kompuran saadakin tuurilla käyntiin, ei siis todellakaan edes joka kerta. Tällöinkin se käy sen 1/2h tjsp ja kaappi myös viilenee tuona aikana, vaan näppäimistö on koko tämänkin ajan silti mykkänä, eikä tuo näyttökään muuta tee kuin vilkuttelee 8:ia. Eli kompura itsessään on siis osana toimiva kun kerran käynnistyessään se myös viilentää kaappia = en uskokaan että tämä tapaus edes kuuluu koko takuuseen lainkaan :(

Ja muutenkin tämä case aikalailla jo taputeltu, vak.yhtiö maksoi jo korvaukset, Whirlpool haettu ja asennettu paikalleen, käy ja kukkuu. Samsung tuossa vielä odottelee alkuviikkoon Sortti-asemalle kuskaamistaan. Sinällään helppoa kun kämpässä on tilaa noita kaappeja pyöritellä, itsellä on kiipeävät nokkakärryt ja autollakin mittaa niin että tuollainen karvan alle 2m korkea jääkaappi mahtuu takapenkkien kaadon jälkeen peräkonttiin helposti loikolemaan, niin eihän tämä ole kuin pientä lihasjumppaa, no probs :cool:
 

Kellarinlämmittäjä

Oppimiskäyrällä
Jääkaapin ohjauslogiikka simahti ...... Eli kompura itsessään on siis osana toimiva kun kerran käynnistyessään se myös viilentää kaappia = en uskokaan että tämä tapaus edes kuuluu koko takuuseen lainkaan :(

tuolla mukamas 10v takuullakin sai pyyhkiä pe...tä


Mikä tuossa sulkisi takuun pois jos se takuu kerta on 10 vuotta ? Vai onko varsinainen takuuaika päättynyt ja jäljellä olisi enää jokin kompressori takuu?

Kyllä tuo kortti jos mikä on takuunalainen ja varmaan kuluttajasuojankin piiriin kuuluva osa. Surkuhupaisaahan näissä on juuri tämä, että ihan kelpo koneesta hajoaa jokin mitätön pikkuosa vaikka se itse kone olisi muuten teknisesti käyttökelpoinen. Ei sen varsinaisen takuun ulkopuolelle kyllä jää jääkaapissa muuta kuin lamppu, joka ilmeisesti tulkitaan käytössä kuluvaksi osaksi edelleen vaikka ledinä kestäneen sen kaapin iän. Antaisivat edes uuden kortin, sen vaihtaminen tuskin ihmeellinen asia on.

Itselläni oli juuri samantapainen vika Husqvarnan pakastimessa. Kortti simahti mutta siinä oli mekaaninenkin termostaatti. Korttivika pisti sen käymään jatkuvasti mutta kortin voi ohittaa. 14 vuoden iässä ei ole enää mitään perään kyselemistä mistään suunnasta mutta eipä tarvinnut omaa pakkia kaemmaksi lähteäkään.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Mikä tuossa sulkisi takuun pois jos se takuu kerta on 10 vuotta ? Vai onko varsinainen takuuaika päättynyt ja jäljellä olisi enää jokin kompressori takuu?
Niin siis laitteella itsellään oli normaali 2v takuu, ikää laitteella jo 4v ja jäljellä tosiaan enää tuo pelkkä Samsungin 10v kompressori-takuu. Ja kun siitä pakastimesta jonka tilalle tuo laitepari tuli, napsahti nimenomaan tuo kompura, niin jotenkin tuo 10v kuulosti niiiiin hyvälle ja mieltä rauhoittavalle, joten kaupat tuli. Eli Sampan hyvät "myyntipuheet" puri tyhmään ihmiseen :(

No nyt tuo uusi Whirlpool valittiin ihan muilla perusteilla, tässä kisassa ei takuita katseltu vaikka taisi se Gigantti jollekin Gorenjelle (?) antaa jopa 70kk takuun. Tosin tuonkin ehtoja kun sitten tämän Samsung-takuun kokemusten jälkeen osasi lukea, niin tässäkin takuu itse laitteelle on vain se 24kk ja lopulta 70kk oli vain pelkälle kompuralle siinäkin. Ja kun tuo Whirlpool tuli ostettua, niin yllärinä siihenkin sai tuolle kompuralle 5v takuun. Vaan siis aika nyanssihan tuo kompura lopulta on, nykyisissä jääkaapeissa ja pakastimissakin kun tosiaan on tuota muutakin rikkoutuvaa nippeliä jo aikalailla :(
 

jmaja

Hyperaktiivi
Onko kompurarikko tosiaan tyypillinen jää- ja pakastinkaapeissa? Mulla ei ole koskaan hajonnut muuta kuin kytkimiä ja termostaatteja, tosin tällä vuosituhannella on tullut ostettua vain yksi kotipakastin ja kaksi venejääkaappia. Siis käytössä on useampia viime vuosituhannen kylmälaitteita.

Eikö 4v pakastin mene kuluttajasuojan piiriin? Kai tuollaisen pitäisi 10 v kestää?
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Mulla on sampan no-frost side by side kaapilla ikää kohta 12v. Oon ollut tyytyväinen. Pakastin ei sovellu pitkäaikaiseen pakastamiseen mutta sitä varten on arkkupakastin.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Eikö 4v pakastin mene kuluttajasuojan piiriin? Kai tuollaisen pitäisi 10 v kestää?
No niinhän sitä luulisi, vaan mikäpä näistä nykykikottimista enää kestäni kuten ennenvanhaan isältä pojalle :(

Tainnut tuo kompuratakuu tullut juuri siksi että se on ainoa osa mikä kestää :)
No kun entisaikaan sen 30v käytön jälkeen se oli just se kompura kun sippasi, mitään muutahan teknistä noissa ei tuolloin vielä ollut => helppoa antaa takuita osalle joka tänä päivänäkin vielä kestäisi, mutta kun se on se muu sälä siinä ympärillä kun antautuu jo paljon aikaisemmin. Ja tämä kompuratakuukin siis kattaa vain sen osan itsensä, ei vaihtotyötä asinmukaisine kylmäainelupineen yms. mitä muuta siihen vielä kuuluu ennen kuin se tosiaan on vaihdettu = taitaa tuo osa itse olla se pienin osuus tuosta laskusta kuitenkin => kuin moni lopulta sitä edes vaihdattaa, vaan hommaa uuden kaapin tilalle ja näin valmistajakin pääsee tuosta "takuustaan" jo luistelemaan aika hienosti anyway :rolleyes:
 

jmaja

Hyperaktiivi
No niinhän sitä luulisi, vaan mikäpä näistä nykykikottimista enää kestäni kuten ennenvanhaan isältä pojalle
Ei ehkä kestä, mutta kyllähän tuo kuluttajasuoja toimii, jos vain katsovat, että olisi pitänyt kestää pidempään. Oletko kysynyt?

Näyttää kyllä siltä, että 4 vuoden jälkeen menee vaikeaksi. Tosin kompressorin oletetaan kestävän pidempäänkin. Ehkä siksi niille annetaan takuita, kun kuitenkin jouduttaisiin korvaamaan.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Ei ehkä kestä, mutta kyllähän tuo kuluttajasuoja toimii, jos vain katsovat, että olisi pitänyt kestää pidempään. Oletko kysynyt?
En ole eikä tarttekaan, kuten tuossa jo pari viestiä aikaisemmin kirjoitin tämän casen olevan jo aikalailla taputeltuna ja itse yhtä kokemusta jälleen rikkaampana. Kannattaa vaan pysyä näissä ihan perinteisissä eikä lähteä sooloilemaan jonkin alalla ihan uuden valmistajan kelkkaan, vaikka kuinka tuo tarjoaisikin jotain fancya uutta ominaisuutta. Esim. tämä Samsunghan on toiminut elektroniikassa vaikka kuinka pitkään, mutta keittiön kylmäkoneissa tuo on käsittääkseni melko marginaalissa, ottanut niissä turpaansa samalla tavalla kuin esim. printtereissäkin, joka sitten näkyy jälkimarkkinoilla mm. juuri huoltoliikkeiden puutteena :cool:
 

pamppu

Vakionaama
Samsunki taisi vuosia sitten jäädä kiinni mm. alimitoitettujen osien käytöstä telkkareissa, eli tahallisesta käyttöiän rajaamisesta. Muistaakseni joku tubettaja mittaili telkkarista 25V linjan, mutta konkka oli leimattu vain16V tjsp.

Itselläkin meni 8v telkkari romuksi jo vuosia sitten, mutta vuotta aikaisempaa mallia oleva Sony pelaa aina vaan. Printtereihin erehdyin myös ja petyin kun oli ikävä värikasettihuijaus. Vaikkei paperiin tulisi pisaraakaan väriä, ”kuluu” se silti laskurin myötä. Toisin toimii esim. HP, jonka kasetista riittää väriä niin kauan kuin sitä riittää. Saihan noihinkin ebaysta jotain crackeja, mutta pa*kaa on Samsunki työntänyt.

Sen verran pahasti kävi kyrsimään nuo, että itse olen laittanut kaikki Samsungit mustalle listalle, ei ole positiivisia muistoja jäänyt.
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
En ole eikä tarttekaan, kuten tuossa jo pari viestiä aikaisemmin kirjoitin tämän casen olevan jo aikalailla taputeltuna ja itse yhtä kokemusta jälleen rikkaampana. Kannattaa vaan pysyä näissä ihan perinteisissä eikä lähteä sooloilemaan jonkin alalla ihan uuden valmistajan kelkkaan, vaikka kuinka tuo tarjoaisikin jotain fancya uutta ominaisuutta. Esim. tämä Samsunghan on toiminut elektroniikassa vaikka kuinka pitkään, mutta keittiön kylmäkoneissa tuo on käsittääkseni melko marginaalissa, ottanut niissä turpaansa samalla tavalla kuin esim. printtereissäkin, joka sitten näkyy jälkimarkkinoilla mm. juuri huoltoliikkeiden puutteena :cool:

Itse olen tyytyväinen Samsungin jääkaappiin ja mv-tulostimiin (2 kpl). Sampan kännyt ja telkut on jääneet kauppaan ja jäävät vastaisuudessakin. Kyllä minä aloitan uuden jääkaapin kartoitamisen Samsungin laitteista ihan kokemuksiin perustuen.
 

Hempuli

Töllintunaaja
Samsunki taisi vuosia sitten jäädä kiinni mm. alimitoitettujen osien käytöstä telkkareissa, eli tahallisesta käyttöiän rajaamisesta. Muistaakseni joku tubettaja mittaili telkkarista 25V linjan, mutta konkka oli leimattu vain16V tjsp.
Meillä meni Samsungin tv power luuppiin, päälle, pois, päälle, pois. Otin tallennusta varten laitetun usb-levyn irti, niin lähti tulille. Eipä tuota tarvinnut, kun tallennuksen käyttöliittymä oli niin kökkö, ettei kovin montaa ohjelmaa vuodessa tullut tallennettua. Tuossa oli 10V konkat 12V linjassa. Takuutakin oli pikkasen jäljellä, mutta olisi pitänyt kutsua huolto kotiin eikä mulla ollut mitään halua olla pois töistä sen takia. Tinaillaan uudet konkat, jos vielä kiukkuaa. Joskaan tuo ei ole kuin satunnaisessa käytössä enää.

Harmittaa tuo, mutta eipä keksi, miten kulutuselektroniikan tarkoitukselliseen käyttöiän lyhentämiseen voisi vaikuttaa.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Yhtään samsung laitetta ei ole talossa mutta Sonyn telkkari kun hajosi takuiden jo ummettua sain uuden tilalle varsin helposti.
 

jmaja

Hyperaktiivi
Meillä on ollut kaksi Samsung-telkkaria peräkkäin ilman ongelmia. Tai nykyisessä ei kyllä enää monet appit toimi. Ensimmäinen tuli ostettua kalliilla, kun LCD:t vasta tulivat markkinoille aivan vuosituhannen alkupuolella. Toinen jouluksi 2013. Siis eka oli meillä ainakin 10 v ja sen jälkeen vielä äidilläni muutaman vuoden. Nykyinen on pian 7-vuotias. Samoihin aikoihin ostettiin myös Samsungin tallentava digiboksi/Blueray ja sekin on toiminut ongelmitta.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
No nyt se on sitten vimostaan taputeltu, tuo Samppa lähti uuteen kotiin 0;- :cool:

Ei sinällään, Samppaa sitä on meilläkin printterit, töllöt ja monitorit, eikä noista ole pahaa sanottavaa. Kännyköissäkin ihan ok, kunnes jäivät paikoilleen ja jopa Honor veti jo ohi. Vaan pysykööt suutari lestissään, vai kuinka monelle tulisi mieleen ostaa esim. Whirlpoolin TV jos ne sellaisia tekisi ;D Toinen varsin suosittu kulutuselektroniikan valmistaja meillä on LG, kotiteatteria, Bluerayta, töllöä... Ja jokainen näistäkin on toiminut jo vuosia moitteetta :cool:

No mutta no frost otsakkeessa pysyäkseni, itsellä jatkossa noita kokemuksia siis tulee Whirlpoolin kylmälaitteista. Saas nähdä pitkäänkö näillä sitten vuorostaan tallustetaan :p
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Meille tuli keittiöremontin yhteydessä whirlpoolin jääkaappi ja tiskari 12v sitten. Jääkaappi on edelleen, mutta sen muoviosat ovat kyllä huteraa tekoa, onneksi niitä voi tilailla verkosta sitä mukaa kuin murenevat. Jääkaapissa on myös vähän jännä kondenssisysteemi - sensijaan että vesi menisi kompuran päälle kaapin alla on iso allas josta menee läpi kuumakaasuputki. Se on joskus vähän tulvinut. Samoin puhallin on ilman suodattimia ja pölyjen poisto on melkoinen operaatio. Samaan aikaan hankittu whirlpoolin tiskari oli kallis - ja aivan luokaton paska kasassa pysymisen suhteen, miten voikin yksi laite hajota niin monella tavalla + pumpusta kolmesti. Tilalle tuli 180e whirlpool heräteostoksena verkkiksen löytönurkasta 'väliaikaiseksi'. Aika rimpula sekin on monesta kohtaa - esmes alakori pitää nostaa sisään jos siinä on vähän enemmän astioita, mutta ei ole hajonnut epäilyttävistäkään kohdista ja on kestänyt jo kauemmin kuin se 'huippumalli'.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Yllättävän usein se "hinnat alkaen" laite saattaa tosiaan kestää huomattavasti paremmin mitä vastaava huippumalli. Jopa prätkän akuissa huomasin tämän aikaan kun hienot, kalliit Vartan tärinää kestävät lasikuitu-akut mossahti muutamassa kuukaudessa, kesken kauden, kun taasen se mikälie hinnat-alkaen perinteinen litkuakku kesti vuodesta toiseen ongelmati = pitääkö sitä yrittää hienostella asioissa joissa siitä ei oikeasti ole mitään hyötyä, päin vastoin. Pitääkö esim. siinä tiskarissa alakorin kyetä nousemaan jollain fancylla, helposti rikkoutuvalla mekaniikalla yläkorin tasolle mukavamman nostokorkeuden vuoksi vai kestäisikö se selkä yhä poimia ne lautaset aivan perinteisesti sieltä alhaalta? Jne :hmm:
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
12 vuotta sitten kun ostin huurtumattoman side by side jääkaappipakastin yhdistelmänin niin nykyinen malli oli ainoa joka sopi syvyytensä puolesta "nätisti" sille varattuun tilaan. Kaikki muut mallit olivat syvempiä. Mukana tuli sitten mm. jääpalakone ja kaiken maailman lämpötilalokeroita. Samppa on ollut yllätävän huoleton. Pakastin osuus on kyllä auttamatta pieni mutta arkkupakastimet on halpoja. Saa nähdä kestääkö muutaman sadan euron arkkupakastin yli 10 vuotta.
 

pamppu

Vakionaama
Pakastin osuus on kyllä auttamatta pieni mutta arkkupakastimet on halpoja. Saa nähdä kestääkö muutaman sadan euron arkkupakastin yli 10 vuotta.

Mekaanisella termarilla oleva Electroluxin halpis ”low frost”, ei no frost, on reilun 10v käkättänyt. Hyvin voisi toisen mokoman mennä. Laitoin sen sähkönkulutuksen seurantaan, aika tarkkaan 1kWh menee vuorokaudessa, tuo on 300 litrainen.

Eipä taida sähkönsäästön uhalla kannattaa vaihtaaa uutta, vaikka kympin vuodessakin säästäis. Satanen extraa per 10 vuotta on halpaa.

Tuo Boschin tanvanomaisen kokoiset täyskorkea jääkaappi ja täyskorkea pakastin vie yhteensä aika tarkasti saman, laitoin senkin mittaukseen kesällä, mutta en laittamut niitä erikseen vaan yhdessä mittariin... Nuo on tietysti uudemmat ja paremmat luokitukseltaan.
 

Tois puol jokke

Vakionaama
Nyt on alkanut LG yhdistelmäkaappi valuttaas vettä lattialle, vastus toimii mutta toimiikohan liian lyhyen aikaa tms niin jäätyy poistoputki umpeen ja vedet lattialle. Kerran jaksoin irroittaa takaseinän, senjälkeen sivuleikkureilla alhaalta imuilman rigilästä lamelleja poikki niin että saa kaadettua kuumaa vettä ja rööri aukeaa. Olis hyvä jos se vastus olisi tuolla röörissä myös. Voi olla tietty että poistoputken päässä oleva säälittävä muoviläpyskä joka varmaankin pitää juuri ilman sisäänmenon pois on kovettunut ja falskaa ilmaa sisään. On ollut tosi kosteeta. En tiiä. 14v ikää jo niin ei viitti hirveesti askarrella, toimii niinkauan kuin toimii. Joku vesilukko vois ehkä olla mut en tiiä...
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Ja kun tuo Whirlpool tuli ostettua, niin yllärinä siihenkin sai tuolle kompuralle 5v takuun. Vaan siis aika nyanssihan tuo kompura lopulta on, nykyisissä jääkaapeissa ja pakastimissakin kun tosiaan on tuota muutakin rikkoutuvaa nippeliä jo aikalailla :(
No eilen sitten saatiin tälle jääkaapille pariksi saman sarjan No Frost A++ pakastin, niin yllärinä tuolle annettiin jopa 15v kompuratakuu, ei paha :)
 

Mikki

Hyperaktiivi
Onko tuo pakastin siis ollut kesät-talvet ulkolämpötilassa jossain varastossa tms? Aika vähän varmaan vie energiaa jos toimii hyvin pakastin pakkasillakin.
 

remykv

Vakionaama
Meillä ollut siemens no frost nyt muistaakseni 8v, yhden kerran sulanut kun ukkonen särki kortin.
Muuten ollut huoleton hyvä kaappi
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
Meillä oli AEG:n (vuosimallia 1986) no frost kaappi liki 20 v. Sitten ei saanut mistään hetkeen no frosteja, oli pakko ostaa tavalliset Siemensit. Toistakymmnetä vuotta olivat ne. Nyt on ollut muutaman vuoden Mielen no frost.
Ei tuo AEG:n pakastinkaappi lauennut kompuraltaan tai toiminnoiltaa. Jääkaappi alki olla niin kulunut, että oli pakko vaihtaa eikä enää pysynyt ihan niin viileänä kuin piti. Samoin kävi Siemensin kaappien kanssa. Pakkanen vielä tutulla pörrää. Jääkaappi meni jollekin mökkikaapiksi, kun viilensi vielä hyvin, vaikka alkoiolla muuten puhki sisämuovit.

En osaa sanoa, miksi oli vuodenpäivät tai parikin vuotta, että yhdelläkään valmistajalla ei Suomessa ollut myynnissä no frost kaappeja, ainakaan sellaisia, jotka olisvat meille sopineet. Sitten hieman myöhemmin, kun ostin tavalisen niitä alettuun uutuuksina (!) mainostaa.

Ei mitään ongelmaa AEG:n kanssa eikä Mielenkään kanssa. AEG:n taisin ottaa pois päältä pari kertaa, että sain puhdistettua sen. Miele ollut päällä koko ajan, ei ole tullut vielä putsailtua, kun ei ole marjat valuneet pussistaan sitä tahrimaan.
 

Valpa

Jäsen
Mielen no-frost -jää-pakastinkaappi on ollut käytössä 15-vuotta, mutta nyt on ilmaantunut paljon jäätä pakastimen alalokeron taakse, joten otin lokeron pois saadakseni oven tiiviisti kiinni. Soitin huoltoon, neuvoivat sulattamaan ja seuraamaan tilannetta. En tiedä, että vaikuttaako jään syntymiseen se, että kaapin taustan pölyjä on putsattu 2 kertaa koko aikana. Viimeksi tammikuussa.
Hyvin on kaappi toiminut tähän asti, paitsi että jääkaapin vipukahva on kerran uusittu. Kun kaapilla on ikää 15-vuotta, niin ehkä uuden hankinta, jos jäätäminen jatkuu, voisi olla parempi ratkaisu kuin korjaaminen?
 

Jarppa77

Jäsen
Itsellä meni AEG pakastin (reilu 2 vuotta vanha) sulatukseen kun vkl:na rupesi pitämään aikamoista meteliä ja taisi olla tuuletin kyseessä. Oletin että kyse jäätymisestä kennolla mikä pääsi sitten vaikuttamaan tuonne tuulettimelle. AEG:n sivuilta luin että reilu vuorokauden sulattelu pitäisi autella mutta tuossa konsultoin huoltofirmaa ja he sanoivat että helposti vie 3 päivääkin ja halusivat ehdottomasti tarkistella koneen (varmistaa että tuuletin paikallaan, kenno sulanut jne). Tuosta AEG:sta sai tuon eturitilän koneelta hyvin pois ja kun siitä koitin lampullakin valaista niin en kyllä varmaan tarpeeksi pitkällä nähnyt että onko miten jäässä vielä. Onko kellään kokemusta että uskaltaako tuota availla itse niin että voisi esim kennon nähdä ja varmistaa että onko se sulanut (sulatellut nyt sen 24 tuntia) ja toisaalta näkiskö tuulettimen myös? Oletan että nuo löytyis kun avasis tuon kotelon mutta ajattelin kysäistä jos täällä jollain on kokemusta tästä :)
 

Liitteet

  • 20220425_115750.png
    20220425_115750.png
    910,8 KB · Katsottu: 31
Ylös Bottom