Nyt tuli hommattua sitten

pilssi

Jäsen
Eli moro vaan kaikille. Hiukan pihalla näistä. No nyt tuli tilattua 2 kpl 10SAVP-ND. Muuta tietoa ei ole eikä ollut kuin hyvä myyjä. Puolitoista kerroksinen talo, toinen kellariin ja toinen asuintilohin. Eli sitten vaan remontoimaan alakertaa. Komentteja kiitos menikö täysin mettään?. Myyjä sano että uus malli. Kuulemma poistaa kellarin hajut ja kaikki.
 

Joppe112

"Tän talon ILPpi on paras vaanimispaikka - muahh!"
Vs: Nyt tuli hommattua sitten


Mielenkiintoista. :)

Pistähän vähän ensikokemuksia meille uutuudesta kun laite alkaa pörrätä seinälläsi oikeasti. :D
 

pilssi

Jäsen
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

No niin pumput paikalla. Asentajat hoitivat mallikkaasti hommansa. Opastivat ja neuvoivat. Kylmää puhaltaa ainakin mukavasti.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

Kerroppa mihin hintaan sait 2 kpl pumppuja ja asennukset. :cool:
 

PauliG

Vakionaama
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

Aika normllai hinta kahden Tossun asennuksesta työosuuskin normaalia laskutuskäytäntöä 'veromatematiikkaa'.
 

JKK

Aktiivinen jäsen
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

Yksi kappale samanmoisia aparaatteja maksoi täällä pohjoisessa 1850 asennettuna.
 

pilssi

Jäsen
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

Kokopäivähän niillä oli varattu. Toki aikaa meni noin puolipäivää. 2 asentajaa. Pumppu per asentaja. 2 pakettiautoa jne. Täälä etelässä on vaan toi työlämpötila vaan niinpaljon tukalampi kuin sielä pohjoisessa. Siitä varmaan hintaero ;)
 

pilssi

Jäsen
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

Kellarin 73% kosteus on muuttunut 54%. Pumppu ollut n.5h kuivatuksella. Sisäyksikön kondenssiputkesta tullut n.10litraa vettä. Laitoin heti astiat alle kun laitettiin pumput pyörimään, siitä tieto veden määrästä. Asuintilat alkaa olla sopivan viileät ja ilma on heti paljon raikkaampi.
 
P

pumppu pettää

Vieras
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

4000 rahaa yhteensä. Puolet työtä.

asennukseen meni aikaa n. 3 t / 1000€ /ilppi tuntipalkaksi n. 330€..ei mikään huono aamupäivä asentajalle...ja iltapäivällä uusiks..
 

PauliG

Vakionaama
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

pumppu pettää sanoi:
4000 rahaa yhteensä. Puolet työtä.

asennukseen meni aikaa n. 3 t / 1000€ /ilppi tuntipalkaksi n. 330€..ei mikään huono aamupäivä asentajalle...ja iltapäivällä uusiks..

Muistettava, että työn rasittavuus on vallan toista kuin suuren firman pääjohtajan siihen nähden tuokin on alakantissa.

Mihin verrataan yrittäjähän on toimitusjohtaja joten sen mukaine palkkakin pitää saada :p
 
P

pumppu pettää

Vieras
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

niin..yhden miehen asennusliike, vastaako mies puhelimeen "toimitusjohtaja" sieltä keikka-auton etupenkiltä toimistosta, jos palkkaa sihteerin onko sihteerin työtilat tavaratilassa putkinippuen seassa..

ilppien asennushinnoissa ei varmaan mitään ylärajaa ole jos asiakas valittaa korkeaa hintaa, niin ainahan sitä "toimitusjohtaja" voi laskututuksessa vedota ympäristölakiin ja asetuksiin, ts. laki määrää...asennukset ja sitten vain tj levittelee käsiään, huutaa sihteerille "minne seuraavaks" !

ainoa kompastuskivi hinnoille saattaa olla ilppikauppiaat jos he huomaavat ,että korkeista asennushinnoista muodostuu tavallaan kaupan este ja tavara jää hyllyyn, saattavat kauppiaat alkaa määräämään "kattohinnan"
 

zadah

Vakionaama
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

Mielestäni hintoja vääristää tällähetkellä tuo verovähennysoikeus, mikä sinällään on hyvä asia. Mutta hinnat ovat nyt menneet aikalailla persiilleen...

Täkäläisissä liikkeessä ILPin asennus maksaa 2500€, aivan sama minkä pumpun ostat, Työtä hinnassa on kuulema 1300-1500€, jep jep. Arvatkaapa sainko ostettua pumppua sitten sillä 1000€:lla :p jos olisin asentanut sen itse. Tiedän kyllä tasan tarkkaan mitä nuo pumput tukussa maksavat, joten hieman meinasi naurattaa :)

Lisäksi ihmiset haluavat aina tarjouksen kaikesta, ei uskalleta ottaa suoraan työmiestä tuntipalkalla hommiin... Tämän vuoksi myös rakennusalalla on hinnat pompsahtaneet kohtuu pilviin, uusavuttomat haluavat kämpät avaimet käteen. No saahan sen avaimet käteen, mutta loppusumma tuppaa olemaan sitten aina sopivan pyöreä esim 220 000€, 300 000€ tai 400 000€, vaikka vastaavat hinnat hieman itse vaivaa näkemällä olisivat 198 000, 265 000 ja 320 000 €.

Tämän tarkoituksena ei ollut provosoida esim PauliG:tä, jolla on mielestäni kohtuu selkeä ja johdonmukainen hinnasto myymilleen laitteille.

On helppo olla kateellinen yksityisyrittäjälle, jolla menee hyvin, mutta kuinka moni on laman aikana sitten selkään taputtelemassa, kun konkurssi häämöttää...
 

Aippi

Vakionaama
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

Tuo 4000 Euroa on aivan oikea hinta tossulle. Tässä nyt on vaan hieman liioiteltu tuota työn osuutta. Meillä kyseisestä työstä veloiteaan noin 1000 euroa joka muodostuu kahden asentajan päivän työstä sekä laitteen myyntityöstä noin kolme tuntia joten yhteensä työtunteja kertyy noin 19 jolloin tuntihinnaksi muodostuu noin 52,60 Euroa joka on tänä päiväna ihan kohtuullinen tällaisessa 10 hengen yrityksessä.
Yritysten kannattaakin alkaa hinnoittelemaan tuon työn osuuden oikein koska verottaja tulee siihen muuten pian puuttumaan. Asentaja yrityshän tästä työn ylihinnoittelusta ei hyödy olleenkaan. Miksi pilata tämä asia. Hinnoitellaan laitteet tarvikkeet ja työ niin kuin ne todellisuudessa ovat, näin menetellen pisnes on oikeilla raiteilla. Tuo työn ylihinnoittelu onkin todennäkoisesti noissa yhdenmiehen yrityksissä vallitseva käytäntö. Meille tuo on jo kirjanpidollisesti mahdottomuus koska joka kustannuspaikka on oma kategoriansa.
 

sami0283

Aktiivinen jäsen
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

pitäisköhän näille asentamiskustannuksille käynnistää oma ketju.....

Sen verran kuitenkin "väärässä ketjussa" otan kantaa että jos asennuskustannus on todellakin 1000 egee per mylly niin pihalla ollaan reaalitaloudesta. Kohina ja into näiden pumppujen ympärillä mahdollistanee tällaiset ylilyönnit. Oletan että tuo 1k€ sisältää myös kylmäaineet ja asennustarvikkeet - mutta silti heittelyt hinnoissa on kohtuuttomia.

ILPin asennus ei vaadi kovin korkealentoista ammattitaitoa - toki homma pitää osata. Hyvämaineinen ja ammattitaitoinen takkamestari, kampaaja tai eläinlääkäri ei pääse kovin usein laskuttamaan 300€/h - harvoin hammas/erikoislääkärikään. Mikäli "kylmäkallet" ovat laajemminkin onnistuneet näin mainion aseman saavuttamaan - onnittelut! Tällainen hinnoittelu on mahdollista ainoastaan iältään nuoressa vasta muotoutuvassa kuluttajamarkkinassa ja vaatii lisäksi jonkinlaisen "hypen", jotta kuluttajat suostuvat tällaiseen. Ilmiö muistuttaa hieman matkapuhelinmarkkinan alkuvuosia 80-luvun lopulla. "Asennusmarkkina" on erittäin fragmentoitunut ja paikallisuudella lienee suuri vaikutus. Näin ollen tehokkuus on matalalla tasolla - joka asentajalla on oma auto, halli ja muut releet, jotka seisoo suuren osan ajasta, kun keikat täyttävät kalenterista vain osan. Koska keikkaa on vähän ja edellä mainitut kiinteät kulut juoksevat jatkuvasti, asentajien täytyy ansaita kuukauden ansiot muutamalla keikalla ja hinnat karkaavat kohtuuttomiksi. Ne kaverit joilla keikkaa riittää kalenterin täydeltä ja hinnoittelu on em. tasolla, pääsevät helposti 10-20k€/kuu bruttoansioon.

Työpaikallani on muutamia kymmeniä ilpin omaisia koneita työhuoneiden ilmastointia hoitamassa ja näitä vekottimia käydään tämän tästä korjailemassa, säätämässä ja puhdistamassa - kun ovat jo iällä. Asennusliikkeelle maksetaan 60€/h riippumatta siitä onko kyseessä ulkoyksikön räplääminen vesisateessa liukkaalla huopakatolla vai uuden laitteen putkien asentaminen lasivillojen seassa välikatoissa. Tämä edellyttää toki huoltosopimusta asennusliikkeen kanssa mutta toteennäyttää kyseisin työn oikean kustannuksen.

Kyllä tämäkin markkina joskus konsolidoituu, toiminta tehostuu ja asentajat eivät ole enää esson baarin vakikalustoa. Mikäli asennusliikkeiden välille syntyy kunnollista kilpailua ja markkinassa on riittävästi volyymiä, näemme hintojen putoavan 50-80% nykyisestä. Volyymien kasvaessa ja kuluttajien rationaalisen ajattelun lisääntyessä pääsemme toivottavasti nauttimaan tilanteesta, jossa laadukkaasti valmistettu ja kauniisti muotoiltu melkeimpä äänetön ilppi ethernetyhteydellä sisältäen 10 vuoden takuun maksaa asennuksineen alle 1000€. Ei ehkä vielä ensi talveksi?

T: Sami
 

teukka

Vakionaama
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

Aippi:"Meillä kyseisestä työstä veloiteaan noin 1000 euroa joka muodostuu kahden asentajan päivän työstä sekä laitteen myyntityöstä noin kolme tuntia joten yhteensä työtunteja kertyy noin 19 jolloin tuntihinnaksi muodostuu noin 52,60 Euroa joka on tänä päiväna ihan kohtuullinen tällaisessa 10 hengen yrityksessä."

Kun kuitissa lukee tuo 1000 euroa asennuksesta, niin onko siinä mainittu tuo myyntityön osuus erikseen? Sen liittäminen siihen työosuuteen, jolla kotitalousvähennystä kinutaan, on kovin kyseenalaista. Aikaisemmin PauliG perusteluissaan liitti asennusyöhön myös maanteillä tapahtuvan ajelun ja tukkukaupoissa seisoskelun.

Asennustaksojen selittelyssä luovuus kukoistaa. Jos kotitalousvähennystä ei olisi, niin hinnat olisivat aivan eri tasolla eikä niitä tarvitsisi selitellä.
 

Joppe112

"Tän talon ILPpi on paras vaanimispaikka - muahh!"
Vs: Nyt tuli hommattua sitten


Sami niputtaa yhteen viestissään suuren määrän olennaisia tekijöitä, jotka ovat osana nykyistä ILPojen kuluttajamarkkinaa aivan varmasti. Suuret hintavaihtelut (= volatiliteetti) ovat se varmin indikaattori suuresta spekuloinnista markkinoilla, jota myös ILPojen markkinoilla nyt näkyy liian usein. Oikeastaan tilannekuvauksesta uupuu vain yksi kiinnostava suuri palapelin osanen: kuluttajat elävät juuri nyt nousukauden huipulla & huumassa makrosykleissä tässäkin maassa (= ostovoimaa on liikaa / kotitalous) ja siksi ylilyönnit ovat mahdollisempia kuin muulloin normaalimmissa oloissa. Kello kuitenkin tikittää USAn perässä vääjäämättä ja tämäkin tilanne tn korjaantuu lähivuosina ja se pumppaa löysät pois ILPojen vapaasta markkinahinnoittelusta. :cool:
 
P

pumppu pettää

Vieras
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

Kellarin 73% kosteus on muuttunut 54%. Pumppu ollut n.5h kuivatuksella

joo..ilppi kannattaa sijoittaa kellariin, siellä eri ohjelmista on hyötyä etenkin vanhemmissa 50-60 luvuilla rakennetuissa taloissa joissa kellarikerrokseen on sijoitettu sauna-pesutilat, usein betonirakenteisiin saattaa imeytyä kosteutta kapillaarikatkojen ja salaojien puuttuessa ja ilmanvaihto ei kykene poistamaan kosteutta, mutta ilpillä tuo onnistuu lisäksi sisäyksikön puhallus pistää ilman kiertoon, tilojen lämmitys on myös ilpillä edullista vaikka lämpöeristykset olis vähän heikommat. saadaan kuivatus. lämmitys, ilmankierto,

jos vielä viemärit tulvii kuten taannoin Porissa näyttää käyneen niin kyllä ilppi kellarissa kuivattaa rakenteet..kun vaan muistaa kuskata ämpärikaupalla kondensioletkusta valuneen veden pihalle
 

Aippi

Vakionaama
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

Porin tapauksessa ilpistä ei paljon apua ollut kun kellareissa oli noin 1-1,5 metriä vettä. Uppopumput ja Munttersit hoitavat tämänkaltaiset asiat.
 
P

pumppu pettää

Vieras
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

joo..en tarkoittanut sitä silmin nähtävää vettä (käsin koskeltavaa) haisevaa, vaan lähinnä sitä kosteutta joka on imeytynyt sinne rakenteisiin, betoniin, lämmitys/lämmin ilma painaa sen vaan syvemmälle ilpillä kuivatus 3-4 vkoa saa kyllä kosteuden suunnan päinvastaiseksi kerättyä ämpäriin..

joten kellariasennusta voi suositella monesta syystä, viemäritulva/vesivahinko lienee sieltä ääripäästä enimmäkseen tuota tihkumista, kapillaaria..patolevyt puuttuu, huonot vesi+lämpöeristykset etc..lista on pitkä...ja kallis
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

pumppu pettää sanoi:
Kellarin 73% kosteus on muuttunut 54%. Pumppu ollut n.5h kuivatuksella

joo..ilppi kannattaa sijoittaa kellariin, siellä eri ohjelmista on hyötyä etenkin vanhemmissa 50-60 luvuilla rakennetuissa taloissa joissa kellarikerrokseen on sijoitettu sauna-pesutilat, usein betonirakenteisiin saattaa imeytyä kosteutta kapillaarikatkojen ja salaojien puuttuessa ja ilmanvaihto ei kykene poistamaan kosteutta, mutta ilpillä tuo onnistuu lisäksi sisäyksikön puhallus pistää ilman kiertoon, tilojen lämmitys on myös ilpillä edullista vaikka lämpöeristykset olis vähän heikommat. saadaan kuivatus. lämmitys, ilmankierto,

jos vielä viemärit tulvii kuten taannoin Porissa näyttää käyneen niin kyllä ilppi kellarissa kuivattaa rakenteet..kun vaan muistaa kuskata ämpärikaupalla kondensioletkusta valuneen veden pihalle

Kannattaa suhteellisen kosteuden sijasta seurata vaikka kastepistettä, suhteellinen kosteus kun on herkkä lämpötilalle.
 

sebbe

Jäsen
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

sami0283 sanoi:
pitäisköhän näille asentamiskustannuksille käynnistää oma ketju.....
Sen verran kuitenkin "väärässä ketjussa" otan kantaa että jos asennuskustannus on todellakin 1000 egee per mylly niin pihalla ollaan reaalitaloudesta. Kohina ja into näiden pumppujen ympärillä mahdollistanee tällaiset ylilyönnit. Oletan että tuo 1k€ sisältää myös kylmäaineet ja asennustarvikkeet - mutta silti heittelyt hinnoissa on kohtuuttomia.
ILPin asennus ei vaadi kovin korkealentoista ammattitaitoa - toki homma pitää osata. Hyvämaineinen ja ammattitaitoinen takkamestari, kampaaja tai eläinlääkäri ei pääse kovin usein laskuttamaan 300€/h - harvoin hammas/erikoislääkärikään. Mikäli "kylmäkallet" ovat laajemminkin onnistuneet näin mainion aseman saavuttamaan - onnittelut! Tällainen hinnoittelu on mahdollista ainoastaan iältään nuoressa vasta muotoutuvassa kuluttajamarkkinassa ja vaatii lisäksi jonkinlaisen "hypen", jotta kuluttajat suostuvat tällaiseen. Ilmiö muistuttaa hieman matkapuhelinmarkkinan alkuvuosia 80-luvun lopulla. "Asennusmarkkina" on erittäin fragmentoitunut ja paikallisuudella lienee suuri vaikutus. Näin ollen tehokkuus on matalalla tasolla - joka asentajalla on oma auto, halli ja muut releet, jotka seisoo suuren osan ajasta, kun keikat täyttävät kalenterista vain osan. Koska keikkaa on vähän ja edellä mainitut kiinteät kulut juoksevat jatkuvasti, asentajien täytyy ansaita kuukauden ansiot muutamalla keikalla ja hinnat karkaavat kohtuuttomiksi. Ne kaverit joilla keikkaa riittää kalenterin täydeltä ja hinnoittelu on em. tasolla, pääsevät helposti 10-20k€/kuu bruttoansioon.
Työpaikallani on muutamia kymmeniä ilpin omaisia koneita työhuoneiden ilmastointia hoitamassa ja näitä vekottimia käydään tämän tästä korjailemassa, säätämässä ja puhdistamassa - kun ovat jo iällä. Asennusliikkeelle maksetaan 60€/h riippumatta siitä onko kyseessä ulkoyksikön räplääminen vesisateessa liukkaalla huopakatolla vai uuden laitteen putkien asentaminen lasivillojen seassa välikatoissa. Tämä edellyttää toki huoltosopimusta asennusliikkeen kanssa mutta toteennäyttää kyseisin työn oikean kustannuksen.
Kyllä tämäkin markkina joskus konsolidoituu, toiminta tehostuu ja asentajat eivät ole enää esson baarin vakikalustoa. Mikäli asennusliikkeiden välille syntyy kunnollista kilpailua ja markkinassa on riittävästi volyymiä, näemme hintojen putoavan 50-80% nykyisestä. Volyymien kasvaessa ja kuluttajien rationaalisen ajattelun lisääntyessä pääsemme toivottavasti nauttimaan tilanteesta, jossa laadukkaasti valmistettu ja kauniisti muotoiltu melkeimpä äänetön ilppi ethernetyhteydellä sisältäen 10 vuoden takuun maksaa asennuksineen alle 1000€. Ei ehkä vielä ensi talveksi?
Reaalitalouden pikaopas 1.01:
 
P

peräprutku

Vieras
Vs: Nyt tuli hommattua sitten

No minäkin ilmestyin nyt sitten tänne tossu palstalle sillä huomenna pitäisi kymppi tulla taloon.Tilat Helsingissä 1 kerroksessa 103 neliötä ja suorasähkö varaavalla takalla.Loppemetreillä oli nätimmällä sisäyksiköllä varustettu pysty Carrier mutta kun sen arvot eivät oikein vaakuuttaneet ja täältäkään ei saanut sen toiminnasta juuri tietoa.No tossu tulee maksaa 2000 asennettuna eli kuolettus kestänee n 3.5 vuotta ...toivottavasti kestää sen aikaa.Argon olisi saanut asennettuna 700 halvemmalla toisesta liikkeestä. :mad:
 

pilssi

Jäsen
Hupsista. Löysin tämän aloittamani ketjun. Eli aikaa on kulunut n. 13vuotta.
Ensimmäisenä vuonna pumppuihin vaihdettiin takuuseen sisäyksikön laakerit. Alkoivat visertää.
Pumput pelaavat edelleen, eli tyytyväinen olen ollut.
 
Ylös Bottom