Ouman säätelyä

Viestejä
56
#1
Miksihän Ouman EH800 ajaa 4 astetta kuumempaa vettä verkostoon, kun asetettu säätökäyrä edellyttää. Tämä siis 0 asteessa, laitteessa ei ole sisälämmön anturia, kyseessä öljy/patteri huusholli.
 
Viestejä
56
#3
Ei johdu em. syystä. Ajaa jatkuvasti lämpötilasta riippumatta n.4 astetta kuumempaa vettä kiertoon Oumanin näytön mukaan. Menovesiinfo näyttää kyllä, että vesi on säätökäyrän mukaista, mutta näytössä 4 astetta kuumempaa. Voisiko syy olla Oumanin lähtevän veden lämpötila-anturissa?
 

kotte

Hyperaktiivi
Viestejä
7 152
#4
Luulisi tuon käyttävän samaa anturia ohjaukseen ja käyräsäätöön, joten miten voisi johtua anturista (vai ymmärsinkö väärin)? Ei kai tuossa vain ole jotakin kelloasetusta päällä? Voisi kyllä aiheutua siitäkin, että systeemi värähtelee samalla kun venttiili toimii hyvin epälineaarisesti (ja säätöparametrit I ja P myötävaikuttavat asiaan).
 
Viestejä
56
#5
Löytyihän syy kun jaksoin tutustua laitteeseen tarpeeksi. Huonelämpötilan hienosäätö asetettu +1 asteeseen (vaikka ei ole huoneanturia käytössä) jolloin hienosäätö vaikuttaa menoveden säätökäyrään suuntaissiirtona juuri tuon 4 astetta.
 
Ylös Bottom