Panasonic CU-HE9PKE - vikakoodi H33

Tervehdys, otsikon laitteen ulkoyksikkö ei toimi, sisäyksikkö yrittää käynnistyä, mutta minuutin päästä syttyy timer villkumaan ja antaa vikakoodin H 33. Otin yhteyttä merkkikorjaamoon, josta ihmeteltiin vikakoodia ja arvioitiin että ulkoyksikön piirikortti olisi kuitenkin rikki. Tosin he sanoivat että harvinainen vikakoodi heille ja varma ei voi olla että syy olisi tämä. Noh, piirikortin hinta olisi 750 euroa + asennuskulut. Laite on 7 vuotta vanha. Pohdin, että mitähän tässä pitäisi tehdä. Vikaa ei voida varmuudella sanoa, jos piirikortti tilataan (ei ole varastossa), minun pitää se ostaa vaikka ei tulisi kuntoon. Ostaako sitten vain uusi laite vai mitä tehdä ?
 

arimika

Aktiivinen jäsen
Toimiiko sisäyksikkö puhalluksella OK?

Oletko kokeillut nollata viat, ks. sivu 57 15.2.4 To Clear Memorized Error?
Kokeile käyttäjä "jantin" neuvoja ensin, jos ei siitä lähde toimimaan soitto vakuutusyhtiöön (jos kotivakuutus) kysy paaljnko korvaavat tuosta

Uusia k-Raudan moukarimarkkinoilta Hintaan 859 € ( tästä linkistä) ei kannnata ostella mitään 750€ piirikortteja kun uudenpumpun saa satasen hinnan erolla. + asennus
 
Sisäyksikkö toimii puhalluksella normaalisti ja kokeilin äsken nollata viat. Sisäyksikkö käynnistyy normaalisti, mutta kun koitan jotain lämmityspuolen toimintoa menee vikatilaan ja ilmoittaa tuon koodin H33. Ulkoyksikkössä ei tapahdu yhtään mitään eloa. H33 = "Indoor and outdoor rated voltage different".
Voiko tuollaisen vekottimen piirikortti oikeasti maksaa 750 euroa? Täytyy selvitellä tuo vakuutus mutta 200 euron ikävastuu + ikävähennykset ei paljoa anna.
 
Laite on palvellut 160 kuution tilavuudella olevassa autotallissa talvisin +8C:n ylläpitolämmittäjänä eikä tuota viilennystä saa siellä tallissa päälle kun lämpötila on nyt sisällä sama kuin ulkona eli +9C. Jäähdytyksellä on vuorotellen pari minuuttia hiljaa ja puhaltaa kylmää vienosti 20 sekunttia eikä mene vikatilaan.

Kuivauksella menee vikatilaan ja koodi on sama H33.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä sitten taitaa mennä uuden pumpun hommaamiseksi. Panasonicin huoltaja sanoi että ei voi luvata että pumppu tulee kuntoon ulkoyksikön piirikortilla. Eli vikaa ei voida kuulemma määrittää siihen 100 % varmasti. Jos tilaan 500 euron piirikortin ulkomailta ja vika onkin muualla ?Toisaalta en ole myöskään itse sähkömies joten kortin vaihtoon varmaan tarvitaan ns. amatimiäs joka taas maksaa jotain. Näillä kustannuksilla ja 7 vuoden käyttö jo pumpulla takana ehkä sittenkin pitää miettiä uutta pumppua. Kohti kestävää kehitystä,,,
 

mk

Aktiivinen jäsen
Suomentuuko tuo virhe niin, että sisä- ja ulkoyksikön käyttöjännitteen asetuksessa on ero?
 
Niin sen suomensin. Jossain nettisaitilla oli suomennos että sisä-/ulkoyksikkö olisi asennettu väärin. Laite on kuitenkin toiminut 7 vuotta moitteetta eikä sitä ole pidelty.
 

dbwarrior

Aktiivinen jäsen
Onkos tämä yksilö kaapeloitu nii että verkkojohto tuotu sisäyksikölle ja siitä sitten kaapelointi ulkoyksikölle?
 

mk

Aktiivinen jäsen
Sulakkeita näyttää olevan ainakin neljä.
Löysin kolme ja kaksi näyttää olevan mallia lasiputki, voi siis vaihtaa ilman työkaluja.
Sähköisesti ensimmäinen(FUSE103), AC-BLK vieressä, näyttää olevan mallia joku muu.
 
Sähköliitokset osaan tarkastaa ja ulkoyksikön virtapiuhoja jo herkistelinkin, mutta ei ollut apua. Lasisulakkeiden tarkastuskin onnistuu. Mistä niihin pääsee käsiksi, yläkansi auki ?
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Lasisulakkeiden tarkastuskin onnistuu. Mistä niihin pääsee käsiksi, yläkansi auki ?
Yläkansi auki. Sulakkeet näkee vain alapuolelta => vaatinee koko kortin irrotusta paikaltaan
Vaihtoehtoisesti yleismittarilla vastusalueella ja terävillä mittapäillä onnistunee mittaus tuolta päältäkin.
 

Arnold

Amatöörimäinen puuhastelija
Niin sen suomensin. Jossain nettisaitilla oli suomennos että sisä-/ulkoyksikkö olisi asennettu väärin. Laite on kuitenkin toiminut 7 vuotta moitteetta eikä sitä ole pidelty.
Ihan heittona; jos se jännite valitaan asennusvaiheessa jollain piirilevyn DIP-kytkimillä tms. niin voisi kokeilla renata niitä muutaman kerran edes takas, josko olisi jokin kontaktihäiriö tullut niihin ja siksi olisivat "väärässä asennossa" logiikan lukemana.
 
No niin, löysin piirikortin ja onnistuin yläpuolelta korttia irroitamatta mittaamaan kaksi lasisulaketta ja ne olivat ehjiä. Loppuja en päältä löytänyt enkä alta nähnyt ja kortin irroittaminen laitteesta näytti sen verran monimutkaiselta että annoin olla. Lisäksi mittasin että sisältä tuli kyllä virta ulkoyksikköön. DIP kytkimiäkään en päässyt hahmottamaan päällipuolelta. Päätin luopua tämän 7 vuotiaan Panasonicin elvyttämisestä ja haetaan uutta laitetta kaupasta. Kiitos mukana olleille vinkeistä !
 

mk

Aktiivinen jäsen
Konehan on ollut varsin vähäisellä käytöllä.
Laita se myyntiin, joku siitä vielä jonkun rahan tarjoaa.Abnormality/Protection control
H11 Indoor/outdoor abnormal communication
H33 Indoor/outdoor misconnection abnormality

Problem
H11 Indoor/outdoor communication not establish
H33 Indoor and outdoor rated voltage different

Voinee olettaa, että kommunikaatio on jollain tasolla olemassa.
Tällöin myös joitain DC-jännitteitä pitäisi löytyä.

AC-BLK -> FUSE103 -> LF101(Line Filter) -> CT101 -> RY-AC & RY-PWR (releet)

RY-AC -> LJP105 -> (WHT) -> LJP106 -> FUSE104
RY-PWR -> RY-C -> LJP113 -> (ORG) -> LJP114 -> C103? (AC?)

RY-PWR -> DB101 -> + -> LJP101 -> (RED) ...-> LJP120 -> FUSE101
Olisko toisen diodisillan(DB102) takana sulatusvastuksen kilkkeet.

Releiden RY-AC ja RY-PWR ulostulojen välissä on PTC1.
Se ainakin huomaa jos ulostulojännitteissä on eroa.

Jos kompressorin käynnistyksessä on edelleen se muutaman minuutin viive mutta virhe tulee heti on laitteen tiedettävä ettei kompressorin käynnistyksestä tule mitään.
Vika voi siten olla varsin yksinkertainen vaikka sulakkeet on ehjiä.
 
Ylös Bottom