Panasonic CZ-TACG1 ja comfort cloud

juu-zo

Aktiivinen jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Tälle olisi varmaankin oma keskustelu paikallaan niin ei sekoiteta mallikohtaisia keskusteluja.

Panasonicilta on siis tullut oma wifi etäohjain mokkula ja pilvipalvelu saataville. CZ-TACG1 on asennettavissa kaikkiin malleihin joissa cn-cnt liitin on olemassa. Käsittääkseni kyseinen liitin on jo melko monta vuotta ollut panasoniceissa, joten tuki on muutaman vuoden vanhoihinkin laitteisiin. Tästä voi lukaista tuosta vaikka lisätietoja.
http://www.kaukoenergia.fi/etaohjaimet/cz-tacg1

Tilailin kyseisen mokkulan ebayn kautta italiasta ja tänään sieltä tuli paketille seurantakoodi. Hintaa postikuluineen 90€, joten mielestäni melko kohtuullisen hintainen. Toiveena tietysti on että tuosta panasonicin comfort cloudista saisi jonkinlaisen api rajapinnan muihin järjestelmiin tai comfort cloud sovellukselle saataisiin ifttt tuki. Tuolla mokkulalla onnistuisi kaksisuuntainen kommunikointi pumpun ja automaatiojärjestelmän välillä, jolloin ei olisi väliä päivittääkö pumpun arvoja kaukosäätimellä vai sovelluksella etänä.
 

MetaX

Jäsen
Tämä aihe kiinnostaa myös itseäni. Olisi hienoa integroida pumppu kotiautomaatioon. Mahdollisia sovelluksia datan keruun lisäksi olisi pumpun ohjaus sisälämpötilan perusteella. Jään mielenkiinnolla seuraamaan käyttökokemuksia.
 

juu-zo

Aktiivinen jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #4
Suomesta ostettaessa maksaa 160-170€, mistähän moinen ero hinnassa johtuu?
Hyvä kysymys. Tämä olikin syynä miksi tuolta sen tilailin. Hintaa oli siis 68€+22€ postikuluja. Tuota kaksinkertaista hintaa on vähän vaikea kyllä enää millään veroilla perustella.
 

tart

Aktiivinen jäsen
Toimintaperiaate on sama kuin IntesisHomessa. Ei kuitenkaan toimi käsittääkseni selaimella eli pelkästään kännykällä. Osaa päivittää itse firmwaren, mikä on tärkeää. Hintakin on edullinen verrattuna IntesisHomeen.
 

juu-zo

Aktiivinen jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #6
Tänään saapui paketissa muutakin kuin tiiliskivi. Eli italian posti kiikutti kohtalaisen nopeasti paketin pohjoiseen. Hyvin paketoitu eikä siis myyjästä valittamista. Suosittelen tilausta muillekin.

Sitten pakkaukseen. Eli pieni ruskea pahviloota. Pakkaus sisälsi itse mokkulan, jossa ainakin riittävän pitkä johto, vähän kiinnitystarvikkeita sekä paksun monikielisen manualin.
Ei muuta kuin asennuspaikkaa tutkimaan. HZ sarjalaisessa cn-cnt liitin on ainakin tuotu ulos piirilevyltä, joten laitetta ei välttämättä tarvitse purkaa asennuksen takia. Jos haluaa johdon vetää siististi niin kuoren irroitus on suotavaa. HZ sarjalaisessa on myös tuossa oikeassa reunassa tuollainen kolonen mikä kenties on tarkoitettu näitä etäohjaimia varten. Eli mokkula uppoaa kuorten sisään täysin näkymättömiin. Ainoa miinus tietysti että nyt painikkeet ja status ledit eivät ole näkyvissä. Saapi nähdä onko niille missään vaiheessa tarvettakaan.
Mokkulan ja sovelluksen käyttöönotto oli hyvin simppeliä. Itse sovellus vaatii tilin luomisen tuonne palveluun ja tämän jälkeen näytöllä on erittäin hyvät ohjeet mokkulan verkkoon liittämiseksi ja sovellukseen yhdistämiseksi. Muutama minuutti ja homma on selvä. Pikaisella testillä käyttö simppeliä ja loogista. Käyttökokemuksia voin kirjoitella myöhemmin kun tutkin vielä sovelluksen ominaisuuksia.
 

Liitteet

juu-zo

Aktiivinen jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #7
Itse appi toimii ihan hyvin, mutta niinkuin aiemmin ajattelinkin niin ei tuosta hirveätä lisäarvoa pumpulle saa. Toki melko helppo etäohjaus ja kaksisuuntainen kommunikointi eli näkee jos kaukosta on pumpun asetuksia muokattu. Lisäksi tietysti melko monipuolinen viikkoajastin, mutta en näe tuolle normaalikäytössä hirveästi arvoa. Käyttöliittymä on ihan selkeä ja helppokäyttöinen. Statistiikka sivuilla näkyy vain arvio pumpun energiankulutuksesta, ulkolämpötila ja lämpötilan asetusarvo. Energiankulutuksen arvio on aavistuksen alakanttiin, mutta ihan hyvä arvio. Statistiikkasivun skaalaus on huono, joten ei noilla oikeasti kunnolla mitään tee. Ulkolämpötilatieto pumpun mittauksesta on kylläkin ihan hyvä mielestäni. Jos miettii kuitenkin esimerkiksi mökkikäyttöön etäohjausta niin 90€ mokkulaksi erittäin toimiva.

Enemmän tässä tietysti itseänikin houkutteli jos saisi tuon integroitua domoticziin. Aloin tutkimaan hieman aihetta ja jotain väsäystä on jo muualla tehty, jotta tuon comfort cloudin rajapinnan saisi hyödynnettyä. Tässä esimerkiksi python scripti josta voi lähteä vähän tutkimaan hommaa. https://github.com/lostfields/python-panasonic-comfort-cloud
Itse en mikään python velho ole, joten täytynee hieman perehtyä aiheeseen enemmän.
 

riude

Jäsen
Näyttääkö tuo löytämänsä wifi verkon "voimakkuutta" mitenkään? Taikka osaatko heittää mutua kuinka "hyvä" antenni siinä, vrt. vaikka kännykkäään.
Elikkä siis miulla on autotalli nippanappa talon sisällä olevan wifi:n kantaman sisällä, kännykkä löytää sen ja yhdistyy mutta pätkii toisinaan.
Jos tuo palikka ei siihen saa yhteyttä, niin hankinta olisi turha.
 

juu-zo

Aktiivinen jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #9
Näyttääkö tuo löytämänsä wifi verkon "voimakkuutta" mitenkään? Taikka osaatko heittää mutua kuinka "hyvä" antenni siinä, vrt. vaikka kännykkäään.
Elikkä siis miulla on autotalli nippanappa talon sisällä olevan wifi:n kantaman sisällä, kännykkä löytää sen ja yhdistyy mutta pätkii toisinaan.
Jos tuo palikka ei siihen saa yhteyttä, niin hankinta olisi turha.
Wifi verkon voimakkuutta ei näe tuossa mistään. Antennin voimakkuutta pystyy jotenkin arvioimaan tietysti laittamalla tuo AP modeen ja testaamalla kuinka kaukaa saa vielä puhelimella yhteyden. Yhteyteen kuitenkin vaikuttaa aina niin paljon molemman pään laitteet, että mitään varmaa ei pysty sanomaan. Itselläni on vähän samankaltainen ongelma ja olen autotallin wifin tehnyt vain omalla wifi extenderillä. Kaikki laitteet siis käytännössä samassa verkossa, mutta autotallissa kuitenkin ihan oma wifi omalla nimellä. Tällainen halpa mokkula siis talon lähimmässä nurkassa sisällä jakaa netin autotalliin. https://www.motonet.fi/fi/tuote/476744/TP-LINK-TL-WA850RE-WLAN--verkon-vahvistin-80211N-300Mbps
 

juu-zo

Aktiivinen jäsen
Tuollaiselle järkihintaiselle wifi-laitteelle olisi käyttöä, jos se tallentelee historiatietoja ja niitä voi hieman tutkia. Helpottaisi kultaisen keskitien löytäminen PILPin kanssa.

Mielellään vielä mahdollisimman halvalla eli jos Porin suunnalta löytyy muita tilailijoita, niin ilmoitelkaapa tänne tai YV. :)

E. Kyseessä ilmeisesti tämä:
https://www.ebay.it/itm/KIT-CZ-TACG...-REMOTO-IMPIANTI-CLIMATIZZAZIONE/223074883228
Historiatietoihin (ainakin HZ ilpin osalta) tallentuu siis ulkolämpötila, arvioitu energian kulutus ja pyyntilämpötila. Graafissa paikka myös sisälämpötilalle eli tallentaa todennäköisesti tuon laitteista missä erikseen sisälämpötilan mittaus (eli varmaankin vilpit, pilpit tai langallisella kakella olevat ilpit yms). Mitään muita anturitietoja ei ainakaan sovelluksessa näytetä eli jokainen päättäkööt kuinka hyödyllisiä nuo on. Käytännössä itselleni melko tarpeettomia. Tämän halvemmalla wifi mokkulaa ei kuitenkaan varmaan saa. Linkin myyjältä nimenomaan tilattu.
 

HarriT

Jäsen
Pystyisitkö juu-zo testaamaan tuon apin toiminnan ylläpitolämmityksen osalta, vastaako identtisesti kaukosäätimen ominaisuuksia eli Panassa on tuo ylläpitolämmitys +8 - +15 välillä. Etäältä käsin saisin muutettua Heat -> ylläpitolämmitys myös +8 - +15 samalla asteikolla kuin kaukosäätimessä.
Aikaisemmin olen maininnut tuolla toisaalla, että tuossa Verisuren apissa ei saa valittua tuota ylläpitolämmitystä samalla tavalla kuin kaukosäätimestä ja appi näyttää tilaksi Heat +15 vaikka kaukosäätimestä on valitty Ylläpitolämmitys +15, varmaan softapugi, mutta lähtee tuo Verisure vaihtoon heti jos kokemukset tuosta CZ-TACG1:stä ovat tältä osin kunnossa.

Jos jollain olisi mahdollista tehdä käytännön vertailu Verisuren ja CZ-TAGG1:n välillä, ominaisuuksien osalta, tulokset kiinnostaisi.

Olen huomannut että jos huoneistossa paikalla ollessa pitää takassa lämpöä ja pois lähtiessä laittaa pumpun ylläpitolämmitykseen, huoneisto viilenee ihan hetkessä(menee vaivalla puilla saatu lämpö hukkaan), jos tuo appi toimisi niin kuin pitää, voisin etäältä käsin vaihtaa tuon ylläpitolämmityksen päälle +15 sitten kun takan lämpövaikutus on heikentynyt, ehkä tällä saisi lisää säästöä... en tiedä toimisiko tämä käytännössä mutta ajatuksena ehkä...
 

juu-zo

Aktiivinen jäsen
Pumppu on meillä talon lämmityksessä, joten varsinaisesti en pysty testaamaan tuota ylläpitotoimintoa kovin hyvin. Lepuutukselle kun tuo joka tapauksessa menisi. Sovelluksessa on kuitenkin laitteelle valittavissa tuollainen loma-asunnon tyyppi valikko, joka liittyy näihin ylläpitotoimintoihin eli tuolla saa ainakin valittua millainen sovelluksen ylläpitotoiminnon säätö on. HZ:ssa ainakin kakessa on vain tuo +8/+10 toiminto, mutta en tiedä saisiko sovelluksella sitten säädettävyyden +8-+15. Voin toki testata jos sattuisi olemaan jossain vaiheessa pidempi pätkä poissaoloa, mutta ei tietoa että milloin.
 

Liitteet

Daimler

Tulokas
Saako puhelimella suoraan yhteyttä pumppuun niin että pääsisi käyttämään Comfort Cloudia? Suoralla tarkoitan että kun oman pähkäilyni mukaan haluaa aina väliin reitittimen. Saan puhelimen wifin yhdistettyä pumppuun mutta seuraavaksi haluaa yhdistää reitittimeen mitä minulla ei ole. En halua että pumppu on koko ajan langattomasti jakamassa tietojaan, vaan että aina välillä voisi tarkistaa sen antamia tietoja puhelimella. Pumppuna 2019 HZ UKE, jossa sisäänrakennettu wifi.
 

juu-zo

Aktiivinen jäsen
Tuo perustuu nimensä mukaisesti pilvipalveluun eli vaatii sen pilvipalvelun käytön jotta pääsee pumppuun käsiksi. Ei siis pääse suoraan wifi yhteydellä pumppuun tutkimaan tietoja. Ap moodi on tosiaan tuossa mokkulassakin reitittimen tietojen konffausta varten.
 

perti16

Aktiivinen jäsen
Tuollaiselle järkihintaiselle wifi-laitteelle olisi käyttöä, jos se tallentelee historiatietoja ja niitä voi hieman tutkia. Helpottaisi kultaisen keskitien löytäminen PILPin kanssa.

Mielellään vielä mahdollisimman halvalla eli jos Porin suunnalta löytyy muita tilailijoita, niin ilmoitelkaapa tänne tai YV. :)

E. Kyseessä ilmeisesti tämä:
https://www.ebay.it/itm/KIT-CZ-TACG...-REMOTO-IMPIANTI-CLIMATIZZAZIONE/223074883228
Kysellääs vielä toisen kerran kiinnostuneita laitteen hankkimiseen.
 

perti16

Aktiivinen jäsen
Ja tilaukseen tosiaan lähti. Sisälämpötilaa tuolla ei omassa mallissa näe. Ilmeisesti ei pidäkään näkyä kaikissa mailleissa, mutta olisihan tuo nyt tärkeämpi kuin ulkolämpötila...
 

perti16

Aktiivinen jäsen
Myynnissä yksi ylimääräinen laite:

Hinta neuvoteltavissa.
 

kapsu

Aktiivinen jäsen
Onko jossain listattuna että mitkä Panasonicin mallit toimivat? tai että mistä kaikista löytyy toi cn-cnt slotti?
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
”Compatibility: Most Panasonic Domestic range are compatible with CZ-TACG1 WLAN accessory: CS-XZ**TKEW, CS-Z**TKEW, CS-TE**TKEW, CS-TZ**TKEW, CS-FE**UKE, CS-FZ**UKE, CS-PZ**TKE, CS-UZ**TKE, CS-KE**TKE, CS-BE**TKE, CS-DE**TKE, CS-Z**TKEA, CS-Z**UFEAW, CS-Z**UB4EAW, CS-Z**UD3EAW, CS-E**SKEW, CS-XE**SKEW, CS-Z**SKEW, CS-XZ**SKEW, CS-TZ**SKEW, CS-UZ**SKE, CS-PZ**SKE. VKE generation will be also compatible.
Remark: indoor temperature display and some special functions are not available through the app for all models.”Eli -SKE lähtien olisi se sopiva liitin tarjolla. -TKE lähtien sähkön kulutuksen seuranta.
 
Viimeksi muokattu:

korsteeni

Aktiivinen jäsen
”Compatibility: Most Panasonic Domestic range are compatible with CZ-TACG1 WLAN accessory: CS-XZ**TKEW, CS-Z**TKEW, CS-TE**TKEW, CS-TZ**TKEW, CS-FE**UKE, CS-FZ**UKE, CS-PZ**TKE, CS-UZ**TKE, CS-KE**TKE, CS-BE**TKE, CS-DE**TKE, CS-Z**TKEA, CS-Z**UFEAW, CS-Z**UB4EAW, CS-Z**UD3EAW, CS-E**SKEW, CS-XE**SKEW, CS-Z**SKEW, CS-XZ**SKEW, CS-TZ**SKEW, CS-UZ**SKE, CS-PZ**SKE. VKE generation will be also compatible.
Remark: indoor temperature display and some special functions are not available through the app for all models.”Eli -SKE lähtien olisi se sopiva liitin tarjolla. -TKE lähtien sähkön kulutuksen seuranta.
No löytyihän sitä tietoa ihan täältä "sisäpiirin" tieto, nyt löytyi liitinkin laitteesta, ei tuo sattunut nähtäville kun on niin väri väriin ja kulman takana eikä missään mainita mitään, ainostaan wifi hakusana avasi tietoa
Eiköhän sieltä vielä dataakin löydy. Pitänee huomenna mittailla mitä sieltä irtoaa ja missä muodossa
 
Ylös Bottom