Panasonic NZ-12

ahpe

Jäsen
Vs: Panasonic NZ-12

Jos tuota piirrosmerkkiä oikein tulkitsen, voisi olla jopa normi abikoliitin (pistoliitin), joita löytyy tuosta kytkentätilasta, ja se oletus että tämä pumppumalli on myynnissä myös alueilla missä lämmityskaapeleita ei tarvita, olisi liittimet helposti otettavissa käyttöön jos tarve lisätä lämmityskaapeli.
 

tart

Aktiivinen jäsen
Vs: Panasonic NZ-12

Purin vähän ulkoyksikköä ja sulatuskaapelin liitin & kaapeli ovat näkyvissä heti etulevyn takana. Kaapeli on 2 m pitkä teholtaan 100W:

https://www.flexelec.com/pdf/produits/drain-line-cable-CSC2-FLEXDRAIN-gb.pdf

Kaapelissa lienee joku vastus (musta kutistesukka kuvassa). Ei ole kyllä hajuakaan, miten tuosta ottaisi ohjauksen releelle. Enkä joku ammattimies osaa vastata tähän.
 

Liitteet

ahpe

Jäsen
Vs: Panasonic NZ-12

Enkä joku ammattimies osaa vastata tähän.
Kun pumpun asentaja tulee, pyydäppä häneltä, että rakentaa vielä (lisätyönä) lähdön viemärin sulatuskaapelille, ohjaus kuvassa näkyvistä sinisistä johdoista.
 

tart

Aktiivinen jäsen
Vs: Panasonic NZ-12

ahpe sanoi:
Kun pumpun asentaja tulee, pyydäppä häneltä, että rakentaa vielä (lisätyönä) lähdön viemärin sulatuskaapelille, ohjaus kuvassa näkyvistä sinisistä johdoista.
Maahantuojan mukaan rele ei kestä enempää kuormaa. Toisen releen ohjaus veisi vain muutaman watin. Takuu varmaan raukeaa jos jotain sattuu tuon takia. On täysin mahdotonta saada tietoa tuon releen kuormankestosta muuten kuin purkamalla ja kaivamalla rele esiin piirikortilta.

Luulisi jonkun kokeilleen tätä ratkaisua käytännössä, ainakin vanhemmissa pumpuissa.
 

ahpe

Jäsen
Vs: Panasonic NZ-12

Kaapeli on 2 m pitkä teholtaan 100W
Ja kun siihen lisätään lisäreleen ohjauksen ottama teho, saadaan esim. jotain 100,01W.

Ei varmaan tuon kaapelin ottama teho ole tasan 100W, koska P=UxI , jos jompikumpi muuttuu voi teho olla aivan jotain muuta.

Takuu varmaan raukeaa jos jotain sattuu tuon takia
Kyllä siihen voi vedota, vaikka kortin rele kyllä lisäyksen kestää.

Itse ajattelin laittaa viemärin sulatuskaapeliin kello-ohjauksen, vaikkapa tunti päällä neljän tunnin välein, ja muuttelen aikaa tarpeen tullen.
 

tart

Aktiivinen jäsen
Vs: Panasonic NZ-12

ahpe sanoi:
Kyllä siihen voi vedota, vaikka kortin rele kyllä lisäyksen kestää.
Niin, ongelmanahan tässä on tuo takuu ja maahantuojan kanta. Ymmärrän tuon näkökulman asiaan, sillä releiden tehonkestosta on vaikea saada tietoa eikä Panasonicia kiinnosta noin mitätön asia. Etsin itsekin pitkään riittävän pienitehoisia ohjausreleitä etähallintalaitteeseeni, koska releiden tiedoissa ei ole mainintaa kelan ottamasta tehosta.

Juttelin eilen myös asentajan kanssa, joka kaupittelee myös tuota tilaamani sulatusvesikaukaloa. Hänen kokemuksensa mukaan se toimii kyllä, paitsi kovimmilla pakkasilla, jolloin kaapelin teho ei riitä. Sain tästä keskustelusta uuden idean ja ostin Finnfoamia, josta aion askarrella kaukalolle eristetyn pömpelin ulkoyksikön alle. 32 mm viemäriputki on Armaflex-eristetty koko matkaltaan (vajaa 2 metriä) hulevesiviemäriin ja kulkee 75 mm viemäriputken sisällä, joten se pysynee sulana kaapelin avulla.

Olen myös vääntänyt kättä potentiaalisten lämpöpumppuasentajien kanssa siitä, voiko kylmäaineputkien laippaliitoksen jättää rakennuksen sisäpuolelle vastoin laitteen asennusohjetta ja maahantuojan kantaa. Itse olen lähtenyt siitä, että näitä ohjeita tulee noudattaa, jonka johdosta kaksi asentajaa on kieltäytynyt asennusurakasta. On tämä melkoista touhua koko ilmalämpöpumppu-ala kun mitään prosessin keskeisiä asioita ei ole kunnolla mietitty ja tuotteistettu itse pumpun perusasennusta lukuunottamatta. Tämähän ei juurikaan poikkea suomalaisesta rakentamisesta muutenkaan. Erikoisesti rakennusten ilmanvaihdon suunittelu ja toteutus on samankaltaista sekoilua.
 

tart

Aktiivinen jäsen
Vs: Panasonic NZ-12

Päädyin tuossa sulatusvesien lämpökaapelipähkäilyssäni hylkäämään sulatusvesikaukalon mukana tulleen termostaattiohjatun vakiotehoisen (75W) kaapelin ja hankin Ebecon itsestään säätyvän kaapelin (40W), jota ohjaan etähallintalaitteistolla joko ulkoilman lämpötilan perusteella tai pulssiohjauksella. Tekaisin myös 50 mm Finnfoamista sulatusvesikaulalolle umpinaisen kotelon, jonne sulatusvedet johdetaan suoraan pohjalevyn rei'istä. Näin vesi kulkee koko matkan routaeristeiden alapuoliseen hulevesiputkeen lämmitetyssä ja eristetyssä tilassa. Ainoa heikkous ratkaisussa on se, että etähallintalaitteiston lämpötila-anturi sijaitsee rakennuksen seinässä eikä Finnfoam-kotelossa. Tuskin sillä on kuitenkaan kovin suurta merkitystä. Koska kysymyksessä on etäkohde, niin lämpökaapelin hallinta on kuitenkin ensisijaista.
 

mazottaja

Aktiivinen jäsen
Vs: Panasonic NZ-12

Tilasin toisen panasonikin kotia. Kuukauden jo odotellut ja arvio oli et 2 kuukauden sisällä joutavat asentamaan. Halpa hinta ja 4 vuoden takuu. Mökillä toiminut hyvin pana hyvin ja etähallinta.
 

slpoy

Vakionaama
Vs: Panasonic NZ-12

mazottaja sanoi:
Tilasin toisen panasonikin kotia. Kuukauden jo odotellut ja arvio oli et 2 kuukauden sisällä joutavat asentamaan. Halpa hinta ja 4 vuoden takuu. Mökillä toiminut hyvin pana hyvin ja etähallinta.
lähtikö gree kaatopaikalle
 

mazottaja

Aktiivinen jäsen
Vs: Panasonic NZ-12

Lähti se minkä tilalle tuli panasonic mökille ja kotona jyllää nytkin toimiva green 35. Mut tilasin kotia yläkertaan yhden panan ihan sen takuun ja etähallinnan tähden et ne toimii..
 

djoh

Tulokas
Vs: Panasonic NZ-12

mazottaja sanoi:
Nämä ja paljon muuta toimintoja.
Oma verisure ei näytä noita sähkönkulutusjuttuja ollenkaan, mikähän voisi olla vikana ? Pumppu on Panasonic NZ9SKE ja yhdistetty kyllä siihen verisureen onnistuneesti eli ohjaukset toimii. Äpissä ja netissä näkyy vain pumpun ohjaukset sekä lämpötila, sähköistä ei mitään. Laitoin verisurelle kysäriä aiheesta mutta yllättäen ei ole kuulunut.
 

tart

Aktiivinen jäsen
Vs: Panasonic NZ-12

Asentaja kävi vihdoin tontilla ja saimme NZ12SKE:n parissa tunnissa käyttökuntoon. Olin tosin tehnyt kaikki muut asennustyöt valmiiksi, paitsi putkien vetämisen. Etähallinnan sain myös pelittämään. IntesisHome on aika kökön oloinen, mutta näyttää toimivan. Mitenhän tuo logiikka oikein menee, kumpi on määräävämpi kake vai pilvipalvelu jos asetukset ovat keskenään ristiriitaiset? Laite on ollut nyt vajaa 8 tuntia päällä ja tuvan perimmäisessä nurkassa on lämpöä 18,5 astetta. Sähköä on kulunut huimat 2 kWh. Mihin tässä enää tarvitsee polttopuita?
 

Liitteet

tart

Aktiivinen jäsen
Vs: Panasonic NZ-12

Laite ollut nyt päällä tasan viikon ja pari tuntia päälle. Sähköä on kulunut 36 kWh. Takkaa en ole lämmittänyt kertaakaan. Kulutus on pientä, koska olen tottunut olemaan viileässä, pyynti on vain 17 astetta, joka on suurinpiirtein sama kuin mittaamani lämpötila tuvan kauimmaisesta nurkasta. Aluksi laitoin pyynnin 21 C:een ja hiki valui otsasta. Tuntuu siltä, että pienempikin laite olisi riittänyt tarpeisiini. Seuraavan viikon mökki on 8 C ylläpitolämmityksellä, joten kulutuksen pitäisi kaiken järjen mukaan tippua tuonne 2-3 kWh/vrk. Eihän se nytkään ole ollut kuin 5 KWh/vrk
 

tart

Aktiivinen jäsen
Ensimmäinen kuukausi (30 vrk) NZ12SKE:llä lämmittämistä on takana. Sähköä on kulunut 148 kWh eli n. 5 kWh / vrk pyyntilämpötilan ollessa 17-17,5 ja mitatun lämpötilan n. 19 astetta. Ilmat ovat olleet tosi lauhat, joten on vaikea arvioida, mikä olisi ollut kulutus patterilämmityksellä, jolloin myös takkaa olisi tullut lämmitettyä enemmän.
 

mazottaja

Aktiivinen jäsen
Tämä ilpo toimii ja kotiin tuli yläkertaan toinen. Vähällä sähköllä käy ja lämmittää kevyesti yli pyynnin monta astetta. Talossa pyynti yläkerrassa 17 ja jos asteen nostaa niin ei siellä voi olla kuin munasillaan. Pari kulutus kuvaa eristämätön hirsimökki 5 tuumaa ja betoni lattiat ei lattialämmöt päällä. Välillä nostettu kovalla pakkasella pyyntii ja ehoton toi verisuren etähallinta. Helppo käyttää ja seurata kulutusta ja toimii toisin kuin Green hansolin 35 etähallinta. Ei kertaakaan ole lämmitys pettänyt tai etähallinta. Mut todella tyytyväinen hankintaan. Kulutus kuva mökiltä olisko asuin neliöt noin 70 neliötä.
 

Liitteet

riude

Jäsen
Tervehdys

Onko kellään tälläisestä kokemuksia?
https://www.amazon.de/CZ-TACG1-PANASONIC-REMOTE-MANAGEMENT-KLIMAANLAGEN/dp/B07DL9GJTQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1547666107&sr=8-1&keywords=panasonic+cz+wifi

Melko paljon edukkaampi kuin edellämainitut etäkäyttöratkaisut, liekkö sitten huonompi?
Sinällään mitään kriittistä etäohjausta tuolla ei tarvitse tehdä, lähinnä valvonta että autotallissa lämmöt pysyy päällä (ettei vaimon tarvitse käydä sitä vahtimassa kun itse olen reissuhommissa) ja vähän kulutuksen/toiminnan monitorointia.
 

juu-zo

Aktiivinen jäsen
Tuo taitaa olla melko tuore tapaus mitä googlailemalla selvisi. Mielenkiintoinen kylläkin eikä tosiaan aivan järkyttävän hintainen. Tuohon ifttt integraatio niin ostoon menee. Voi olla että ehkä jo muutenkin tilailen kokeeksi.
 

riude

Jäsen
22,00 euro only cost of shipping to denmark. best regards

itaaaliaano tarkoittaa varmaan että on lähettänyt joskus tanskaan ja se on maksanut tuon verran. löytyy

eli n. satkun maksaisi...
 

MetaX

Jäsen
Kiinnostaisi tilata itsekin jo tuohon hintaan. Pitäisi vissiin toimia kaikkien Panan pumppujen kanssa missä on tuo CN-CNT liitin piirikortilla?
 

riude

Jäsen
nyt on muuten nz9 lämmittänyt 7x11x3,5 tallia kolme päivää. seinissä 200mm villaa, katossa 400 puhallettua ja 3x3 taitto-ovi.
pakkasta on ollut 10-16 astetta. ylläpidon pyynti 9 asteessa ja puhallin täysillä pitää toisessa päässä metrin korkeudessa 11-13 astetta. tehoja ottaa 400-500w.
pari kuukautta lämmitin tuota 1kw:n puhaltimella, lämpötila pysyi sillä suunnilleen samana, mutta kulutus tosiaan 970w.

Eli näillä keleillä säästöä 5-60e/kk, takaisinmaksuaika sitten jotain muuta, 1250€ jäi pumppu maksamaan asennettuna.
 

juu-zo

Aktiivinen jäsen
Paypal lasku tuli ja maksu hoidettu. Katsotaan tuleeko sieltä jotain vai menikö sinne 90€. Eipä tuo tosiaan pahan hintainen ollut jos sieltä oikea palikka tulee.
 

juu-zo

Aktiivinen jäsen
Olihan tuollatoista tuhatta positiivisia palautteita ja vain muutama negatiivinen joten aika luottavaisin mielin kyllä. Katsotaan kuinka nopeasti italian kusti polkaisee tänne.
 
Viimeksi muokattu:

tart

Aktiivinen jäsen
Täältä ääni IntesisHomelle. Alkuvaikeuksien jälkeen on toiminut kuin junan vessa. Kaikkein tärkeintä on että toimii myös selaimella eikä pelkästään kännykällä. Itse en missään nimessä hankkisi mitään etäohjainta, jossa on ainoastaan kännykkäohjaus. IntesisHomen asennus on helppoa eikä vaadi suuria taitoja.
 

tart

Aktiivinen jäsen
Pana on pyörinyt itsekseen kohta 2 kk mökillä. Hyvin on selvinnyt talvimyrskyjen lukuisista sähkökatkoksista ja "täysin huoltovapaa sulatusvesien viemäröintikin" näyttäisi toimivan. Tästä ei kuitenkaan ole saatavissa muuta todistusaineistoa kuin etähallinnan antamat tiedot. Sähkönkulutus on nyt vajaan 20 asteen pakkasilla ollut maltillista, koko kiinteistön osalta n. 13,5 kWh/vrk, josta pumpun osuus n. 12 kWh. Tarkempaa tietoa ei etänä ole saatavissa, koska pumpulla on kiinteä kWh-mittari taulussa. Maksimissaan kiinteistö vie nyt sähköä hieman yli 500 Wh. Kuva eiliseltä (20.1.)
 

Liitteet

riude

Jäsen
nyt on muuten nz9 lämmittänyt 7x11x3,5 tallia kolme päivää. seinissä 200mm villaa, katossa 400 puhallettua ja 3x3 taitto-ovi.
pakkasta on ollut 10-16 astetta. ylläpidon pyynti 9 asteessa ja puhallin täysillä pitää toisessa päässä metrin korkeudessa 11-13 astetta. tehoja ottaa 400-500w.
pari kuukautta lämmitin tuota 1kw:n puhaltimella, lämpötila pysyi sillä suunnilleen samana, mutta kulutus tosiaan 970w.

Eli näillä keleillä säästöä 5-60e/kk, takaisinmaksuaika sitten jotain muuta, 1250€ jäi pumppu maksamaan asennettuna.
nyt kun yöllä pakkasta oli n. 25 ja aamullakin yli 20, em. kombinaation ottoteho pyöri 5-800w välillä silloin kun satuin vilkaisemaan. sisällä oli sama n. 12.
 

tart

Aktiivinen jäsen
Aikamoinen pumppu tämä Pana. Toiminut itsekseen jo kohta 2 1/2 kuukautta huolimatta lukuisista sähkökatkoista ja pakkasista. Kiinteistön vuorokautinen sähkönkulutus on nyt nollakeleillä tippunut jo 7,5 kWh:iin sisälämpötilan ollessa 11-12 astetta. Vertailun vuoksi olisi mukava tietää kykenevätkö muut pumput lähimainkaan samaan
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:

mazottaja

Aktiivinen jäsen
Pana muutaman päivän oireili kovien pakkasten tuntumassa ja lämmön tuotto keljuili. Toimi muttei ihan täys teholla. No kaikkee kokeilin nollaukset, kuivatukset jne.
Pumppu ei ollut jäässä ja sulatukset toimi. Pummppu oudosti hummaili sisäpuhallus ja oliko 3 pykälä manuaalisti. Puhallus nousi ja laski ja tämmöistä ilmiöö ikinä ole ilpossa nähnyt ja on näitä useita ollut. Huolto tuli 2 viikon päästä käymään ja kelit oli muutama aste pakkasta. No mitattiin käynti paineet ja ne oli ok. Yritys ilmeisesti maahantuojalle mitään informoinut kun vikaa ei ole. Minua muisti laskulla. Tein äijälle selväksi kun seuraavan takuu aika oireilee niin annetaan pyöriä et on takuuseen jotakin kerrottavaa. Toinen toiminut kotona " ei vielä oireita " Hyvä laite ja laskun maksan ja pyyhin sillä persettä. Ei kannata pikku risaukseen huoltoa kutsua sen tästä viisastu.
 

Liitteet

slpoy

Vakionaama
Pana muutaman päivän oireili kovien pakkasten tuntumassa ja lämmön tuotto keljuili. Toimi muttei ihan täys teholla. No kaikkee kokeilin nollaukset, kuivatukset jne.
Pumppu ei ollut jäässä ja sulatukset toimi. Pummppu oudosti hummaili sisäpuhallus ja oliko 3 pykälä manuaalisti. Puhallus nousi ja laski ja tämmöistä ilmiöö ikinä ole ilpossa nähnyt ja on näitä useita ollut. Huolto tuli 2 viikon päästä käymään ja kelit oli muutama aste pakkasta. No mitattiin käynti paineet ja ne oli ok. Yritys ilmeisesti maahantuojalle mitään informoinut kun vikaa ei ole. Minua muisti laskulla. Tein äijälle selväksi kun seuraavan takuu aika oireilee niin annetaan pyöriä et on takuuseen jotakin kerrottavaa. Toinen toiminut kotona " ei vielä oireita " Hyvä laite ja laskun maksan ja pyyhin sillä persettä. Ei kannata pikku risaukseen huoltoa kutsua sen tästä viisastu.
Näin se valitettavasti menee , jos ei maahantuoja maksa niin silloin asiakas. Muuten saisi jälleen huoltofirma tehdä päivät ilmaisia töitä
 

mazottaja

Aktiivinen jäsen
Ei tämä ollut viitsinyt edes pyytää takuu tutkimusta. Laittoi laskun suoraan mulle No kannatta kutsua huolto vasta kun savu nousee ja laite seisoo. Tai tekee luonnon suojelua ja löysää vähän mutteria
 

tart

Aktiivinen jäsen
No kannatta kutsua huolto vasta kun savu nousee ja laite seisoo.
Tuo on oikea asenne. Kysymyksessä on vain typerä laite kuten sähköpatteri. Se joko lämmittää tai on paskana. Pikkuasioihin ei kannata kiinnittää huomiota, mikä on kyllä luonnollista kun laitetta opettelee käyttämään. Mulla Pana on nyt pyörinyt 3 kk itsekseen ja etävalvonnan mukaan mökissä on lämmintä ja sisälämpötilan muutoksista voi pakkasella päätellä sulatusvälin. Jos laite hajoaa, niin mökin kuivatuslämpö kytkeytyy päälle automaattisesti ja saan siitä ilmoituksen. Mitään katastrofia ei pääse syntymään kun vesiputket on tyhjätty ja vesilukoissa pakkasnestettä. Maahantuojaan voi ottaa yhteyttä sitten keväämmällä.
 

mazottaja

Aktiivinen jäsen
Nyt huomasin että läpät ei liiku automaatti asetuksella. Lähetin video linkin huollolle et kai pitäs liikkua, kerroin et kutsutaan kun viat lisii niin ei tuu lisä laskua. Totesin myös et asentajalta jäi tämä tutkimatta et miten sen pätevyyden laita. Sehän olis voinut tehdä tuosta takuu pyynnön vai ?
 
Ylös Bottom