Panasonic NZ35 vke sulattelu kokemuksia

Jape88

Tulokas
Pitkään pähkäiltyäni mallin/merkin valintaa päädyin tälläiseen myllyyn, ja tuossa se on avaran porraskäytävän seinässä pöhissyt syksystä lähtien. Sijoitukseen noin metrin korkoon yläkerran lattiasta olen tyytyväinen, kun lämmitys hoituu pelkästään tällä (85m2 rivari) niin hyvä kun puhaltaa hyvin alakertaa josta lämpö hiljalleen nousee yläkertaan ja levittäytyy hyvin kummassakin kerroksessa.

Mutta se kysymys vika vai ominaisuus? Nimittäin sulatusjakso: kk-pari ajan tuossa kun 0-kelit alkoivat sitä kuuntelin enkä niin ihmetellyt 1h-2h välein tapahtuvaa 10min pituista episodia joka alkaa lähes pamahduksen omaisella puff äänellä, alkaa kurlaus ja lorina. Ihan syystä se jäisen kennon sulattaa täysin sulaksi..ok "pahat kelit" pumpulle..

Mutta nyt -10c, ei lumisadetta, normaali talvi siis. Sulatusjaksot noin 40min välein tuo yllä oleva prosessi mutta äänet voimakkaampana.

Auttaisiko katos ulkoyksikölle? Voiko takan käyttö vaikuttaa (mutu on että tihentää jaksoja)

Suodattimet putsattu
 

mbc

Jäsen
Ekana tulee mieleen että onko parannettu sulatuskriteeri käytössä, "new deice judgement". Service manuaalista löytyy ohje. Minulla hz9rke-1, jossa se ei ollut automaattisesti käytössä. En toki ole varma onko omassa laitteessasi samat ominaisuudet. Tällä muutoksella sulatus tapahtuu vasta hieman matalammassa ulkokennon lämpötilassa.
 

dbwarrior

Aktiivinen jäsen
Pitää asettaa 1:ksi.
Periaatteessa kakessahan voi olla tuo 1 mutta koneessa sitten 0. Siksi se on tärketätä asettaa tässä harjoitteessa.
 

hemaris

Aktiivinen jäsen
Pitää asettaa 1:ksi.
Periaatteessa kakessahan voi olla tuo 1 mutta koneessa sitten 0. Siksi se on tärketätä asettaa tässä harjoitteessa.
Täytyy tarkistaa myös omasta pumpusta että tuo on päällä. Aamulla ennen duuniin lähtöä yritin painaa puikolla tuota set-kytkintä mutta en saanut mitään aikaan. pumppu oli kokoajan päällä ja huomasin sitten ohjeesta että siellä oli vähän aiemmin maininta että nämä asetukset pitää tehdä pumpun ollessa stadby moodissa (eli ilmeisesti 'off'). Ei jäänyt aikaa testata sitä aamulla, mutta ilmeisesti prosessi on niin että virrat pois kaukosäätimestä, pitkä painallus tuosta set-näpykästä puikkoa tms käyttäen. Sitten pyörittetään luku (funktio) 60 näytölle ja muutetaan se pienemmällä oleva rekisterin arvo 1:ksi ja lähetetään pumpulle.

Meneekö tämä oikein?
 

dbwarrior

Aktiivinen jäsen
Tulipa testattua omalla HZ25TKE pumpulla, että kun vaihdoin funktio60 arvon 0:aan niin alkoi sulatteleen "turhia" kelillä -21

Stepit oikean arvon asettamiseen:
1. Sammuta pumppu kaukosäätimestä
2, Hammastikulla 5 sekuntia SET painiketta
3 TEMP eli lämpö painikkeilla etsitään funktio 60
4 asetetaan "timer" nuoli painnikkeilla arvoksi 1
5 osoitetaan kekella kohti ilppiä ja painetaan set painiketta -> kuuluu "piip"
6. pumppu päälle kaukosäätimesta. Sitten vaan riittävästi pyyntiä ja puhallusta että tuleee säästöjä :)
 

hemaris

Aktiivinen jäsen
Tässä uudessa HZ25WKE-pumpussa oli nähtävästi tuo uusi sulatuslogiikka oletusarvona päällä. Nyt kun katson mitä päivän aikana on tapahtunut: Aina -10 asteen pakkaseen asti ollaan menty pääasiassa 2-3 tunnin sulatusvälillä. Kun mentiin -10 asteen alapuolelle niin sulatusväli piteni 4-5 tuntiin välittömästi, aiemmassa panassa olisi tässä vaiheessa aloitettu 40 min kellosulatukset.

Tämä näkyy pumpun alla olevasta lämpöanturista (johon ei ole suoraa puhallusta, jos joku ihmettelee alhaista lämpötilaa). -10 asteen alle mentiin suunilleen tuon toisen 7:00 am kohdalla, siinä näkee kuinka sulatusvälit pitenee.

1610646456631.png
 
Ylös Bottom