Pistorasiaan asenneettavat energiamittarit testissä

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Pistorasiaan asenneettavat energiamittarit testissä

Peter Pumppu sanoi:
Onkos sellaisia, johon saa maadoitetun töpselin? Hankin tuollaisen Technolinen cost control mittarin, joka toimii muutoin ihan ok, mutta siihen ei saa lykättyä maadoitettua töpseliä.

Ei näytä samanlaiselta kuin minun vanha Cost Cotrol mittarini. http://www.technoline-berlin.de/details.php?id=1041&kat=162

Tuossa mun mittarissani ei ole jäähdytysaukkoja. Mun mittari on kyllä kiinni tuossa maadoitetussa pistorasiasta.
http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=13423.msg161777#msg161777

Eli Belgiassa asuvan pitäisi porata reikä tuohon "maadoitusnauhaan", jotta sopisi Belgiassa käytettävään E-tyypin rasiaan
http://www.worldstandards.eu/electricity/plugs-and-sockets/

tai sitten tosiaan tuollainen jatkojohto väliin https://www.teraset.net/images/GT-120-01.JPG
 

Liitteet

 • IMG_2240.JPG
  IMG_2240.JPG
  38,3 KB · Katsottu: 497
 • IMG_2241.JPG
  IMG_2241.JPG
  35,6 KB · Katsottu: 472
 • IMG_2242.JPG
  IMG_2242.JPG
  61,6 KB · Katsottu: 465

kapsu

Aktiivinen jäsen
Vs: Pistorasiaan asenneettavat energiamittarit testissä

Onkos kokemuksia noista Wifi pistokemittareista?
esim. Vattenfall Smart Plug tai TP-Link (https://verk.com/gsfvb), 40-50e/kpl.
 

puuteknikko

Aktiivinen jäsen
Heitetäänpäs tähän jatkeeksi, eli onko jotain hinta-laatusuhteeltaan suositeltavaa mittaria ulkokäyttöön? Laittaisin mielelläni ilp:n pistorasiaan mittarin kun tuosta Daikinin omasta mittauksesta ei ole takeita.
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Ebay: toimitus 14,90 eur
Datasystems: loppu. saatavavan 12.12.... ehkä

Tietotekniikkatavaratalo tai amazon.
 

prelude

Vakionaama
Myös Xiaomin zigbee härpäkkeet kannattanee mainita. Niiden etäohjattava pistorasia mittaa kulutuksen ja piirtää graaffitkin. Tarkuutta en ole mitannut, mutta koska foorumilla on nyt yksi varsin näistä innostunut ihminen niin eiköhän kohta faktaa saada pöytään.

https://www.aliexpress.com/wholesal...20181203094405&SearchText=Xiaomi+smart+socket

Malleja sitten on kahta eli zigbee & wifi. En tiedä mittääko wifi kulutusta, mutta arveisin että kyllä. Noita jatkotroikka härpätyksiä en ole edes katsonut.

Ps. Toisessa ketjussa on nättihkö ratkaisu muuntaa tuo jenkkipistoke eu malliin.
 

perti16

Aktiivinen jäsen
Tällaista olen koko syksyn koittanut etsiä, muttei varmaan Suomesta edes löydy! Kotoa löytyy HUE eli Zigbee sopisi paremmin? Ilmeisesti siis tosiaan lähettävät adapterin, jos haluaa EU-pistokkeen. @prelude : Mikä tuo toinen ketju oli? Vesittää kirjaimellisesti käyttötarkoituksen, jos alkaa useampaa adapteria iskemään kiinni ulkopistorasiaan.
 

OmaVahti

Jäsen
Kännykällä etä- ja aikaohjattavia sähkömittarilla varustettuja pistorasioita on tullut testattua 10+ erilaista niin WiFi verkkoon kuin Z-Wave älykoti järjestelmiin. Parhaiksi havaitut mallit löytyy myös OmaVahdin demojärjestelmästä, joita pystyy kokeilemaan myös omalla käynnykällä lataamalla appin sovelluskaupasta

Top-3 suosikkini ja perusteet niille

1. BlitzWolf 16A mittarikytkin WiFi verkkoon
Sopii hyvin pieneen järjestelmään kuten Plug-In Hybrid sähköauton latausaseman seurantaan. Näyttää päivän ja kuukauden kWh kulutuksen selkeästi ja siitä on hyvä seurata plugasin sähkökuluja.

2. Telldus Z-Net ja mittarikytkimet
Telldus ohjain sopii laajempaan älykoti järjestelmään, mutta alle 150€ hinnaltaan kuitenkin varsin maltillinen. Päivän ja viikon sähkönkulutus graafeista näkee hyvin milloin lämpöpumput on päällä tai sulattaa. Z-Wave yhteensopiva, joten erimerkkiset sähkökytkimet ja anturit saa samaan järjestelmään.

3. Shelly
PlugS 12A mittarikytkin

1PM mittarikytkin 16A johtoon

Shellyllä on nerokkaita ideoita kuinka rakentaa kotiin älyä lisäämällä vanhojen keinukytkimien rasiaan WiFiin liitetty laite. Älykoti automaatiikka on vain taustalla ja toimii, mutta se ei ole mitenkään hypetettyä.
 

Tois puol jokke

Vakionaama
Onko tietoa löytyykö telldussiin pihtimittarit 3-vaiheelle ?
Ja onko tietoa sopiiko nuo mittarit sille vanhemmalle versiolle eli sininen antenni ?
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Löytyykö näistä uusista tuotteista jo testituloksia mittaustarkkuuksista (ks. aloituksen otsikko)?
 

OmaVahti

Jäsen
Telldus ohjaimessa olen saanut toimimaan ainoastaan Z-Wave yhteensopivia 3-vaihe sähkömittareita. DIN kiskoon asennettava Qubino 3x 65A toimii testatusti. Tässä mittarissa on erittäin laajat sähkön laatumittaukset, eikä Telldus Znet ohjain osaa lukea kuin perustiedot W, kWh, V ja I.

Toinen mikä voisi toimia on Aeotec 3x 60A pihtivirtamittari, mutta sen yhteensopivuus on vielä testaamatta.

Ainut langaton 433MHz sähkömittari mitä olen markkinointa löytänyt on Smappee Switch 16A mittarikytkin pistorasiaan. Sen liittäminen Telldus ohjaimeen ei kuitekaan onnistunut. Laite toimii hyvin Smappee Energy ja Solar ohjaimien kanssa.

Tämä siitäkin huolimatta, että Smappeen kauko-ohjattavat 433 pistorasiat toimii kyllä Telldus ohjaimen kanssa.

Telldus ohjain jossa on sininen antenni ja valkoinen laite on vanhempaa Tellstick Net mallia, eli siinä on ainoastaan 433 radio. Se ei ole yhteensopiva Z-Wave laitteiden kanssa. Linkin takaa löytyy sen tiedot.
 

OmaVahti

Jäsen
Löytyykö näistä uusista tuotteista jo testituloksia mittaustarkkuuksista (ks. aloituksen otsikko)?
En ole nähnyt testituloksia, mutta laitespeksit määrittää tavallisesti tarkkuutta +/-2% pihtivirtasilmukan kestämästä max arvosta. Eli 80A virtasilmukassa tarkkuus on siis +/-1,6A, jolloin pienillä tehoilla tarkkuus on huono. Mittalaitetta ei kannatta "ylimitoittaa", koska silloin tarkkuus kärsii. Käytännössä johdosta indusoituu virtasilmukkaan 0-4V jännite ja "laite mittaa sitä nettiin kytketyn yleismittarin tavoin".

Tarkimmat mittarit huomioivat myös jänniteen, eli koska 220V ja 240V jänniteet siirtävät eri kWh määrän. DIN mittareissa jännitemittaus on selviä, pihtivirtamittareissa tämä vaatii erillisen johdon. Pistorasiamittareissa jännitemittaus on helppo toteuttaa, mutta halpa hinta saa tinkimään ominaisuuksista. Tarkkaa tietoa ja kattavaa vertailua eri mittarien tarkkuuksista en ole löytänyt.
 
Ylös Bottom