Pistorasiaan asenneettavat energiamittarit testissä

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Pistorasiaan asenneettavat energiamittarit testissä

Peter Pumppu sanoi:
Onkos sellaisia, johon saa maadoitetun töpselin? Hankin tuollaisen Technolinen cost control mittarin, joka toimii muutoin ihan ok, mutta siihen ei saa lykättyä maadoitettua töpseliä.

Ei näytä samanlaiselta kuin minun vanha Cost Cotrol mittarini. http://www.technoline-berlin.de/details.php?id=1041&kat=162

Tuossa mun mittarissani ei ole jäähdytysaukkoja. Mun mittari on kyllä kiinni tuossa maadoitetussa pistorasiasta.
http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=13423.msg161777#msg161777

Eli Belgiassa asuvan pitäisi porata reikä tuohon "maadoitusnauhaan", jotta sopisi Belgiassa käytettävään E-tyypin rasiaan
http://www.worldstandards.eu/electricity/plugs-and-sockets/

tai sitten tosiaan tuollainen jatkojohto väliin https://www.teraset.net/images/GT-120-01.JPG
 

Liitteet

 • IMG_2240.JPG
  IMG_2240.JPG
  38,3 KB · Katsottu: 564
 • IMG_2241.JPG
  IMG_2241.JPG
  35,6 KB · Katsottu: 581
 • IMG_2242.JPG
  IMG_2242.JPG
  61,6 KB · Katsottu: 570

kapsu

Aktiivinen jäsen
Vs: Pistorasiaan asenneettavat energiamittarit testissä

Onkos kokemuksia noista Wifi pistokemittareista?
esim. Vattenfall Smart Plug tai TP-Link (https://verk.com/gsfvb), 40-50e/kpl.
 

puuteknikko

Aktiivinen jäsen
Heitetäänpäs tähän jatkeeksi, eli onko jotain hinta-laatusuhteeltaan suositeltavaa mittaria ulkokäyttöön? Laittaisin mielelläni ilp:n pistorasiaan mittarin kun tuosta Daikinin omasta mittauksesta ei ole takeita.
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Ebay: toimitus 14,90 eur
Datasystems: loppu. saatavavan 12.12.... ehkä

Tietotekniikkatavaratalo tai amazon.
 

prelude

Vakionaama
Myös Xiaomin zigbee härpäkkeet kannattanee mainita. Niiden etäohjattava pistorasia mittaa kulutuksen ja piirtää graaffitkin. Tarkuutta en ole mitannut, mutta koska foorumilla on nyt yksi varsin näistä innostunut ihminen niin eiköhän kohta faktaa saada pöytään.

https://www.aliexpress.com/wholesal...20181203094405&SearchText=Xiaomi+smart+socket

Malleja sitten on kahta eli zigbee & wifi. En tiedä mittääko wifi kulutusta, mutta arveisin että kyllä. Noita jatkotroikka härpätyksiä en ole edes katsonut.

Ps. Toisessa ketjussa on nättihkö ratkaisu muuntaa tuo jenkkipistoke eu malliin.
 

perti16

Aktiivinen jäsen
Tällaista olen koko syksyn koittanut etsiä, muttei varmaan Suomesta edes löydy! Kotoa löytyy HUE eli Zigbee sopisi paremmin? Ilmeisesti siis tosiaan lähettävät adapterin, jos haluaa EU-pistokkeen. @prelude : Mikä tuo toinen ketju oli? Vesittää kirjaimellisesti käyttötarkoituksen, jos alkaa useampaa adapteria iskemään kiinni ulkopistorasiaan.
 

OmaVahti

Jäsen
Kännykällä etä- ja aikaohjattavia sähkömittarilla varustettuja pistorasioita on tullut testattua 10+ erilaista niin WiFi verkkoon kuin Z-Wave älykoti järjestelmiin. Parhaiksi havaitut mallit löytyy myös OmaVahdin demojärjestelmästä, joita pystyy kokeilemaan myös omalla käynnykällä lataamalla appin sovelluskaupasta

Top-3 suosikkini ja perusteet niille

1. BlitzWolf 16A mittarikytkin WiFi verkkoon
Sopii hyvin pieneen järjestelmään kuten Plug-In Hybrid sähköauton latausaseman seurantaan. Näyttää päivän ja kuukauden kWh kulutuksen selkeästi ja siitä on hyvä seurata plugasin sähkökuluja.

2. Telldus Z-Net ja mittarikytkimet
Telldus ohjain sopii laajempaan älykoti järjestelmään, mutta alle 150€ hinnaltaan kuitenkin varsin maltillinen. Päivän ja viikon sähkönkulutus graafeista näkee hyvin milloin lämpöpumput on päällä tai sulattaa. Z-Wave yhteensopiva, joten erimerkkiset sähkökytkimet ja anturit saa samaan järjestelmään.

3. Shelly
PlugS 12A mittarikytkin

1PM mittarikytkin 16A johtoon

Shellyllä on nerokkaita ideoita kuinka rakentaa kotiin älyä lisäämällä vanhojen keinukytkimien rasiaan WiFiin liitetty laite. Älykoti automaatiikka on vain taustalla ja toimii, mutta se ei ole mitenkään hypetettyä.
 

Tois puol jokke

Vakionaama
Onko tietoa löytyykö telldussiin pihtimittarit 3-vaiheelle ?
Ja onko tietoa sopiiko nuo mittarit sille vanhemmalle versiolle eli sininen antenni ?
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Löytyykö näistä uusista tuotteista jo testituloksia mittaustarkkuuksista (ks. aloituksen otsikko)?
 

OmaVahti

Jäsen
Telldus ohjaimessa olen saanut toimimaan ainoastaan Z-Wave yhteensopivia 3-vaihe sähkömittareita. DIN kiskoon asennettava Qubino 3x 65A toimii testatusti. Tässä mittarissa on erittäin laajat sähkön laatumittaukset, eikä Telldus Znet ohjain osaa lukea kuin perustiedot W, kWh, V ja I.

Toinen mikä voisi toimia on Aeotec 3x 60A pihtivirtamittari, mutta sen yhteensopivuus on vielä testaamatta.

Ainut langaton 433MHz sähkömittari mitä olen markkinointa löytänyt on Smappee Switch 16A mittarikytkin pistorasiaan. Sen liittäminen Telldus ohjaimeen ei kuitekaan onnistunut. Laite toimii hyvin Smappee Energy ja Solar ohjaimien kanssa.

Tämä siitäkin huolimatta, että Smappeen kauko-ohjattavat 433 pistorasiat toimii kyllä Telldus ohjaimen kanssa.

Telldus ohjain jossa on sininen antenni ja valkoinen laite on vanhempaa Tellstick Net mallia, eli siinä on ainoastaan 433 radio. Se ei ole yhteensopiva Z-Wave laitteiden kanssa. Linkin takaa löytyy sen tiedot.
 

OmaVahti

Jäsen
Löytyykö näistä uusista tuotteista jo testituloksia mittaustarkkuuksista (ks. aloituksen otsikko)?
En ole nähnyt testituloksia, mutta laitespeksit määrittää tavallisesti tarkkuutta +/-2% pihtivirtasilmukan kestämästä max arvosta. Eli 80A virtasilmukassa tarkkuus on siis +/-1,6A, jolloin pienillä tehoilla tarkkuus on huono. Mittalaitetta ei kannatta "ylimitoittaa", koska silloin tarkkuus kärsii. Käytännössä johdosta indusoituu virtasilmukkaan 0-4V jännite ja "laite mittaa sitä nettiin kytketyn yleismittarin tavoin".

Tarkimmat mittarit huomioivat myös jänniteen, eli koska 220V ja 240V jänniteet siirtävät eri kWh määrän. DIN mittareissa jännitemittaus on selviä, pihtivirtamittareissa tämä vaatii erillisen johdon. Pistorasiamittareissa jännitemittaus on helppo toteuttaa, mutta halpa hinta saa tinkimään ominaisuuksista. Tarkkaa tietoa ja kattavaa vertailua eri mittarien tarkkuuksista en ole löytänyt.
 

Mekaniker

Vakionaama
Pistorasiamittareissa jännitemittaus on helppo toteuttaa, mutta halpa hinta saa tinkimään ominaisuuksista.
Kuvista näkee että joskus laatu on kyseenalainen
Käytetty joitakin kertoja verkkojännitteellä ja maltillinen kuorma
 

Liitteet

 • IMG_2096.JPG
  IMG_2096.JPG
  156,6 KB · Katsottu: 179
 • IMG_2097.JPG
  IMG_2097.JPG
  72,8 KB · Katsottu: 175

Mikkolan

Vakionaama
Kuvista näkee että joskus laatu on kyseenalainen
Käytetty joitakin kertoja verkkojännitteellä ja maltillinen kuorma

Ei liene kuorman aiheuttama, mitattava virta kulkee noissa alemmissa johdoissa. Aika mystistä mikä tuhon ylimpään johtoon iskenyt? Vastuskin toiselta puolen palanut.
 

roots

Hyperaktiivi
Mikäs olis shuko-mallinen wifi-etäpistorasia jossa on tarkkuutta siellä alapään tehoissa, ei taida olla semmosta tehtykään?
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Viimeksi muokattu:

fraatti

Hyperaktiivi
Kuvista näkee että joskus laatu on kyseenalainen
Käytetty joitakin kertoja verkkojännitteellä ja maltillinen kuorma
Ruuvit näyttävät olevan ruosteessa. Onko laitetta käytetty kosteassa ja jos on niin onko siinä luokitusta moista varten?
Eikös näissä kiinanihmeissä usein ole vikana se että 230v on liian "lähellä" muita osia jolloin riski läpilyönnille kasvaa?
 

Tikka

Jäsen
Mikäs olis shuko-mallinen wifi-etäpistorasia jossa on tarkkuutta siellä alapään tehoissa, ei taida olla semmosta tehtykään?

Näitä muutama kpl, ja mielestäni varsin tarkkoja. Esim. 4W led-lampun tehoksi näyttää noin 3,8 W.
 

Sukke

Jäsen

Näitä muutama kpl, ja mielestäni varsin tarkkoja. Esim. 4W led-lampun tehoksi näyttää noin 3,8 W.

Onko ulkokäyttöön vastaavia? Saisi ILPistä jotain kulutustietoa.
 

puuteknikko

Aktiivinen jäsen
Onko hyvin toiminut ulkokäytössä?

Joo, ei ole ollut valittamista. Toinen on ulkoseinässä räystään alla ja toinen kylmässä autotallissa ja ovat olleet viime tammikuulta lähtien jatkuvasti käytössä. Pysyy hyvin langattomassa verkossa, vuoden aikana Blitzwolfin pilvipalvelu on tainnut olla itse pari kertaa jumissa ja hukannut osan päivän datasta.
 

BBF

Aktiivinen jäsen
Kysymys noista Wifi pistorasiaplugi/energiamittareista kuten Blitzwolf: toimiiko ne ollenkaan ilman nettiyhteyttä, pääseekö lukemia katsomaan siitä plugista "pelkällä" lokaalilla Wifi verkolla? Vai pitääkö ne aina päästää nettiin kommunikoimaan jonkun kiinalaisen serverin kanssa?
 

puuteknikko

Aktiivinen jäsen
Blitzwolfeihin on ainakin ollut mahdollista tehdä modaus, jolla niihin pääsee käsiksi. En ole tutustunut kovin tarkkaan siihen, mutta joskus lukaisin asiasta.
 

BBF

Aktiivinen jäsen
Taitaa sitten olla niin että nuo Blitzwolf/Smart life/Nedis ym. vastaavat kikkaleet vaatii sen nettiyhteyden toimiakseen vaikka käyttäisi ihan vaan lokaalisti. Tätä ei niiden esitteissä kyllä tuoda kovin selkeästi esille. Itsellä ei nyt nettiä edes ole siellä missä tuolle tarvetta olisi enkä tietoturvasyistä oikein pidä ajatuksesta että ne on koko ajan yhteydessä ties minne kiinaan.
 

pamppu

Vakionaama
enkä tietoturvasyistä oikein pidä ajatuksesta että ne on koko ajan yhteydessä ties minne kiinaan.
Tästä syystä minäkin pysyn erossa noista wifipilvivehkeistä ja käytän ZWave-laitteita ja omaa kotiautomaatiota. Kaikki on omassa verkossa.

Kalliitahan nuo sitten kyllä taas ovat...
 

Janos

Aktiivinen jäsen
Shellyt toimii ainakin ilman nettiä, tosin taitaa olla niin että nuo pistorasia mallit ei tallenna sitä minnekään eli näkee vain reaaliaikaisia. Tosin jos ne virittelee omaan verkkoon/automaatioon niin sitten kyllä toimii
 
Ylös Bottom