Putkiosuuden päivitys - Neuvoja mitä vaatia

  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Hei vaan foorumilaiset,

Sellainen tilanne tuli että kun purin yhden huoneen (vessan toisella puolella) paljastui sieltä jännä viritys.Nämä lähtee mittarilta läpi seinän (kuva siis WC:n toiselta puolelta sienän sisältä).Ja ne menee tänne:


Tässä vielä ylhäältä:


Eli ideana minulla on teetättää tämä työ ammattilaisella, ja kaikki mittarin jälkeen tuonee haaraan asti VH1:ssä, uusia, sekä VH1 seinälle laittaa 2 jakotukkia (esim. jakotukkikaappiin). Jakotukeilta uudet linjat pisteisiin. Jakotukit täytyy liittää haaran tilalle VH1 jotta loput talot saa vettä vanhaa linjaa pitkin. Eli käytännössä uusin vain yhden osuuden (talo on aika iso, vesipisteitä on useita).

Yksi putkari pelotteli ettei ennen vesimittaria venttiili välttis mene kiinni.. Noh sen kokeilen tänään. Ja sitten että toi haarakohta ei välttis aukea kun saattaa olla "pehmeä" putki. Eli tämä haara:Töissä tökaverit naureskeli että saahan tuohon huppuliittimenkin jos ei nyt onnistu kierteiden teko. Mitä mieltä oletta?

Sitten mikä epäilyttää tarvitsenko tukkikaapin? Siis onko se määritelty jossain että jos ei ole lattiakaivoa sitä tarvitsee?

Ja mitä hiluja olisi hyvä laittaa? Toki venttiili mittarin jälkeen uusi, sitten varmaan jakotukkien kummallekin puolelle myös? Entä vakiopaineventtiili? Paineentasausventtiilin? Talon putket ovat osittain vuodelta 70, ja kävi mielessä että toi Oraksen vakiopaineventtiili olisi ihan jees idea ja poistaisi osan hydroiskuista? Muita suosituksia?

Älkä olko liian tiukkoja näitten suhteen, en edes tiedä laittoinko kuinka oikeaan paikkaan.

P.S.
Jos joku tietää hyvä LVI foorumin missä putkimiehet elää niin heittäkä vaikka yksityisiin linkin. En löydä itse..
 
Ylös Bottom