Riitatilanteet, kunnianloukkaus ja haasteilla uhkaaminen

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • Valvoja
  • #1
Tämä aloitus on lohkaistu laajemmasta asiaa koskeneesta yksittäistapauksesta. Jätetään linjauksena myöhempää varten

Mahdolliset haasteet ja oikeusjutut ovat puhtaasti haastajan ja haastettava välinen asia. Niitä ei ole tule levitellä foorumille edes uhkausten muodossa. Jos tilanne pääsee kehittymään niin pahaksi, että alkaa tehdä mieli ottaa viranomaiset mukaan kuvaan, niin silloin on parasta ottaa taukoa tai jopa pyytää ylläpitoa poistamaan oma nimimerkki ihan oman mielenrauhan vuoksi. Kehoite olla jatkossa räyhäämättä koskee myös yksityisviestejä... sanotaan vaikka telehäirinnän nojalla. Ja yritetään pitää foorumikäyttäytyminen ja ansiotoiminta erillään toisistaan. Niillä kun ei pitäisi olla juuri yhteyttä keskenään - eli annetaan jokainen tienata siviilissä voita leipänsä päälle niin kuin haluaa. Eli keskustellaan asioista, ei henkilöistä tai nimimerkeistä. Viestit jotka edes etäisesti muistuttavat kunnianloukausta poistetaan heti kun ne huomataan. Ilmoita valvojille- painikkeella voi kantaa oman kortensa kekoon.

Linkin takana hyvä artikkeli kunnianloukkauksesta
https://yle.fi/uutiset/3-7142167
 

Samppa

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Vs: Riitatilanteet, kunnianloukkaus ja haasteilla uhkaaminen

Laajempi ketju johon em. viesti liittyi oli sellaista sisältöä jota tälle sivustolle ei haluta, joten ketju siivottiin pois. Jätetään kuitenkin tähän linjauksena seuraavat. Moderointi siivoaa kaikki kunnianloukkausta hipovat tai muuten asiattomat viestit pois. Viestimääristä johtuen tässä voi joskus olla pieniä viiveitä.
  • Jos jonkin kirjoittelun kokee asiattomaksi, niin paina viestin kohdalla olevaa "ilmoita valvojille" -painiketta. Tällöin ilmoitus kirjoituksesta menee suoraan ylläpitoon ja yleensä siihen reagoidaan heti
  • Julkisesti foorumilla ei aleta uhkailemaan toisia edes poliisilla. Mahdolliset haasteet ja oikeusjutut ovat haastajan ja haastettavan välinen asia, ei julkisesti täällä käsiteltävä asia. Ylläpito voi jatkossa alennetulla kynnyksellä kenkiä pihalle käyttäjän joka sortuu toistuvasti uhkailuun.
  • Yksityisviestitse tapahtuvan häiriköinnin voi jokainen estää itse foorumin työkaluilla. Ohje: http://lampopumput.info/foorumi/index.php/topic,26924.0.html
  • Samassa ohjeessa miten piilotetaan sellaisen käyttäjän viestit jota ei voi sietää.
  • Tämä sivusto ei ole henkilökohtaisten riitojen selvittelyalusta. Eikä tämä ole mikään nyrkkeilykehä jossa kerätään pisteitä verbaalisista niskalenkeistä. Toistuvasta henkilökohtaisuuksiin menemisestä ja/tai riidan haastamisesta seuraa porttikielto.
 
Ylös Bottom