Robotti-imurit, kokemuksia

Jolberious

Vakionaama
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Koska roboleikkureista on erittäin hyviä keskusteluja foorumilla käynnissä, niin otetaan nämä sisätulojen apurit myös keskusteluun.

Itse olen roomban kannattaja, 880 malli löytyy taloudesta ja en suostuisi luopumaan mistään hinnasta.
Eihän siinä ole kännykkäohjauksia jne, mutta toimii erittäin hyvin. Imuroinnin tarve vähentyi päivittäisestä viikottaiseen (lapset, koirat ja hiekkapiha..)

Tämä malli hutasee yli jopa normaaleista, huulloksen omaavista kynnyksistä pienen ihmettelyn jälkeen.

Millaisia masiinoita muilla on?
 
Viimeksi muokattu:

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Meillä Xiaomi Roborock S5.

Aikaisempaa kokemusta robo imureista ei ole mutta kohtuu hyvin tuo tuntuu pelittävän. Hallitaan applikaation kautta, piirtää siivotessa kuvan tilojen pohjaumuodoista ja merkkaa missä on jo siivonnut ja missä ei vielä. Aika kovalla tuon imutehon saa tuossa pitää että tekee kelvollista jälkeä mutta kyllä tuohon lintujen höyhenet ja pölyt sekä viskotut siemenet aika tehokkaasti päätyvät. Isot linnut ovat kyllä aika tehokkaita sotkupossuja kun sille tuulelle sattuvat ja yleensähän sattuvat. Pölysäiliö ei ole kovin iso joten melkein joka siivouskerran jälkeen tuon saa kyllä tyhjentää.

Roborock huolehtii meillä keskikerroksen noin 100m2 pinta alan lattioiden imuroinnista, tosin poikien huoneet ovat yleensä niin sekaisin että sinne se pääsee vain kynnyksen yli kääntymään ennen kun joutuu antamaan periksi joten todellinen siivottu ala kun ilmoittaa "finish cleaning, return to dock" on yleensä noin 80m2 . Hyvin tuo kiipeää kynnysten yli ja mattojen päälle. Paksujen villamattojen imurointitulos on kyllä korkeintaan keskinkertainen mutta toisaalta eipä kai tuolla ole tarkoitus korvata tavallista pölynimuria kokonaan vaan lähinnä avittaa siivouksessa siten ettei itse tarvitse kovinkaan usein hommaan ryhtyä. Moppaustoimintoa en ole kokeillut.
 

R-410A

Aktiivinen jäsen
Minulla on Robotti-imuri ( Imurirobotti ) Electrolux Trilobite 2.0 ( ZA2 ) Ostin 2007 ollut 12 vuotta eikä murheita, akut 2 kpl olen vaihtanut.

Ei myydä enään suomessa maksoi uutena yli 1000 €
+ hyvä imuteho, matot ei haittaa
+ ei vikoja
+ ajastus mahdollisuus
- äänekäs ( koska on hyvä imuteho ) voi ajastaa tai olla toisessa huoneessa
- oli kallis ostaa ( mutta hintansa väärti ) koska ei ole ollut vikoja
- korkea ei mahdu matalien kalusteiden alta

Trilobiitit puhdistivat merenpohjaa satoja miljoonia vuosia sitten – jo kauan ennen kuin ensimmäiset ihmiset kävelivät maan päällä
 

remykv

Vakionaama
Täällä neato d4 connect.
Järjestelmällinen kun vertaa edeltäjäänsä(samsung).
neato vaihdettu takuuseen heti uutena kun rupesi herjaamaan jotain vikakoodia mitä ei saanut kuitattua, muuten ei mitään ongelmia.
 

prelude

Vakionaama
Itselläni on ollut viimeisen 6:n vuoden aikana. Neatoa 4 kpl, joista 2 takuu vaihdettuja kun alkoivat sohlaamaan. Laatu ja akkujen kesto on noissa alla-arvoista vaikka puhdistuksessa tekikin hyvää jälkeä.
Nyt käytössä xiaomin roborock johon olebn ollut hyvin tyytyväinen. Siivoaa hyvin eikä mitään säätöä ole tarvinnut koko aikana. +kännykkä appi jolla tuon voi laittaa päälle vaikka töistä.
 

pjr

Aktiivinen jäsen
Meillä Xiaomi Roborock S5.
Sama täällä. Silloin kun tuon hommasin oli näissä navigointia harrastavista vaihtoehtoina joko Neato D7 tai tämä. Neato maksoi sen ~700-800€ ja tämä vähän reilu puolet. Ollut nyt käytössä 5.2018 lähtien. Alussa oli joitakin tapauksia joissa hukkasi kartan säiliön tyhjennyksen aikana jne. mutta näistä lastentaudeista on jo päästy yli.

Tuossa on "lähiaikoina" kehkeytynyt muutama mielenkiintoinen projekti tämän Roborockin ympärille:
FloleVac: Android appi korvaamaan xiaomin omaa. Melkosesti kevyempi pyöriteltävä eikä vaadi niin paljoa oikeuksia puhelimesta. Toki ei tue vielä "no-go zone" yms. toimintoja eli nämä pitää vielä toistaiseksi hoitaa xiaomin omalla softalla.
Valetudo: Softa joka asennettaan roboon. Blokkaa liikenteen xiaomin pilveen ja avaa suoraan roboon oman webbikäyttöliittymän sekä MQTT-kommunikaation(näppärä integroidessa kotiautomaatioon). Käytännössä yksi binääri joka työnnetään robottiin.

Itse käskytän tuota kotiautomaation kautta. Domoticzin scriptiin on tallennettu huoneiden koordinaatit ja "listalta" valisemaan mitä huoneita halutaan siivota ja montako ajokertaa sille tehdään.

Valetudoa en vielä ole kerennyt asennella, mutta se on seuraavana listalla pihaprojektin jälkeen. Tällä hetkellä tuo komentaminen kotiautomaation kautta menee python-miio kirjaston ja pienen scriptin pätkän avulla.
60509
 
Viimeksi muokattu:
Tänään ostin Amazonilta Saksasta kuin uuden Ecovacs Deebott Osmo 930 laitteen 237€. Se on ollut paras useimmissa testeissä. Tulee ensiviikolla.
 

sh1

Aktiivinen jäsen
2 Roombaa käytössä: ensimmäinen siivoillut jo 12 vuotta, ajastettuna 2 krt/vko + käsipelillä lastenhuoneet yms. Akkuja (NiMH) vaihdettu ehkä 5 kpl, toinen Roomba ollut nyt 4 v toisessa kerroksessa, siihen uusittu akku kerran. Tekee hyvää jälkeä eikä jumittele. Vaikea ymmärtää miksi kannattaisi maksaa yhtään lisää "älykkäästä" navigoinnista, kameroista, yms.
 

pjr

Aktiivinen jäsen
Tänään ostin Amazonilta Saksasta kuin uuden Ecovacs Deebott Osmo 930 laitteen 237€. Se on ollut paras useimmissa testeissä.
Nuo muutamat ominaisuudet vähä ihmetyttää, mutta laita ihmeessä infoa miten pelaa kun robo saapuu!

ECOVACS DEEBOT OZMO 930Xiaomi RoboRock S50
Suction power1200 pa2000 pa
Battery3200 mAh5200 mAh
Dust chamber0.47 l0.48 l
Dimensions35.4 x 35.4 x 10.2 cm35.3 x 35.0 x 9.9 cm


Onko muuten Neato ainut robotti-imuri-valmistaja joka ei tule Kiinasta? D7 ois asiallinen, mutta hinta on vähän kovahkon puoleinen.
 
Viimeksi muokattu:

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Itse hommasin tuollaisen Neato D5 Connected about vuosi sitten. Ja hommahan ei toiminut, ei sitten alkuunkaan. Koneen sai käskytettyä kyllä liikkeelle ja aikansa tuo imuroikin, mutta joka ainut kerta ohitti kokonaisia huoneita ja ikinä ei palannut enää kotipesäänsä. No laitteessa on myös ns. kartoitus-mode, jolla se samalla hakee huoneen pohjapiirroksen, sitä kun tuolle ei voi mitenkään opettaa vaan se haluaa ihan itse koluta nurkat läpi - ja jälleen tämäkään ei onnistunut, ei ikinä vaikka jokaisella kokeilukerralla lähemmäs tunnin nurkkia läpi kolusikin. No lopulta kymmenien kokeilujen ja kotipesän siirtojen jälkeen ei voinut kuin heittää pyyhkeen kehään, meidän kämppä on liian monimuotoinen tuolle laitteelle => palautukseen meni :confused:
 

pjr

Aktiivinen jäsen
No laitteessa on myös ns. kartoitus-mode, jolla se samalla hakee huoneen pohjapiirroksen, sitä kun tuolle ei voi mitenkään opettaa vaan se haluaa ihan itse koluta nurkat läpi
S5 voi ottaa manuaaliohjaukseen ja ajella kämpän läpi jolloin se "kartottaa" sen samalla. Tällänenkö ei onnistu Neatossa?
 

repomies

Hyperaktiivi
Kokemus neatosta: umpisurkea. Kaikki hajoaa. Akkukin huono.

Kokemus xiaomin roborockista: kestää. Akkukin riittää. Yllättävän hyvä.
 

juhiko

Jäsen
Ilmeisesti Neatolla laatuvaihtelu suurta. Ensimmäinen D5 ei käytännössä toiminut ollenkaan,takuuna tilalle tullut toiminut hyvin.
 

repomies

Hyperaktiivi
Mistä mallista?
Joku Botvac se oli. Vain D-kirjaimen mallisessa muodossa oli ideaa. Söi laakereita hurjasti, anturit hajoili, akku piti vaihtaa vuodessa, lopulta hajosi lidar. Ja toki sivuharjan hihnakin meni. Ei siinä kestänyt oikein mikään. Ei tule ikinä enää neatoa meille.
 

repomies

Hyperaktiivi
Ainiin siinä neatossa ei toiminut edes pölyastian paikallaan oloa haisteleva anturi kunnolla. Kolvasin siihen lopulta vipukatkaisijan. VMP.
 

Jolberious

Vakionaama
Roborock S5 meni vanhemmille, melko sokkeloiseen vanhaan maalaistaloon.

Hyvin on toiminut, järjettömän pitkä akunkesto suurellakin imuteholla (luokkaa 2h voi imuroida). Säiliö tuli muutamilla ensimmäisillä kerroilla täyteen, on pienempi kuin roombassa, mutta aktiivisella pari kertaa päivässä-imuroinnilla tästä ongelmasta pääsi n. Viikon käytön jälkeen eroon.

Koirista tulee melkoinen läjä hiekkaa ja karvoja.
 
Tänään ostin Amazonilta Saksasta kuin uuden Ecovacs Deebott Osmo 930 laitteen 237€. Se on ollut paras useimmissa testeissä. Tulee ensiviikolla.
Hyvin on Osmo toiminut. Viisi kertaa piti tyhjentää ensimmisellä puhdistuskerralla kun on kaksi kissaa. Sitten on riitänyt sivous keran viikossa. Laitten voi myös ottaa kainaloon ja antaa sen imuroida alakerta tai mökki. Kun laittaa Osmon takaisin latauslaitteeseen, se palauttaa alkuperäisen kartan. Joka toisella kerralla laitan moppauksen päälle. Akku riittää hyvin 114m2 imurointiin.
 
Täältä löytyy iRobot Roomba i7+ omalla telakallaan. Rakentelee oman pohjapiirroksen muutamien siivouskertojen perusteella jota voi äpissä tutkailla jonka jälkeen huoneet voi nimetä tai rajailla uudelleen ja huoneet toimivat ajastuksien pohjalle. Käy välillä telakassa tyhjentämässä pölysäiliönsä ja lataa akun täyteen ja jatkaa. Autonominen systeemi eli pyörii viikoittain meillä omalla ajatuksellaan huolehtien +170m2 siivoamisesta.
Ajattelin että helpottaisi tähän siivousv****tukseen mutta edelleen ne lasten tavarat ja omat kengät ja tavarat on paikoilleen nosteltava. Ei voittoa siis tällä kertaa.:tap:

Imurointitulos on hyvä! Pölypussi täyttyy telakassa hyvää vauhtia ja imuroi huoneet loogisesti ja järjestelmällisesti ilman älytöntä poukkoilua.

Yleensä ajastettu työpäivän ajaksi. Tuolithan jossa monimutkaiset jalat on myrkkyä näille imureille kun eivät luonnollisesti osaa siirtää tuoleja, eli tuolit joutuu nostamaan pöydälle jos/kun tietää että robolla on siivouspäivä.

muokkaus 1: Yhdellä välilatauksella imuroi kämpän.
 

pamppu

Vakionaama
Robotti-imureita tarttis kehittää leikkuupuimurien suuntaan. Siis jonkunlainen seulonta, että se perästään palauttaisi legot takaisin lattialle ja keräis vaan shaissen. Ja puskulevykin niissä tarttis olla. Kun ei jaksa siivota ennen karvojen imurointia, niin tuupin perinneimurillakin lattialla olevia traktoreita ja autoja ympäriinsä, niin siitä tarpeeksi hyvä tulee...
 

prelude

Vakionaama
Robotti-imureita tarttis kehittää leikkuupuimurien suuntaan. Siis jonkunlainen seulonta, että se perästään palauttaisi legot takaisin lattialle ja keräis vaan shaissen. Ja puskulevykin niissä tarttis olla. Kun ei jaksa siivota ennen karvojen imurointia, niin tuupin perinneimurillakin lattialla olevia traktoreita ja autoja ympäriinsä, niin siitä tarpeeksi hyvä tulee...
Meillä on nyt 7 ja 8V lapset jotka ilman isompaa kehottelua siivoavat lattialta 2-3 kerta viikossa tavarat pois kun kerroin että in robo yö. Tähän pisteeseen päästiin kun vuoden ennen imurointia yöllä kiersin lattiat lävitse roskapussin kanssa ja valehtelin lapsille aamulla että robo on syönyt heidän lelunsa mitkä olivat jääneet lattialle. Varmasti rikkoo montaakin kasvatusperiaatetta, mutta toimi kuitenkin :D
 
Nyt ilmeni paha suunittelu virhe Ecovac Ozmo 930 imurissa. Tänään sähköt räpsähtivät pari kertaa jonka seurauksena imuri lähti hortoilemaan sinne tänne. Painoin pause nappia ennenkuin oli pudota alas portaita. Otin yhteyttä valmistajaan joka vastasi heti että ongelma on tiedossa, mutta korjausta ei vielä ole.
 

Tonttuj

Jäsen
Nyt ilmeni paha suunittelu virhe Ecovac Ozmo 930 imurissa. Tänään sähköt räpsähtivät pari kertaa jonka seurauksena imuri lähti hortoilemaan sinne tänne. Painoin pause nappia ennenkuin oli pudota alas portaita. Otin yhteyttä valmistajaan joka vastasi heti että ongelma on tiedossa, mutta korjausta ei vielä ole.
Meillä oli illalla ennen puoltayötä sähkökatkoja ja Miele piippaili ja muutaman kerran irrotti itsensä lataustelakasta ja asetteli uudestaan itsensä lataustelakkaan.
 

JaniP

Jäsen
Meillä on ollut Neato Botvac D5 Connect pari vuotta. Ekan vuoden aikana yritin saada sen takuuseen, koska oikean puolen törmäystunnistin ei tee mitään. Laahaa siis seiniä pitkin eikä osaa kääntyä. Tappelin asiakaspalvelun kanssa aikani ja sain kuulla, että jos puskurin mikrokytkin pitää naksahtavan äänen, se toimii. Yritin selittää, että se naksahtaa, mutta ei muuta suuntaa. Sitä ei huolittu korjauksen vaan sain käsittämättönän pitkän listan jota minun olisi pitänyt tehdä ennenkuin saan sen sinne lähettää. Sisälti 3xResetoinnin, 3x akun tyhjäksi ajamisen erilaisten pintojen peittelyjä jne. Laskin että minulla menisi aktiivista työaikaa lähes viikko että selviän listasta. Nyt sillä ajetaan jotain testiajoja. Huonoin asiakaspalvelu mitä olen kokenut, vi**uilu oli kuvaavin sana, mutta nöyryyttävään ja väheksyvään käännyn. Roborock ostoslistalla.
 

fraatti

Hyperaktiivi
Onko kukaan kyllätynyt roskasäiliön jatkuvaan tyhjentämiseen? Tai siihen että että pyörien akseleissa on hiuksia?

Porukoilla on ollut tuollainen Xiaomi muistaakseni noin vuoden ja kyselin hiljattain että ovat käyttäneet tuota ja sanoivat etteivät enää niin usein kuin aikaisemmin. Mainitsivast noista ongelmista. Eivät olleet aivan varmoja ostaisivatko enää uudestaan.

Onko samoja murheita ollut muilla?
 

Jolberious

Vakionaama
Onko kukaan kyllätynyt roskasäiliön jatkuvaan tyhjentämiseen? Tai siihen että että pyörien akseleissa on hiuksia?

Porukoilla on ollut tuollainen Xiaomi muistaakseni noin vuoden ja kyselin hiljattain että ovat käyttäneet tuota ja sanoivat etteivät enää niin usein kuin aikaisemmin. Mainitsivast noista ongelmista. Eivät olleet aivan varmoja ostaisivatko enää uudestaan.

Onko samoja murheita ollut muilla?
Täällä ainakin emännän hiuksia kertyy Roomban telan ympärille välillä, mutta samalla kun tulee säiliö tyhjennettyä, siivoan nuo telat ja sivuharjan. Ei siinä nyt minuuttia kauempaa mene koko hommassa.
Vanhemmilla Roborock S5 ja siinä on vain yksi harja (ei kahta telaa kuten roombassa), sen ympärille ei hiuksia tai koirankarvoja kerry, joten kai kiinalainen on tuotekehittelyn hallinnut tuolla osa-alueella.

Roskasäiliö täyttyy yhdellä imurointikerralla n. puolilleen, mikäli kerta päivässä kone huristelee, täyteen tulee jos on pari-kolme-päivää taukoa ollut. Lisäksi näin lapsiperheessä lattiat pysyvät kyllä huomattavasti paremmin siistinä kaikesta epämääräisestä rojusta, kun aina aamulla roboimuri käy kämpän läpi.
 

staari

Aktiivinen jäsen
Kokemus vajaa 10 vuotta sitten Samsungin jostain mallista. Taloudessa oli siihen aikaan kaksi pitkäkarvaista kissaa. Imurissa oli aina kaikki pyörivät osat tukossa tai jumissa karvoista. Niitä karvoja oli todella hankala ja aikaa vievä jatkuvasti irrotella.
Viimeinen niitti oli kun kissat virtsasivat robon päälle. Siinä vaiheessa se lähti kaatopaikalle ja palattiin manuaali-imurointiin.

Miten kokemukset nykytekniikan kanssa. Joko eläinten karvat ja hiukset on hallinnassa ?
 

Sukke

Jäsen
Roborock S6 koirataloudessa täällä. Koiran aluskarva aika hentoista ja takertuvaa tyyppiä. Imuri ollut käytössä puolisen vuotta, imuroituja neliötä sovelluksen mukaan noin 3500 m2.

Imuri kartoittaa hienosti asunnon, ohjaaminen sovelluksen kautta helppoa ja myös sovelluksen ominaisuudet hyvät. Akussa hyvä kesto, kertaakaan ei ole vielä loppunut kesken koko asunnon imuroinninkaan aikana - imuroitavaksi jääviä neliöitä en muista, mutta vajaat 150 m2 on asuinneliöitä kaikkiaan. Harvemmin tosin tulee koko asuntoa kerralla imuroitua, enemmän tarpeen mukaan aina osa tiloista.

Toiminta on järjestelmällistä ja tehokasta - vaikka toki nopeudeksi voi laskea parhaimmillaan vain hieman yli neliömetri / minuutti. Nopeudella ei sinänsä niin väliä, kun on vapautunut tekemään muuta sen ajan. Melko tyytyväinen olen ollut myös mm. karvojen imurointiin matoilta, mustalta matolta helppo todeta, onko vaaleat karvat lähteneet. Kyllähän niitä jää, mutta ei häiritsevästi. Jos häiritsee, hinkkaa tavallisella imurilla silloin tällöin.

Pölysäiliön joutuu tyhjentämään jokaisen isomman imuroinnin jälkeen. Samoin putsaamaan harjan ja poistamaan karvat takapyörän akselin ympäriltä.

Tavallisella imurilla en ole viimeisen puolen vuoden aikana juurikaan siivonnut. Tilojen valmistelun (tavarat ja osittain tuolit ja muut pois edestä) jälkeen robo hommiin ja vapautuu tekemään muita puuhia. Kerran tai kaksi imuri on jäänyt kiinni keinuvan nojatuolin alle, pari kertaa saanut pyöräytettyä maton hapsut sivuharjan ympärille ja joitakin kertoja vetänyt mattoa rullalle. Käyttöön nähden kuitenkin vähäistä ollut jumit ja muut ongelmat.

Vaikka tuon kanssa joutuu näkemään hieman vaivaa imurin putsauksen ja tilojen valmistelun kanssa, olen ollut robon toimintaan todella tyytyväinen. En tule enää palaamaan vanhaan toimintatapaan imuroinnin kanssa, parempi puolisko perinteistä imuria silloin tällöin lisänä kyllä käyttää. Toiveita robon käyttöön olisi lisä-älystä ja ohjelmoitavuudesta, mutta mitään isompaa puutetta ei kyllä ole.
 

puuteknikko

Aktiivinen jäsen
Parin vuoden ajan on käytetty ykkösgeneraation Roborockia, tai mikä Xiaomi Mi Vacuum se alun perin olikaan. En vaihtaisi missään nimessä pois. Vanha normi-imuri hajosi puolisen vuotta sitten ja tilalle ostamani varrellinen rikkaimuri on riittänyt oikein hyvin imaisemaan häiritsevät pölypallerot ja muruset pois, höyrypesurilla menee sitten tuulikaappi ja eteinen kun sinne kertyy tällaisina aikoina hiekkaa ja muuta likaa tolkuttomia määriä.

Kertaakaan ei ole tarvinnut käydä koko kämppää imurin kanssa läpi tuon hankinnan jälkeen. Sen verran ollaan laiskoja, että ehkä kerran viikkoon robo touhuilee kämpän läpi ja säiliö on hyvin täynnä. Yleensä laitan sen menemään makkarit yksittäin läpi ja tyhjennän pölysäiliön sen jälkeen.
Hiukset jää kyllä sinne akselin ympärille ja tässä mallissa vakioharjasta ei saa niitä päissä olevia "pyöriä" irti. Käytän sitten pientä talttapäistä ruuvimeisseliä apuna repimään hiukset irti, mikä on joskus vähän työlästä. Ilmeisesti tuohon kävisi jonkun uudemman mallin harja, jossa osat on paremmin purettavissa mutta en ole jaksanut ottaa selvää. Kohtapuoliin tulee kyllä sovelluksen perusteella vaihdon tarve vastaan, joten täytyy varmaan tutustua tarkemmin. Ellei jollain ole täällä jo parempaa tietoa?
 

Killi10

Aktiivinen jäsen
Mulla oli Pamela-niminen robotti-imuri. Lakkasi imemästä. Ostamani varsi-imuri korvaa aika hyvin tuon koneen.

Hyvä pariskunta on tuo robotti-imuri + nopeasti käsillä oleva dyson (esim).
 

pamppu

Vakionaama
Sikantissa 499. Taitaa olla ihan kohtuuale? Tekiskö tuolla mitään koiran ja kissan karvoja pursuavassa taloudessa?

 

-ww-

Jäsen
Roborock S5

8/2019 ostettu, siitä lähtien pyörinyt ajastimella joka arkipäivä ja satunnaisesti muutenkin jos ollut tarve.

Kokonaiskäyttötunnit 376 h
Imuroitu 22 000 m2
Siivouksia 360 kertaa
Vikoja tai ongelmia 0 kertaa.

Vaihtoharjat yms halpoja tilata aliexpressistä.
Normi imurilla putsaan roska säiliön yleensä maanantaisin ja torstaisin.
Kertaakaan ei ole lattioita enää itse imuroitu vaikka tuo värkki alkuun vähän epäilyttikin.
Akun varaustaso noin 45% kun on imuttanut koko kämpän, imuteholla 3/4.
 
Ylös Bottom