Sähkö ongelmia Fujitsu

MJKA

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Ajattelin kirjoitella mitä kaikkea näitten pumppujen kanssa eteen tulee. Nimittäin sunnuntaina 12.1. huomasin että Waterstage häiriötilassa ja kattila Sanyo/CTC vastuksilla. No, hetken ihmeteltyäni kun ei suostunut käyntiin lähtemään, soittelin asentajalle. Totesin, että kaksi sulaketta päätaulussa palanut, laitoin uudet ja heti paloi taas. Käänsin ulkoyksikön nollille, vaihdoin taas sulakkeet ja sama juttu. Eli päätelmä oli, että vika onkin ennen Vilppiä olevissa sähköissä. Hätäkatkaisija auki ja siinähän se syy, oli märkyyttä sisällä vaikka kaikki liitokset piti olla tiiviitä. Soitto sähkärille ja ei kuivauskaan auttanut vaan laitettiin uusi ja taas pelaa. Tuo ulkoyksikkö ja katkaisija on etelä seinällä, ja lauantai-illalla tuli myrskyn kanssa vettä vaakatasossa, eli tuolloin se kostui. Kun tuon vanhan nyt purin, niin siellä oli ruostetta johtoliittimissä, eli on koskea ollut ennenkin. Katkaisija on kelta/harmaa, jossa kierrettä on/off kytkin. Ikää n. 9 vuotta, mutta sisuskalut n. 3 vuotta vanhat kun alkoi temppuilla silloisen Sanyo CO2:n kanssa, silloin liittimet hapettuneet jne. Täytynee tuon uuden, vipumallisen katkaisijan päälle tehdä pieni peltilippa niin ainakin suoranaisen seinää pitkin virtaavan veden pääsy estyy. Jos " kolleegoilla" näitä tämän tyyppisiä on, niin kannatta seurata. Valmistajaa ei laitteessa näy, mutta kotelo on harmaa, keltaisessa päällä olevassa kehyksessä musta kierrettävä katkaisija jonka aukosta sitten näkee joko ON tai OFF. Mutta tuo kosteuden estäminen tietysti koskee kaikkia katkaisijoita, olkoon minkä tyyppisiä tahansa.
 

vwg4

Aktiivinen jäsen
Fujitsu ei ottanut kyttyrää vaikka pari vaihetta hävisi? eli lähti pumppaamaan.

Asennukset sulla johdot alaspäin?
(allekirjoittaneella turvakytkin sisällä)
 

MJKA

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Kone lähti ongelmitta käyntiin, Johdot lähtee alta, mutta päällä olleet liitinaukot oli silikoonattu ja tulpattu, nimittäin Sanyon aikana oli johdotus päältä. En tiedä mistä saumasta se kosteus sinne sitten pääsi, pohjassakin reikä tehty kodteuden poistoon. Joo, kyllän tuo olisi sisällä saanut olla, mutta aikanaan ei tuota ajateltu.
 

jannu93

Jäsen
(allekirjoittaneella turvakytkin sisällä)
Ei tuosta voi enää silloin käyttää nimitystä turvakytkin. Parempi olis vaikka sammutuskytkin.;D
Toisaalta kukapa sitä nyt menis päälle kääntämään, kun ulkona konepelti auki ja sormet jännitteisissä osissa tai tuulettimen välissä. Mutta valitettavasti juuri tällä tavalla ne pahimmat onnettomuudet juuri sattuvat..
 
Ylös Bottom