Sähkön tarjoushinta NYT!

root

Jäsen
Ei jaksanu odottaa :grandpa2:, Vaasan sähkö nosti toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hintaa, joten tartuin myös "superetuun" :)
 

Sammeli77

Aktiivinen jäsen
Loiste tarjoaa tänään 2 v määräaikaista 5,16 s/kWh + 2,96 €/kk. Kesäkuun lopussa umpeutuu nykyinen (3,90 €/kk). Vieläkö kannattaisi kyttäillä?
 

Lappanen

Aktiivinen jäsen
Vanha määräaikainen loppui eilen, joten katselin uusia sopimuksia ja päädyin tähän:

Sopimusaika24 kk
Perusmaksu3,98 €/kk
Päivä5,29 snt/kWh
4,19 snt/kWh

Tuote Loiste Puhdas, yösähkö, 2 vuotta ja keskihinta energialle 4,74 snt/kWh.

Tuo päivähinta pelkästään on edullisempi kuin hintavertailusivuilta löysin 1-aikamittauksella. Euron-pari enemmän saa toki maksella kuukausimaksua kuin muilla muuten kalliimmilla vaihtoehdoilla.
 

Lappanen

Aktiivinen jäsen
Mitä on keskihinta kun kuukausimaksu huomioidaan?
Jos nyt aivot toimii huonosti nukutun yön jäljiltä, niin:

Riippuu kulutetusta energiasta, esim. jos kuussa kuluu 700 kWh ja kulutus on suhteessa 1/1 päivä/yö niin keskihinta on (700 kWh/kk * 0,0474 e/kWh + 3,98 e/kk) / 700 kWh/kk = 5,31 snt/kWh.

Jos taas 1500 kWh kulutus, niin keskihinta = 5,01 snt/kWh.

Toki voi laskea myös koko vuoden arviolla, vaikka 15000 kWh samalla suhteella-> 5,06 snt/kWh.

Riippuu hyvin pitkälti siis tuosta suhteesta miten saa sähkönkulutusta siirrettyä enemmän yö-ajalle. Itsellä tällä hetkellä aikalailla 1/1 kun rakennusvaihe menossa.
 

muhvi

Jäsen
Vieläköhä sähkön hinna tulee alaspäin.. nyt pörssi sähkö, parina päivänä oli 1-2h jaksoilla 1-2sent/kwh.. keskihinta 4.5sent/kwh
 

tj86430

Vakionaama
Varmasti se tulee pitkällä tähtäimellä alaspäin. Maaliskuussa pörssisähkö olisi meikäläiselle tullut reilun 90,- kalliimmaksi kuin nykyinen soppari, joten on vielä varaa tullakin.
 

IJN

Jäsen
Tein juuri 2v sopparin Loisteelle parametreilla 3,98/5,29/4,19 samoin kuin jäsen Lappanen ylempänä. Kysyin ensin nykyiseltä toimittajalta parempaa tarjousta kuin heidän 20% tuota kalliimpi listahintansa, mutta vastaantuloa ei ollut yhtään. Syksyn ja ensi vuoden futuurit on keulineet huhtikuun ajan ylöspäin ja vaikka sopimukseni on katkolla vasta 6 viikon päästä katsoin parhaaksi lukita hinta nyt.
 

Hempuli

Aktiivinen jäsen
Edellispäivänä Mr. Fortum soitti 'asiakastyytyväisyyskyselyn' nimissä (kesti 6 sekuntia). Koska olen ollut Fortumin kanta-asiakas (kesämökin suhteen 1000 kwh/vuosi!) vuodesta 1996, niin asiakaskyselyn jälkeen tarjosi 5,99c per 2 vuotta. Mr. Fortumin mukaan pörssisähkökin on ollut alkuvuonna 8-9c ja hyvän asiakassuhteen vuoksi haluavat tarjota uutta sopimusta todella halvalla, kun sähkön hintakin on kovasti nousussa. En sitten innostunut, kun mökillä on tuulisähkösopimus ihan periaatteesta eikä itse sähkön hinnalla ole tuolla Carunan perusmaksujen jälkeen merkitystä.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Lumo Energia ”pääsiäistarjous”

PÄÄSIÄISEN ERIKOISHINTA 5,20 SNT/KWH, PERUSMAKSU 0 €/KK.
 

rep

Jäsen
Sähkönmyyjät loistavat poissaolollaan kun sopimus katkolla, mutta annas olla kun olet lukinnut 24 kk sopparin niin puhelin soi taukoamatta
 

kotte

Hyperaktiivi
Tulikoha liian aikaisin tartuttua tuohon Helenin 4,98c/kWh tarjoukseen :rolleyes:
Odotteletko lumien sulamisen yhdistyneenä melkein helteeseen kestävän pitkäänkin? Toki samalla, kun jossakin on korkeapaine (Etelä-Suomessa), jossakin on matalapaine (Ranskassa, Espanjassa ja Atlannilla mm.) ja tuuli virtaa rivakasti tuossa välissä (Pohjois-Saksan, Tanskan, Etelä-Ruotsin ja Norjan kautta).

Viime vuosina sulamisvedet ovat loppuneet kesäkuuhun mennessä. Saapi nähdä, jatkuuko sää nykyisen kaltaisena kuinkakin pitkään, tuleeko ehkä sateita jne. (eli toistuuko kesäkuun totuttu kuvio heikompana, vahvempana, aikaisemmin, myöhemmin, samanlaisena vai ollenkaan ...). Tuo on samalla ajankohta, jolloin kuluttaja voisi aurinkosähköä myymällä saada vuodenkierron parasta tulosta (vai pitäisikö sanoa, että kokonaistappiot jäävät pienimmilleen).
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Itse vielä kyttäilen vaikka määräaikainen loppuukin jo kesäkuussa. Kyllä saisi hinta alkaa nelosella niinkuin tähänkin mennessä.. :hmm:
 

Telehell

Aktiivinen jäsen
Itsellä loppuu helenin 3,99cnt/kwh 0e/kk soppari syyskuussa. Eiköhän ne kesällä taas jotain kivaa keksi, että ei nyt sentään tappiolle koko sähkönmyynti toiminta mene
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Itsellä loppuu helenin 3,99cnt/kwh 0e/kk soppari syyskuussa. Eiköhän ne kesällä taas jotain kivaa keksi, että ei nyt sentään tappiolle koko sähkönmyynti toiminta mene
Mulla on tuo sama syyskuun loppuun asti. Kyllä joku syystarjous löytyy kun tuo loppuu.
 

My.Ai.Hu

Vakionaama
Näyttää että sähkön tarjous hinnat seuraa hetkellisiä ilmoja.
Nyt hinta on pompsahtanut jo 0,55 cent/kwh

syksyllä jos on kuiva ja lämmin kesä ollut niin ollaan kovissa hinnoissa.. ja
märkä jo kohtuu kylmä kesä niin sähkö on halpaa syksyllä.

siiis arpapeliä.
 

Mikkolan

Vakionaama
"Pohjoispaljun" hinnat pitkälti riippuvaisia norskien vesitilanteesta. Viime talven lumet oli vähävetisiä, joten hinnat pysynevät korkealla ainakin sykyyn saakka.
Luovuin aikasähköstä parivuotta sitten kun kulutusprofiili hiukan muuttui ja elenian siirtohinnat oli epäedullisia. Elenian siirtohintapolitiikka on taas muuttunut ja saattaa olla että seuraava sopimus onkin aikasähköön perustuva. Kokonaiskuvan hahmottaminen vaatii ennustaeukon kykyjä koska oma kulutusprofiili ja hinnat voi muuttua sopimuskaudella.
Vattenfallin myyjä kehotti tutustumaan noihin aikasiirron hintoihin, uskoi sieltä löytyvän edullisemman vaihtoehdon nykyiseen yleistarffiin verraten.
 

My.Ai.Hu

Vakionaama
Itse olen m,muutaman vuoden vuntsannut tuota aika sähköä... vaikeaa on laittaa esim lämmmitystä varauytuvaksi.
Isompaa varaajaa en sen takia hanki.
aikasähköllä mennään...
 

rep

Jäsen
Aika loppuu kesken, 14 pv pitää olla sopimuksen vaihtoon aikaa. 17.5 loppuu Helenin 24 kk 3,99 24/7 hinta.
Halvin mikä on tullut vastaan on 4,90 toistaiseksi voimassa , joten varmaan tuohon pitää siirtyä sillä Helen ei anna mitään tarjousta kun olen heiltä kohta 2 vuotta rahaa riistänyt.
 

roots

Vakionaama
Aika loppuu kesken, 14 pv pitää olla sopimuksen vaihtoon aikaa. 17.5 loppuu Helenin 24 kk 3,99 24/7 hinta.
Halvin mikä on tullut vastaan on 4,90 toistaiseksi voimassa , joten varmaan tuohon pitää siirtyä sillä Helen ei anna mitään tarjousta kun olen heiltä kohta 2 vuotta rahaa riistänyt.
Kannattaisko ottaa tämän saman minkä mulle tarjoavat vastaavan jatkoksi...
24 kk HINTA 3,00 €/kk, 5,59 c/kWh
...no pitää alkaa katsoa jotain muuta, tosin aikaa on syksylle asti...
 

Sammeli77

Aktiivinen jäsen
Lukitsin Loisteelta 5,09 snt/kWh+ 2,97 €/kk. 24 kk määräaikainen sopimus. Kirpaisee 30 % nousu, mutta en kirveelläkään saanut parempia tarjouksia.
 

Sammeli77

Aktiivinen jäsen
Sähköpostiin tuli kun vanha sopimus oli umpeutumassa. Vanha asiakas. En tiedä onko sijainnilla tai kulutuksella merkitystä.
 
Ylös Bottom