Samsung ehs ja dhw.

jatakki

Jäsen
Moi.
Mites muilla, onko dhw-asetus käytössä?

Itsellä näin nollan nurkilla ja plus-keleillä päällä, ajettaessa vakiolämpöä tai käyrällä käy katkoa, ei riittävästi kulutusta.

Dhw-moodissa kiertovesipumppu käy minulla muutaman minuutin noin pari kertaa tunnissa sekoittaen ihan turhaa pientä varaajaa.
Käykö muilla vai onko minulla joku asetus päällä jota en hoksaa?
 

jämä67

Aktiivinen jäsen
Vs: Samsung ehs ja dhw.

Samaa ihmettelin elokuussa ja kirjoittelin silloin karhun samsung palstalle näin...

"""
Huomasin tuossa vahingossa, että en ollut osannut käyttää samppaa ihan oikein. Ehkä tämä oli vaan omaa tyhmyyttä, mutta kirjoitan nyt kuitenkin, jos muilla sattuu olemaan samaa ongelmaa.
Samsungin käyttöliittymä kun ei ihan ole sieltä selkeimmästä päästä.

Elin kuvitelmissa, että ohjauspaneelissa ylhäällä vasemmalla oleva punainen virtanappi on jonkinlainen "master" pääkytkin. Kuvitelman aiheutui varmaan tuosta väristä ja siitä, että vain sen päällä on merkkivalo. Heinäkuun loppupuolella huomasin vahingossa, että vaikka siitä painaa niin koko laite ei sammukkaan, vaan DHW moodi jää päälle ja sammuu kokonaan vasta kun myös sen virtakytkintä painaa. Eli lämmityksellä ja käyttövedella on ihan loogisesti omat power kytkimet.

Nyt poistui ongelma, jossa samppa aina välillä pyöritteli turhaan kiertovesipumppua ja testaili pitääkö tehdä lämmintä lämmitysverkkoon (joka tässä tapauksessa on sama kattila).

Viikon testin perusteella vaikuttaa, että VILPin kulutus tippuu elokuussa 108 -> ~70kWh/kk. Rahallinen merkitys pieni, mutta kaikki kotiinpäin :)
"""
 
Ylös Bottom