Samsung jääkaappipakastimen toiminta/kulutus

fraatti

Vakionaama
Invertterikokeita tehdessäni kävin kompuran speksejäkin katsomassa -siinä laitteessa oli surkea kapistus COPiltaan. Pitäisihän tuollaisen +asteista vähän lämpöisempään luovuttavan vehkeen päästä aika helpolla hyviin arvoihin - mutta toisaalta lämmönvaihtimet ovat aika vaatimattomia.
Tälläinen oli tuon toisen jääkaapin kompressori. Eipä tuolle kovin kummoisia coppeja luvata. Tosin tuossa höyrystymislämpötila on -23 ja lauhtumislämpötila 54 astetta. Periaatteessa kait se höyrystymislämpötila tuossa munkin kaapissa on oltava melko matala koska samassa värkissä on myös pakastin.Meksikaanojen jääkaappi tutkimuksessa oli mainittu tälläisiä coppeja.Satuin tuossa huomaamaan tuosta "live" käyrästä kompressorin vaatiman käynnitystehon ja yllätyin siitä kuinka suuri se oli. 450W vaikka käydessään viekin vain hiukan yli 50W. Nykyisellään(miltei täysi) kone käynnistyy noin 28 krt/vrk. Tuolla laskukaavalla startteja tulee vuodessa noin 10200kpl. Tyhjänä käyntijaksot olivat lyhyempiä ja startteja tuli päivässä 38kpl. Vuodessa noita tulisi hiukan vajaa 14000 kpl.
 

Mikkolan

Vakionaama
Tärkein pointti tässä jääkaappikeskustelussa on, tuliko ne oluet miellyttävän viileiksi?
Keppana pitää saada aika viileäksi jotta on juotavaa mutta paremmat oluet juodaan huoneenlämpöisinä :)
Mulla hiukka vaikeuksia mieltää tuota kylmälaitteen coppia :( , sähkön kulutuksen voi mitata kyllä aika tarkasti mutta jos kaappia ei avata kuukauteen niin missä se "tuotto" on ? Toki kulutusero tulee esiin kun tunnettu energiamäärä imetään kaappiin lisätystä eineksistä.
 

fraatti

Vakionaama
Keppana pitää saada aika viileäksi jotta on juotavaa mutta paremmat oluet juodaan huoneenlämpöisinä :)
Lämpötila on tuntunut varsin sopivalle vaikken sitä ole koskaan mitannutkaan. Ehkä se voisi olla kuitenkin vielä muutaman asteen viileämpi kun asiaa tarkemmin miettii. Alkon sivuilta löytyi myös joku suuntaa-antava taulukko asiasta. Toki jokaisella on oma mieltymyksensä asian suhteen. Omasta mielestä olut voi olla myös liian kylmää...

Juomien tarjoilulämpötilat
Juomat ovat parhaimmillaan tarjoiltuina oikean lämpöisinä. Tässä yleiset suuntaviivat lämpötiloista.
Punaviinit
yleensä: hieman viilennettyinä, 16–18 °C
tuoreet ja kevyet: 14–16 °C.
https://www.alko.fi/tuotteet/punaviinit
Valkoviinit ja roseeviinit
kuivat/kuivahkot: viilennettyinä, 10–12 °C
makeat/makeahkot: hyvin viilennettyinä, 8–10 °C.

Kuohuviinit ja samppanjat
jäähdytettyinä, 6–8 °C.

Väkevät viinit
hieman viilennettyinä, 14–16 °C
aperitiivina: viilennettyinä, 10–12 °C.
https://www.alko.fi/tuotteet/tuotelistaus?SearchTerm=*&PageSize=12&SortingAttribute=&SearchParameter=%26%40QueryTerm%3D*%26ContextCategoryUUID%3DdK_AqHh4bdIAAAFVGWQcppid%26OnlineFlag%3D1%26productGroupId%3DproductGroup_320_or_productGroup_360_or_productGroup_370_or_productGroup_S10
Liköörit
yleensä viilennettyinä.
https://www.alko.fi/tuotteet/likoorit-ja-katkerot?SearchParameter=%26%40Page%3D1
Oluet
Trappisti- ja luostarioluet: hieman viilennettyinä, 14–16 °C
Alet, tummat lagerit, jouluoluet, bockit, portterit ja stoutit: viilennettyinä, 10–14 °C
Vaaleat lagerit, kevytoluet, vehnäoluet, maustetut, oluet ja hedelmäoluet: hyvin viilennettyinä, 8–10 °C
 

fraatti

Vakionaama
Mulla hiukka vaikeuksia mieltää tuota kylmälaitteen coppia :( , sähkön kulutuksen voi mitata kyllä aika tarkasti mutta jos kaappia ei avata kuukauteen niin missä se "tuotto" on ? Toki kulutusero tulee esiin kun tunnettu energiamäärä imetään kaappiin lisätystä eineksistä.
Häviää se ilpinkin tuotto jäähdytellessä talon eristeiden kautta ulos ja samalla tavalla se jääkaapin tuottokin valuu kaapista ulos. Vai kaappiin, miten asian nyt sitten haluaakaan mieltää.

Tuo on juuri yksi tapa punnita asia. Jäähdyttää jotain jolloin voi laskea paljonko energiaa vaaditaan että haluttu tulos saavutetaan. Voisihan kaapin sisällä poltella myös vaikka 10w hehkulamppua ja katsoa miten se vaikuttaa. Tosin näissä tulee aina eteen se että kaapin sisä- ja ulkoilman lämpötila vaihtelee tilanteiden mukaan.
 

Mikkolan

Vakionaama
Mistä lie alkon ohjeet peräisin?!
Skumppa ja valkkari juodaan hieman viilennettyinä mutta monien suuhunpantavien/kadettavien maku aukeaa parhaitten noin huoneenlämpöisinä ( 20 C ), etenkin punkku ja paremmat oluet :)
Noh, makuasiat ja sillee :)
 

Jolberious

Aktiivinen jäsen
Ei Alkossa ainakaan asiakaspalvelu ole kohdallaan. Tilasin pullon 18yo Glenlivetiä, kun menin hakemaan sitä, niin myyjäkin kehui että on hyvää tavaraa. Kysyin suosituksia että lidlin Light colan, vai Pepsi Maxin kanssa. Uhkasi kuristaa :rolleyes:

Itsekin tuli tänään jääkaappi siirrettyä paikoiltaan pois, kun sukat kastui oven avatessa. Tippaletku tukkeessa.
Kaukaloon oli kehittynyt uusi elämänmuoto, joten vaati vähän pesuainetta ja kuumaa vettä, jotta sai siistin taas. Samalla imuroin kennosta melkoisen kerroksen pölyä pois.
Pitäisi suorittaa tuo vissiin useammin kuin joka toinen vuosi..
 
Ylös Bottom