Sanyo CO2 4,5 kW sisäyksikkö ja Hitachi ulkoyksikkö asetukset

Minulla hajosi Sanyon ulkoyksikkö ja minulle myytiin tilalle "tehokas" Hitachi uklkoyksikkö korvaamaan vanhan ulkoyksikön.
Nyt vuoden kokemuksella sähköä kuluu 25% enemmän kun Sanyon ulkoyksiköllä.
Mielesti tehokas tässä yhteydessä voidaan ymmärtää energiatehokas, eli sähkön kulutuksen olisi pitänyt laskea.
Epäilen että minulla on laitteissa vääränlaiset asetukset ja myyjä ei osaa auttaa.
Osaisiko joku foorumilla kertoa oikeat/energiatehokkaat asetukset sisä- ja ulkoyksikölle.

Terv Kotirintama
 

Janos

Aktiivinen jäsen
Varmaan ekaksi kannattaa kertoa laitteiden entiset ja nykyiset mallit sekä nykyiset asetukset, sekä paljonko ennen kului ja mitä nyt kuluu sähköä. Sekä tietenkin talon kaikki tiedot
Nykyisillä tiedoilla ei ketään voi auttaa yhtään
 
Sanyo CO2 Eco, sisäyksikkö SHP-TH90GDN-SW, ulkoyksikkö Sanyo CO2 gdn45.
Nyt ulkoyksikkönä Hitachi Yutaki RASM-3VNE, jonka ohjausyksikkönäHitachi remote controller PC-ARFHR-03
Sähkönkulutuksesta lämmityksen osalta ei ole, mutta kaikki sähkö on noussut alle 20000KWH=>24000 KWH. kulutusta on seurattu päivä ja kuukausi tasolla.

Talo on 50 luvun tyyppitalo 3 kerroksessa, joista kellari- ja keskikerroksessa vesikiertoinen lattialämmitys ja yläkerrassa vesikiertoinen patterilämmitys.
Ulkoyksiköllä pyyntinä 46 astetta.
Sisäyksiköstä vastukset pois päältä näin kesäaikaan,
Varaaja LT 40 astetta ja varaaja LTT N 43astetta.

Pahoittelen tietämättömyyttäni asian suhteen.
 

MJKA

Jäsen
Varmaan ekaksi kannattaa kertoa laitteiden entiset ja nykyiset mallit sekä nykyiset asetukset, sekä paljonko ennen kului ja mitä nyt kuluu sähköä. Sekä tietenkin talon kaikki tiedot
Nykyisillä tiedoilla ei ketään voi auttaa yhtään
Jos kertoisit mistä ostit, jos Kouvolasta Solarista, niin kyllä siellä näistä laitteista pitäisi kaikki tieto olla. Itse korvasin Sanyo 9 mallin ulkoykksikön 11kw:n Fujitsulla, ja kulutus laski hieman. Sisäyksiköksi jäi Sanyo/ctc. Tietysti pitää ottaa huomioon, että vuodet ei ole veljeksiä säiden suhteen, ja ne kyllä VILP:ssä
 

MJKA

Jäsen
Ikävä kyllä en ostanut Solarista vaan firmasta, joka oli ostanut liiketoinnan firmalta, joka aikoinaan myi tuon Sanyo paketin.
Vuonna 2008 ostin Sanyon Bergmannilta, ja eikös heillä ole edelleen SolarShop Bergman? Ainakin se aika kun Sanyö 9 oli toiminnassa, sain sieltä kyllä todella hyvää palvelua, laitteessa kun niitä ongelmia riitti. Tuon SolarShopin sivuilla noita paketteja näkyy olevan.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Käytetäänkö sitä Hitachia niinkuin Co2 -pumppua vai 'tavallisesti' ? Hitachin pitäisi antaa tehdä sopivan lämpöistä, ei hirmukuumaa. Jos se varaaja on vielä Sanyon asetuksiilla Hitachi ei välttämättä siihen tahdo venyä ja varaajan vastukset tulevat apuun.
 

Pretor

Aktiivinen jäsen
Eli ulkoyksikkönä Hitachin 7.5kW monoblock (olikohan se vanhempi malli 6, vai 7kW?).
Laitteen mukana tuleva ohjekirja on aika olematon ja siitä ei suurta iloa ole, mutta mukana pitäisi tulla myös cd-rom -levyke, jolla on kattava operation manual. Siellä on selitetty varsin kattavasti säätömahdollisuudet ja mitä minkäkin valikon takana on siinä kaukosäätöyksikössä yms.
Löytyy myös esim:

Miten tuo on kytketty?
Käsistinkö oikein, että tuo Sanyon sisäyksikkö on ainoastaan (hybridi)varaaja sanyon modifikaatioilla ja nimellä?
Ohjaako Hitachi sisäyksikön vastusta/vastuksia, vai ohjataanko säiliön vastuksia säiliön ohjauspaneelilla? Onko (hitachin lisä)antureita kytketty sisäyksikkö-hitachi välille, jotta hitachi pysyy kartalla mitä sisäyksikön sisällä tapahtuu.
Onko siis tarkoitus ajaa säiliöön koko ajan mahdollisimman kuumaa ja tehdä samalla käyttövesi kierukassa ja ehkä avittaa sähkövastuksella loppulämpöön?
Suosittelisin ajamaan varaajaan käyrällä (huomattavasti pienemmillä lämmöillä) ja hoitamaan tulistuksen joko sillä käyttöveden tulistusvastuksella hitachin ohjaamana, tai sitten kokonaan eri tulistusvaraajassa. Verrokkina meillä käyrän mukaan tekee 44'c vettä -20'c lämpötilassa, eikä meillä ole vesikiertoista lattialämmitystä (ja käyttövesi tulistetaan omassa 50l varaajassa).
Tuon Hitachin saa kuitenkin aika kattavasti ohjaamaan noita palikoita.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Käsistinkö oikein, että tuo Sanyon sisäyksikkö on ainoastaan (hybridi)varaaja sanyon modifikaatioilla ja nimellä?

Se on CTC:n varaaja, tämä kombo on CTC:n rakentama. CTC myikin Sanyota omalla tarrallaan lyhyen aikaa, mutta antoi sitten puuhan Sanyolle. Alkuperäisessä Japanin versiossa ei välttämättä ole varaajaa ollenkaan - se on kylpyallaspumppu.
 
Mielestäni se on kytketty niin, että Hitachi työntää varaajaan lämmintä vettä ja Sanyosta ohjataan muuten, eli eivät keskustele keskenään.
Vastukset olen näin kesällä pitänyt pois päältä. Hitachille oma pieni ohjauspaneeli, josta määritetään minkä lämpoistä vettä tehdään.
 

Pretor

Aktiivinen jäsen
Mites muuten tuo säiliön vesipumppu? Yutakissahan on sisäänrakennettuna, joten pyöriikö siellä kaksi
pumppua?
Ja suosittelen muuten eristämään koneen sisältä putkia yms. Siellä on aika ohkaiset sinne päin eristeet ympärillä.
Toki nää on sellaisia asioita, jos kone on takuun alaisena asentajan asentamana, että pitäisihän ne säädöt saada sitä kauttakin kuntoon.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Mielestäni se on kytketty niin, että Hitachi työntää varaajaan lämmintä vettä ja Sanyosta ohjataan muuten, eli eivät keskustele keskenään.
Vastukset olen näin kesällä pitänyt pois päältä. Hitachille oma pieni ohjauspaneeli, josta määritetään minkä lämpoistä vettä tehdään.

Kyllä se Hitachi ihan selvästi vähemmällä menisi jos saisi itse tehdä valmiiksi sopivaa, varsinkin ilman vastuksia, mutta sitten voi tulla pienen lämminvesivaraajan osto eteen. Siinä pikkuvaraajassa sitten nostettaisiin vastuksilla ne loput lämmöt vain käyttövedelle, ei koko CTC- pöntölle.
 

Mikkok

Aktiivinen jäsen
Itselläni käytössä vain tuo sanyon sisäyksikkö ja ulkoyksikkö on kokonaan toisenlainen. Tarkoituksena hoitaa vielä lopputulistus huijaamalla sisäyksikön antureita niin että sisäyksikön saa tarvittaessa laittamaan vastukset päälle, kunhan nuo pakkaset kiristyvät..nyt vastukset menevät päälle sekä ylhäällä että alhaalla jos lämpöpumppu ei jostain syystä jaksa tehdä lämmintä..nyt tekee siis käyttövettä..antureissa lieviä eroja kun erimerkkisiä. Kompressori sammuu kun paine on 32 bar ja odottaa kunnes paine laskee ja käynnistyy uudestaan kunnes saavuttaa käyttövesivaraajan asetuslämpötilan. Pihalla pressun alla taitaa vielä olla ehjänä se sanyon ulkoyksikkö jos jotakuta kiinnostaa hakea pois.32 b
0C5051FF-2CFE-450D-A093-A54AC1C1AC9B.jpeg
 
Viimeksi muokattu:
Itellä sama kombo kuin alottajalla. Säädöt ihan hukas itellä 150m2 1 kerroksinen oktalo 2010 valmistunu. Tulossa lisäksi 100l varaaja mikä tulee Sanyon sisäyksikön jälkeen käyttövetelle. Kertokaajan ny ns perusasetukset millä pääsee alkuun...
 

Nafta

Propelhead
Asennettiin tuollainen Sanyo THP ja Hitachi 3VNE paketti juuri...Hyvin on pelannut, maksimi sähkön säästämisasetusten on säätäminen on hiukan hakemista, kun eivät purkit juttele keskenään.

Toteutus on tuossa uudemmassa 90 mallissa siten että yläosa on käytännössä käyttövesi(priimaus)varaaja ja alaosa esilämmitys ja puskuritankki lämmitykselle. Välissö on laipio joten vesi ei sekoitu eikä kerrostu juurikaan.
Lämmityskierron shuntti ja säätö on sisäänrakennettu Sanyosssa.
Siinä on 4-tie venttiili päällä jolla alaosasta otetaan lämmityskiertoon niin kauan kuin lämpötila riittää, yläosasta(lämminkäyttövesi-) jatketaan suorasähkölisällä tarvittaessa.

Säätö Hitachille kannattaa tehdä ulkolämpötilakäyrällä niin että minimilämpötila on noin 32...35C ja siitä sitten tarpeentulleen nousevana.
Ongelma on että Sanyon käyrä ja Hitachin käyrä saataisiin noin 1...2C lähelle päällekkäin. Jokainen aste ylimääräistä maksaa 5% sähköä COP:in huonontuessa.
Sanyon paneelista näkee lähtevän veden lämpötilan sekä sen lasketun pyynnin. Tsekkaa että Hitachi pukkaa alasäiliöön samanlämpöistä +1...2 yli. Sanyon shuntti on tällöin puolivälissä,

Kesä aikana (kesä-elokuu) voi pitää alaosan vaikka +45C Pumpulla. Vastuksen nollaan. Tai joku Sanyön asetukset, varateho 3 kW ja lämpötila 30C.
Yläosaan sitten tarpeenmukaan 48..50C. Isohkossa talossa yläosan tehot voi rajata 7,5 tai 9 kW, Jos virtavahdit asennettu. Käyttövesi on kierukassa joten se ei pääse vanhenemaan siellä.

Jos kyseessä on lattialämmitystalo niin alaosasta ainakin 5C pois. Yläosan käyttöveden tarvitsema lisälämmitys on luokkaa ei-mitään. lämmityskaudella, joten LKVesi tekoa ei kannata ajatella lämpöpumpulla kuin kesäaikaan kun muuta lämpöä ei kulu. Paitsi jos on vaihtoventtiili toetutus. Se taas ei ole tehtävissä Sanyolla.

Käyttöveden lämmitys kannattaa aina tehdä erikseen (kuten sanyo), jos ei ole Vaihtoventtiiliä(vaihtuvalauhdutus).
Eli:
Sanyo
Ylös 50C, 9 kW
Alas 30C 0kW
Hitachi 35C ja käyrällä +, talon mukaan. Pattereita monilevyiseksi jos ei riitä siirtopinta.
 
Ylös Bottom