Saunan ilmanvaihto-ongelmia

Päärynä

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Hei osaisitteko auttaa? Me urpot olemme aika kokemattomia näissä sauna asioissa. Huomasin tänään että saunamme poistoventtiilin ympärillä oleva puupaneeli on tummunut. Eli se on saanut kosteutta. Tajusin samalla myös että meidän saunan poistoventtiili on ollut auki koko ajan. Olemme saunoneet saunassa nyt vuoden ajan noin kerran viikossa. Eli varmaankin heittämämme löylyt onkin mennyt harakoille suurimmaksi osaksi. Tämä ei ole tuntunut ongelmalta, kun emme ole kovien löylyjen ystäviä.

Mutta nyt mietityttääkin, että.olemmeko tällä tietämättömyydellä saaneet jotain tuhoa aikaan? Tutkailin kattoa taskulampulla ja tulin siihen tulokseen että kosteus ei ole tullut välikaton puolelta rakenteista, koska saumakohdat eivät ole tummat. Vai olenko hakoteillä?

Nettiä.mitä nyt olen koko illan googlannut, niin nyt tiedän että venttiili pitäisi olla kiinni saunomisen ja lämmityksen ajan ja saunomisen jälkeen avata pariksi tunniksi? Mitenkäs sitten kiukaan yläpuolella oleva venttiili? Onko se sitten tuloilma? Se on ollut koko ajan kiinni. Miten sitä pitäisi säädellä?

Kiitos jos voisitte neuvoa :)
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Varmaankin poistokanavan eristys on kehno ja kanava hikoilee sisäpuolelta jolloin hikitipat valuu siihen venttiilin kehykseen ja imeytyy siitä paneeliin, talven ongelmia eikä se välttämättä poistu vaikka venttiilin sulkee.
Ei se silti teidän taloa homeeseen laita.
Kiukaan päällä tuloventtiili voisi olla auki aina, siitä ilma menee sitten oven alta pesuhuoneeseen ja sieltä pois.
Jos löytyy joku säätöpaperi niin siitä selvinnee miten näitä on tarkoitettu käytettävän .
 

Päärynä

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Kiitos vastauksesta. Voikohan syyllinen olla poistoventtiilin helmassa oleva tiivisterengas, koska se on poikki kokonaan? Ostamme bauhauksesta uuden, siellä näytti olevan netin mukaan myynnissä.
 

Päärynä

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #5
Kiitos. Entäs se kiukaan päällä oleva venttiili? Onko se tulo? Missä asennossa sen pitäisi olla ja täytyykö muutella?
 
Ylös Bottom