Scroll vai twin rotary

  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Tuli vastaan tämmöinen kahdella pyörivällä pumppuyksiköllä varustettu twin rotary kompressori

Minkähän verran näitä on käytetty? Onko tiuo jotenkin parempi kuin scroll ?
 

Mikki

Vakionaama
Mielenkiintoisen näköinen... Värinät on kaikille moottoreille myrkkyä. Että jos tuo käy tasaisemmin, ei se lyhennä käyttöikää. Mutta kääntöpuolena lisää liikkuvia osia.
 

iqo

Aktiivinen jäsen
Minulla on Mitsun PUHZ-SW75VHA -ulkoyksikössä tuollainen Twin Rotary kompressori (SNB220FAGMC-L1). Olen kuvitellut, että Scroll-kompressori olisi "uudempaa ja parempaa" tekniikkaa, mutta kai näillä kaikilla on omat hyvät ja huonot puolensa.
 

kotte

Hyperaktiivi
Eikös Twin Rotary ole nykyisin vakiokamaa ilppien kokoluokassa? Ennen oli pieniä ilppejä scroll-kompressorilla, mutta rotary-tyyppisillä rakenteilla on pienessä koossa parempi hyötysuhde. Scroll-kompresssorin monimutkainen puristuskanavarakenne aiheuttaa termodynaamisia häviöitä. Suuremmassa kokoluokassa seinämäalan aiheuttamien häviöiden merkitys vähenee ja scrollin venttiilittömän ja pienikitkaisen rakenteen sekä värinättömän käynnin edut pääsevät oikeuksiinsa. Todella pienillä kompressoreilla perinteinen edestakainen mäntä on edullisin.

Kaikkihan nuo on keksitty sata vuotta sitten tai kauemminkin, mutta scroll-kompressorin rakentaminen tuli liian kalliiksi ennen numeerisesti ohjattuja jyrsimiä ja vastaavia automaattisia työstökoneita.
 

kimmok

Aktiivinen jäsen
Taisi olla myös tosihballa tuo käytössä.
Varmaan toimii laajemmalla tehon säätöalueella.
Ja mitä enemmän liikkuvia osia sitä enemmän vika mahdollisuuksia.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Senverran kuin joskus tutkin scrolli toimii huonosti pienillä kierroksilla - siellä päässä paras on mäntä. Ehkä rotary on sitten paras kompromissi invertteriin jossa halutaan alavääntöä ja huipputehoja.
 

Mikkolan

Vakionaama
Yhden rotaryn purin alkutekijöihinsä ja noin seppänäkökulmasta aatellen tuntuisi olevan toimintavarma ja pitkäikäinen tekele eikä varmaankaan ota itteensä kovistakaan kierroksista. Äkkiseltään vois aatella että toimii myös pienemmällä voitelulla. Mäntäkompurallehan riittää melkeinpä "kampikammiossa" oleva roiskevoitelu.
 

r290

Aktiivinen jäsen
Kiinalaiset visualisoivat vertailutilannetta kompressorin optimaalisten puristusvolyymisuhteiden kautta eri ulkolämpötilojen kautta seuraavasti:l
1568373770858.pngAlhaalla vasemmalla Gree:n näkemys tehokkuuseroista eri kompressorityyppien välillä ,kun tehot täysillä +7C:ssa.
On sitten uskon asia ,missä määrin käppyrät vastaa todellisuutta!
1568374092982.png
 
Ylös Bottom