Sisälämpötilagalluppi?

Luukku

Aktiivinen jäsen
Palautepisteet
3
Onko sisälämpötilagalluppia jossain? Makuasia tietysti ja jokainen sähkölaskunsa itse maksaa, mutta aika lämpimässä tuntuu ihmiset asuvan. Meillä lämpötila yleensä 19-20 astetta, itsestä tuntuu että 22-23 on jo ”hellettä” sisällä. 18 tuntuu vähän viileältä, mutta pärjää siinäkin kun ei kulje alasti. Ainahan on toisteltu sitä, että asteen vähentäminen huonelämmöstä on 5% säästö lämmitysenergiasta.
 

pamppu

Vakionaama
Palautepisteet
52
Meillä tuo 22-23, takan jälkilämmöissä voi olkkarissa olla hetken ylikin. Makkarissa vähän vähemmän.

Villasukat kuuluu hiihtomonoihin ja sisällä pitää pärjätä kalsareilla.

Max 600 euroa pumpulle ja siitäkin osa on mennyt jo käyttöveteen. Säästöpotentiaali kymppejä vuodessa.
 

PolyEsko

Jäsen
Palautepisteet
23
Sähköpattereiden aikana 19,5-20,5° lämpötilan mukaan, eli nollakelillä 20,5, pienehköllä pakkasella 20,0 ja -15--20 asteen pakkasissa 19,5. Pattereiden termostaatteihin koskematta niiden puoliteholla. Vain pariin kertaan, piti makkarin patterista laitta täystehopäälle, kun ulkona oli lähemmas 30 pakkasta silloin joskus.

Nyt Ilpillä keskimäärin puolisen astetta lämpöisempi, niissä tiloissa mihin kunnolla vaikuttaa. Lasten makkarit 1-2 astetta viiveämpiä, kun niissä ei ole tyhjinä ollessaan muuta lämmitystä.

Jos/kun takkaa lämmitetty, niin noussut lämpö luonnollisesti hieman isommaksi.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Palautepisteet
8
Tuossa juuri katselin viimeisen kk ajalta:
- Alakerta 23
- Yläkerta 22
- Kellari 12
 

timbba

Vakionaama
Palautepisteet
28
Se on tavallisesti lämmitystapa riippuvaista, täällä sisällä lähes 23ºC... :)
En usko, minulle on iha se ja sama mikä on lämmitystapa. Jos joutuisin kärvistelemään 23C lämpötilassa talvetkin, niin ei tulis mitään. 20C lämpötilassaki kuljen usein pelkät bokserit jalassa, joten aika tukalat ois oltavat kuumemmassa. Joskus joutuu sukulaisilla noihin lämpötiloihin ja mulla alkaa heti rasvoittuvat iho-ongelmatkin siitä kuumuudesta. Tekis mieli hypätä lumen sekaan ilkialasti :D
 

ollikuhta

Aktiivinen jäsen
Palautepisteet
10
Alhaalla 23, ylhäällä 22. Joskus aiemmin oli vähän viileempää mut nyt tottunu tuollaiseen niin 21 tuntuu jo vilpoiselta
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Palautepisteet
6
Meillä pidetty kauttaltaan asuintiloissa noin 22C, kovin paljon alle ei mene oikeastaan missään oloissa nykysäädöillä mutta ylöspäin saattaa mennä asteenkin verran jos on sauna lämmitetty tai muuten ollut paljon lämpöä kehittävää toimintaa. Vexve säätää siis lämmitystä pelkästään ulkolämpötilan perusteella ilman sisälämpötila anturia.

Autotalli lämmittämätön.
 

tj86430

Aktiivinen jäsen
Palautepisteet
27
noin 21 asuintiloissa. MLP lämmittää käyrällä (ei termostaatteja missään) ja pientä heittoa voi olla. N. 15 vuoteen ei ole koskettu säätöihin. Makkarin seinällä oleva mittari näyttää tätä kirjoittaessani ehkä karvan yli 21.

Tallissa lienee joku 6-7 ja varastossa ehkä 10 (hyvä lämpö viineille ;D)
 

perti16

Jäsen
Palautepisteet
1
Tavoitelämpö 23c. 22c tuntuu jo viileältä ja 24c liian lämpimältä. Kotona liikutaan tpaidalla ja kollareilla.

Niben kanssa säädetään koko ajan, jotta saataisiin pysymään siinä 23,0c, mutta tuntuu olevan hankala yhtälö lämpimän suihkun lattian kanssa. Pitää taas käydä tuloilmaruuvia ruuvailemassa.

Olisiko tuo aste ja 5% suuntaa antava luku, mutta eiköhän siinä moni asia vaikuta. Onko LTO, asunnon tiiviys/rakennusvuosi, kuinka tehokkaasti lämpö tuotetaan jne.
 

Jolberious

Aktiivinen jäsen
Palautepisteet
56
Makkari 19-20, muut tilat pl. kylppäri 21 ja kylppäri 23.

Jäähdystyskaudella sit sisälämpötila maksimissaan 23 tavoite.
 

kotte

Hyperaktiivi
Palautepisteet
77
Asuintiloissa 22. Makuuhuoneissa yöaikaan 19...20 vaiheilla asukista riippuen. Autotalli yleensä hukkalämmön varassa jotakin 10 ... 18 asteen väliltä. Pesutiloissa n. 24.
 

RAFU

Vakionaama
Palautepisteet
1
22 C +/- 0,5 C tasaisesti ympäri vuorokauden kaksikerroksisessa 1860 luvun isossa hirsitalossa Lounais-Suomessa, jossa vesipatterilämmitys öljykäyttöisestä lämpökeskuksesta. Saunapäivinä ja kesällä lämpimämpi (Museovirasto ei hyväksy ilmalämöpumppuja tänne). Suhteellinen kosteus sisällä 24 % tällä hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:
Palautepisteet
81
Museovirasto ei hyväksy ilmalämpumppuja tänne
Tokkohan museovirasto hyväksyisi vapaasti seisovaa ILPiä tai VILPiä vaikka jonnekin vähän kauemmaksi seinästä tai pihamaalle jonkin katoksen alle. Onhan tuota sitten rakennusvuoden kuitenkin modernisoitu ainakin sähköjen ja lämmityksen osalta.
 

RAFU

Vakionaama
Palautepisteet
1
Kesällä ILP olisi varsin välttämätön. Viime kesänäkin oli korkeimmat sisälämpötilat 27 - 28 C yölläkin. Täällä tuntuu olevan eri "Museovirasto" kuin muualla kun ei muutkaan asukkaat ole saaneet lupaa minkäänlaiseen lämpöpumppuun. Ulkopistorasian sain puhuttua kolmen kuukauden jaarittelun jälkeen ruohonleikkuurobotille ja silloinhan oli jo syksy.
 

rassi

Aktiivinen jäsen
Palautepisteet
2
21-22 ILP automaatiolla. Kun menee alle 21, niin ILP lämmittää 22 asti jonka jälkeen ilman kierrätystä kunnes alle 21 ja taas lämpöä päälle 22 asti.
 

joona

Jäsen
Palautepisteet
0
Oleskelutilat 20-22, makuuhuoneet 18-20. Ilmankosteus asuintiloissa tällä hetkellä 25-31. ILPin lämmönsäätelyllä ja -jaolla pääasiassa, tilat kolmessa kerroksessa. Pyynnit 22.

Autotalli liian kylmä 4-5 astetta, alla oleva erillinen harrastetila 12-13 tienoilla. Jäljemmissä tiloissa pitäisi vähän lämpöä nostaa, mutta vaatii jonkinlaisia teknisiä ratkaisuja...

Henkilökohtaisesti ainakin asumismukavuus menee sinne negatiivisemalle puolelle jos 22 raja ylittyy...
 

lämmittäjä

Jäsen
Palautepisteet
0
kovat pakkasjaksot tuolla 19 kieppeillä ja välillä käväsee 22 asteessa.
20 ois just sopiva, lapsetkin pärjää ihan hyvin ja nukkuvat paremmin viileessä, niinku aikuisetkin.
 

Äimänkäki

Aktiivinen jäsen
Palautepisteet
3
23 olohuoneessa, 22 keittiössä, näitä lämmittää myös kaakeliuuni. Yöksi ovet kiinni työhuoneisiin, niissä aamulla +17, päivän aikana nousee 20:een, kun ovet avaa aamulla. Makuuhuoneessa vakio 20.
 

Ilpisti

Vakionaama
Palautepisteet
0
asuintiloissa 23-24, makkari pidetään 18 paikkeilla.. kellarissa vaihtelee lämmitysinnostuksen mukaan 7-25
 
Ylös Bottom