Sisäyksikölle paikka

Leppäne

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Tervehdys.

Eli kovasti toivoisin neuvoja/ehdotuksia viisaammilta. Hakusessa sisäyksikölle mahdollisimman järkevä paikka.

Ollaan hommaamassa ilppiä omakotitaloon, asuinneliöt n.115. Suorasähkö, varaava takka. Lämmitys tapahtunut lähinnä takalla, ainoastaan kovimmilla pakkasilla patterit päällä. Ilmpalämpöpumpulla olisi tarkoitus vähentää puun polttoa ainakin keväisin ja syksyisin. Takan tuottamaa lämpöä olisi myös tarkoitus levittää tasaisemmin taloon.
Kesäisin myös viilennykseen ja kosteuden poistoon.

Tämän hetkisten tarjousten perusteella kärki ehdokkaat pumpuksi : toshiba premium 25/35 tai daikin perfera 30. Noistakin saa mielipiteensä ilmaista.

Ensimmäinen pumpun hankinta itselleni, ja sijoittelu muutenkin tuntuu aika haastavalta. Pohjakuvaan laitoin punaisella omat ajatelmani sijoituspaikasta. Makuuhuoneen vastainen seinä ei liene äänen kannalta ihanteellisin, eteisessä ehkä taas turhan vähän tilaa eikä varmaan tuolta hirveästi takan lämpöjä kierrättele.

Sen verran kuvaan tullut muutoksia että keittiössä saunaa vasten oleva seinä on tyhjillään ja ruokapöytä on sijoitettu keskelle keittiötä.
Eikä isoimmasta makkarista enää käyntiä kylpyhuoneeseen. Pesutiloissa ja kodinhoitohuoneessa lattialämmitys.

Ehdotuksissa saa ottaa myös huomioon mahdollisimman järkevä veto tulevalle ulkoyksikölle, niin että asennukselle ei tulisi kauheasti lisäkustannuksia. 5m putket kuuluu hintaan. ulkona pistorasioita vain kuistilla ja takapihalla kuvaa katsottuna vasemmalla ylhäällä autotallin luona.

Eli auttakaa hyvät ihmiset. Kiitos!
 

Liitteet

Ylös Bottom