Sisäyksikön ääni hitaalla nopeudella

kaipas

Aktiivinen jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Mistä voi johtua sisäyksikön ns. vouvaava ääni. Kuuluu parhaiten hitailla puhallusnopeuksilla. Kovemmilla ääni peittyy puhalluksen alle. Pumppu on aika uusi Bosch. Onko kaikuääni vai laakerit alunperin vialliset? Onko ollut vikoja liian äänekkäistä sisäyksiköistä? mikä neuvoksi? mitä kannattaisi tehdä?
 
Viimeksi muokattu:

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
tarkoitatko, että puhalusnopeus hieman muuttuu edestakaksiin ja siitä tulee tuollainen hieman vouvaava ääni?
yksi ilmanputsari tekee meillä tuota miniminopudellaan.
 

kaipas

Aktiivinen jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #3
Ei vaan se on jatkuvaa hitaalla nopeudella. Ontto seinä.sisäyksikön takana? Voiko vaikuttaa?
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Ei vaan se on jatkuvaa hitaalla nopeudella. Ontto seinä.sisäyksikön takana? Voiko vaikuttaa?
Voi se toimia kaikupohjana. Ääni voi tulla vaikka moottorinohjauksesta jos se jotenkin pulssittaa sähköä ja taajuus sattuu soimaan (epä)sopivasti siinä ympäristössä. Vehje kuitennii mittaa koko ajan oravanpyörän nopeutta ja säätää sitten, säätö voi vähän hakea. Asiaan vaikuttaa, tosin yleensä vasta suurilla nopeuksilla kun kunnolla ahistaa, suodatinten tukkoisuus.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Ei vaikuta yhtään. Lisäksi olen aina imuroinut ne parin viikon välein.
Juu, ei sen pitäisi hitaalla muutenkaan. Ehkä seuraava temppu olisi ostaa Motonetista tms sellainen stetoskooppipuikko jota voi tökkiä eri paikkoihin ja koittaa paikallistaa äänen lähdettä.
 

kaipas

Aktiivinen jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #9
Kyllä. Sinänsä vain on erikoista että vain ulkoyksikön kiinnitykseen ja sijoitukseen kiinnitetään huomiota, mutta sisäksikön ei yhtään kunnes ovat äänettömiä?
 

kotte

Hyperaktiivi
En ole ollenkaan vakuuttunut, että tässä tapauksessa on kyse kaikupohjan vahvistamasta äänestä, ilppihän saattaa muuttaa puhaltimen nopeutta oman automatiikkansa ohjaama, vaikka käsin olisikin asetettu tietty puhallinopeus. Itsellä oli (ja itse asiassa vieläkin on tyhjän panttina) vanha Panasonicin ilppi, joka etenkin jäähdytyksellä souti puhallinnopeutta jatkuvasti ylös ja alas (säätääkseen kylmäprosessia, kun oli kapillaarikone). Jos kone on likainen tai laakerit vähänkään kuluneet, ujellus on kuin tuulella ulkonurkissa.

Sinällään onnistuin poistamaan seinälle oven päälle asennetun puhallinkonvektorin brummiäänen kaikukoppaefektin täydellisesti ruiskuttamalla takaa päin poratusta muutamasta reiästä koko levyontelon täyteen elastista ja heikosti paisuvaa uretaanivaahtoa. Maailmallahan on myytävänä vastaaviin tarkoituksiin levyseinän rakennusvaiheessa ruiskutettavaksi tarkoitettuja vaimennusmassoja. Ainetta on tarkoitus ruiskuttaa levyjen ontelon puoleisille pinnoille muutamana ristikkäisenä kerroksena. Netin kertoman mukaan noilla mönjillä pystyy rakentamaan melko kevytrakenteisia äänitysstudion seiniä sen sijaan, että ontelo puhallettaisiin täyteen hiekkaa, villoitettaisiin tai vielä mieluummin koko väliseinä rakennettaisiin massiivisista kivimateriaaleista ja villoitetuista välionkaloista.
 

kimmok

Aktiivinen jäsen
Onko kyseinen puhaltimen /oravanpyörä myös puhdas.
Osaa sekin ns.kavitoida.
Ok aika uusi bosch.
Kannanttaisi kysellä sieltä maahantuojan/ostopaikan suunalta josko apua löytyisi noin "laatu pumpulle".
 

kaipas

Aktiivinen jäsen
On puhdas kun kone on vuoden vanha ja ominaisuus on ollut alusta asti. Kyseessä ei siis mikään vanha kone vaan uudehko. Kone putsattu aina noin parin viikon välein
 

kaipas

Aktiivinen jäsen
En tiedä kiinnostaako maahantuojaa/myyjää tämäntyyppiset jutut kun Bosch ei muutenkaan ole hiljaisemmasta päästä käynniltään. Koten vastaus voi olla yksi vaihtoehto.
 
Ylös Bottom