Sisäyksikön paikka 117m2 ok-taloon

Hei,

ILP:n hankinta on suunnitteluvaiheessa. Talo 117m2 sähkölämmityksellä, leivinuuni lämpiää n. 3-4 krt/viikko. Sijainti Etelä-Lapissa, eli aika kylmää talvella. Pumppumalleja mitä on harkinnassa: Toshiba Premium+ 25, Panasonic HZ25XKE, Fujitsu 09KHCAN ja ehkä Daikin Perfera 30. Panan ja Fujitsun sais viiden vuoden takuulla.

Sisäyksikön paikkaa olen yrittänyt miettiä ja kolme mahdollista paikka on merkitty kuvaan punaisella.

 • A-vaihtoehto on ehkä se todennäköisin, mutta olisiko tuossa asennuspaikassa järkeä suunnata puhallusta osittain keittiöön/leivinuuniin päin? Löytyykö tuo ominaisuus jo useimmista pumpuista?
 • B-vaihtoehto ehkä olisi muuten paras, mutta puhallus olisi suoraan sohvalle päin.
 • C-vaihtoehto keittiössä, aiheuttaa ehkä eniten hellasäröä. Asennuspaikka ei kerää rasvaa, on tarkistettu.
Mitä ajatuksia pumppuvalinnasta ja sijoituksesta?
 

Liitteet

 • Talon pohjakuva.jpg
  Talon pohjakuva.jpg
  274,3 KB · Katsottu: 97

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
A-paikka on aika hyvä, jos tiellä ei ole puhallukselle esteitä.
C-paikkasta puhallattaessa, voisi tulla vähiten häiriötä olohuoneeseen. Onko tuossa huonekaluja tiellä?
 
 • Keskustelun aloittaja
 • #3
A paikassa ainoastaan kapea tv-taso mh:n seinässä kiinni. C paikassa on ruokapöytä edessä, unohtui kuvaan piirtää.

Toshibassa pystyisi suuntaamaan osan puhalluksesta keittiöön päin. Onko tästä hyötyä vai enemmän haittaa? Löytyykö Panasta tai Fujitsusta vastaavaa ominaisuutta?
 

Jullikka

Jäsen
Jos nyt saisin foorumin viisastamana valita, laittaisin pumpun sisäyksikön mahdollisimman kauas takasta ja telkkarista, kuitenkin ns. talon keskeiselle alueelle. Eli oma valinta olisi C. Muuallla tulee hellasäröä ja puhinaa telkkaria katsoessa.
 

pjkl

Jäsen
En lähtis A tai B jos pumpusta meinataan ottaa tehoa irti. C on hyvä, vaikka levittänee hajut toki ympäriinsä, mutta tuppaahan ne leviämään muutenkin. Toki ei ruokapöydälle puhaltaminenkaan optimi ole. C-paikasta pumppu saa pitkän puhalluksen, joka levittää lämpöä parhaiten ja isona plussana se tuskin häiritsee yhdenkään makkarin unta. Olohuoneessa A ja B-vaihtoehdoissa on ääni- ja ilmahaitta todennäköinen. Fujitsulla menisin, tosin kokemukset on edeltävästä LZCAN-mallista, mutta pakkastehoa ja hiljaisuutta löytyi. Kaikki noista varmasti ajavat asian.

Olen myös eteläisestä Lapista ja melkein suosittelisin 12/35-sarjan pumppua, koska pakkasella saa sitten enempi irti, mutta riippuu täysin siitä onko leivinuunia tarkoitus lämmitellä hamaan tulevaisuuteen leikaten kovimmat pakkaset pumpulta, jolloin 9/25-pumppu tekisi pidempää pätkää lauhemmilla keleillä.
 
 • Keskustelun aloittaja
 • #7
Kiitoksia tähänastisista vastauksista.

Ehkä keittiöön sijoitus olisi tosiaan vähiten häiritsevä vaihtoehto, ainoa mikä mietityttää on mahdollinen rasvan kulkeutuminen sisäyksikköön kun ilmanvirtaus lisääntyy.

Onko foorumilaisilla kokemuksia keittiöön asennetuista sisäyksiköistä?
 
Ylös Bottom