Sisäyksikön paikka 120 neliön yksikerroksissa omakotitalossa

Sormi

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Moro!

Pyytäisin apuanne sisäyksikön sijoittamisessa sopivaan paikkaan liitteenä olevan kuvan mukaisessa pohjassa.

Ikkunoiden sekä kuistille ja terassille johtavien ovien päällä olevassa tilassa listojen välillä on tilaa vain 30 cm. Karmin päällä olevaa listaa pystyy muokkaamaan niin, että sisäyksikkö kyllä siihen mahtuu tarvittavalla etäisyydellä katosta, mutta läpivientiä ei voi tehdä. Eli putket olisi vedettävä sivuun ja tehtävä läpivienti vasta, kun ikkunan/oven karmi olisi ohitettu.

Jos sisäyksikön saisi aseteltua kuistin oven päälle (1), niin kiertäisikö pumpun lämmittämä/viilentämä ilma sieltä järkevästi olohuoneeseen ja sen vieressä olevaan makuuhuoneeseen?

Olohuoneeseen merkityt paikat aiheuttaisivat ilmeisesti vedon tunnetta ja meluhaittaakin tulisi, mutta olisiko joku näistä ylitse muiden? Paikka 3 olisi haastavin asentaa, koska takana olevassa WC:ssä seinät kauttaaltaan laatoitettu, mutta ne kondenssivedet saisi tietysti valuteltua viemäriin.

Paikka 5 keittiön ja kodinhoitohuoneen välissä myös mahdollinen, mutta siinä haittana keittiön käryt ja ulkoyksikön tuleminen paraatipaikalle julkisivun puolelle eli ulkonäköhaittaa ehkä jopa liikaa.

Mikä olisi paras kompromissi?

(edit. kirjoitusvirheitä)
 

Liitteet

Viimeksi muokattu:

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Lämmityksen kannalta paikka 5 pyörittäisi ilmaa parhaiten ja häiritisisi varmaan vähiten. Mitäs jos sen ulkoyksikön laittaa vessanpöntön kohdalle oikealle ja kondessivedet viemäriin.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
5. paikka on ihan hyvä, kunhan muistaa käyttää kohdepoistoa. Kondessivesi KHH lavuarin viemäriin. Kylmäputket välikatossa ja ulkoyksikkö vaikka sinne saunan tai pesuhuoneen kohdalle.
 
Viimeksi muokattu:

Sormi

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #5
Kiitosta näistä! Tosiaan tuo paikka 5. olisi hyvinkin ajateltavissa, koska kondenssivedet saisi melko maltillisilla putkivedoilla kodinhoitohuoneen altaan putkistoihin. Pohjakuva ei pidä täysin paikkaansa, koska siitä puuttuu taloon kytketty autokatos ja varasto tuosta saunan ja kylpyhuoneen seinien vierestä. Sinne ei siis ulkoyksikköä saa, mutta takapihan puolelle saa yläpohjan kautta lähes vastaavalla vaivalla.

Jos tämä 5. paikka ei jostain syystä onnistuisikaan, niin olisiko toiseksi paras paikka tuo ykkönen? Samanlaisella asennuksella kuin mitä se vaatisi, pystyisi kyllä sisäyksikön laittamaan myös terassin oven päälle puhaltamaan kohti keittiötä. Se tosin edellyttäisi luopumista verhotangosta, mikä taitaa olla kynnyskysymys..
 
Ylös Bottom