Sisäyksikön paikka 2krs OKT 220m2 viilennyskäytössä

Jusii

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Kyseessä uusi talo, johon on vielä tulossa VILP hoitamaan lämmitystä vesikiertoisen lattialämmityksen kautta. Sen kanssa on optio lisätä jäähdytystä alakertaan, mikäli yläkertaan asennettava ILP ei riitä.

Piirsin kuvaan asennuksen kannalta parhaat paikat, vihreä, sininen ja punainen suorakaide. Ulkoyksikkö tulee niiden alapuolella näkyvälle parvekkeelle. Parvekkeelle paistaa aamuaurinko vain hetken joten se ei liene ongelma. WC2 seinällekin olisi mahdollista asentaa, mutta kondenssiveden poisto aiheuttaisi rumaa kotelointia sekä pitkät kylmäputkivedot. Tai siinä tapauksessa ulkoyksikön voisi laittaa WC2 takana olevalle parvekkeellekin mutta ei hirveästi matkaeroa. Takapihan parveke on myös varjossa koko päivän katon ansiosta. Sähköjen ja kylmäputkien vetäminen ei tuota ongelmaa, ne on helppo tarvittaessa viedä yläpohjan kautta RK:lle ja ulos.

Myös H1 ja H2 seinät lähellä ulkoseinää ovat mahdollisia asennuspaikkoja, mutta äkkiseltään silloin H1 tai H3 jäähdytys kärsii. Kovinta lämpökuormaa kohdistuu H3 makkariin, jonne aurinko porottaa iltapäivästä iltaan.

Tärkeimpänä olisi jäähdyttää H1 ja H3, jotka ovat makuuhuonekäytössä. Samalla olisi hyvä, jos yläkerran viilennystä saisi portaikon kautta valumaan myös alakertaan.

Ikkunoiden yläpuolella on 320mm tilaa ikkunalistan ja katon välissä, se ilmeisesti olisi niukin naukin tarpeeksi ajatellen Mitsubishin HR35 pumppua joka olisi nyt #1 hankintalistalla.

pohjakuvat.png
 

Jusii

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #2
Itse itselleni kommentoiden, taidankin laittaa sisäyksikön vihreän laatikon kohtaan mutta ikkunan alle. Silloin suorapuhallus menee yläkertaan ja alaspäin kääntämällä alakertaan.
 

Liitteet

Ylös Bottom