Sisäyksikön paikka lämmitykseen

sanpeli

Tulokas
Ensikertalaisena olen ilmalämpöpumppua hankkimassa ja sisäyksikön sijoituspaikka on mietinnässä. Pari vaihtoehtoa on haarukoitu sisäyksikön paikaksi (kuvassa punaisella), mutta toivoisin raadilta mielipiteitä tai uusia ehdotuksia sijoituspaikaksi. Onko sisäyksikön ääni häiritsevä jos on lähellä makuuhuoneita? Entä ulkoyksikön ääni, kuuluuko läpi ulkoseinästä?

Talo on 2009 rakennettu. 140m2 lämmitettävää tilaa. Lämmitys sähköllä (tehowatti+vesikiertoinen lattialämmitys) sekä talvella pari kertaa viikossa puita polttamalla (ostopuut). Sähkönkulutus nyt noin 18 000kwh/vuosi. Sijainti Lahdessa. Onko järkevää takaisinmaksua saatavissa pumpulla?

Myös suosituksia hyvästä pumpusta otetaan vastaan.

ilmalämpöpumppu sijoitus.jpg
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
Minä laittaisin WC:n oven päälle, jos vain mahtuu.
KHH:n oven päällä voi olla hieman vetoinen, jos keittiössä paljon oleskellaan. Kesää siis ajatellen, jos jäähdytystarvetta.
Keittiössä ollessa saattaapi kenno likaantua enempi kuin wc:n oven päällä ollessa. Mitä enempi keittelee ja paistelee, niin höyryt kennoon asti helpommin pääsee keittiössä.
WC:n oven päältä ylettyisi oikean yläreunan makkariinkin vaikutus paremmin kuin keittiöstä, jos ovet auki.
 

Jolberious

Vakionaama
WC:n oven päälle, kondenssivedet siellä viemäriin viemäröintirenkaan kautta ja ulkoyksikkö WC:n seinän taakse, tai etuoven viereiselle seinälle, jos kylmäaineputket saa vietyä nätisti (yläpohjassa)
 
Ylös Bottom