Sisäyksikön paikka

RistoH

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Tervehdys!

Mietiskelen tässä ilmalämpöpumpun sisäyksikön paikkaa omakotitalomme alakertaan. Neliöitä on alakerrassa 120 ja yläkerrassa 60m2. Pumpuksi on tullu hankittua mitsun fh25:nen.

Mihin sijoittaisitte sisäyksikön alakerrassa?

Itse olen miettinyt helpoimmaksi asentaa ja lämmönsiirron kannalta paikkaa olohuoneiden ikkunoiden väliin, mutta mietityttää tuo ilmantuloventtiili, joka tulisi käytännössä sisäyksikön eteen välittömään läheisyyteen. Ilmantuloventtiili merkitty sinisellä täpällä pohjakuvaan suurinpiirtein niille main missä sijaitsee. Ulkoyksikkö sijoittuisi samalle kohtaa ulkoseinässä.

Sekoittaako tuo ilmanvaihtoventtiili miten sisäyksikön toimintaa?

Toiseksi paikaksi mietin wc:n oven päälle, mutta hankalempi asennus. Putket joutuisi vetämään wc:n ja vaatehuoneen läpi ulkoyksikölle.

Ikkunoiden päälle ei ole tilaa laittaa ulkoyksikköä ja ulko-oven päälle mahtuisi mutta en halua sille puolen ulkoyksikköä asentaa.

Mitä mieltä asiantuntijat olette?

Projekti - Drawing 11913919748_01.png
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Kyllä tuo WC:n oven päällinen houkuttelisi? Kondessiputki WC:n lavuaariin kaivoon. Kylmäputket WC:n kaapistojen sisässä lattiarajassa vaatehuoneen kautta ulos.
 

PolyEsko

Aktiivinen jäsen
Kyllä tuo WC:n oven päällinen houkuttelisi? Kondessiputki WC:n lavuaariin kaivoon. Kylmäputket WC:n kaapistojen sisässä lattiarajassa vaatehuoneen kautta ulos.
Minulla kylmäputket nousee wc:stä katon yläpohjatilaan ja sieltä ulkoyksikölle. Kondessiputki wc:n lattriaviemärin kaivoon.

Ei ulkoyksikköä ikkunoiden päälle yleenä laiteta, vaan maatelineelle tai sokkeliin kiinnitetylle seinätelineelle. On tosin yhdellä naapurilla varsin ylhäällä, mutta ulkonäkö on sitten aika hirveä. No kaikki aikakin huomaa, että kaveri on pumpun hankkinut, kun meinaavat päänsä siihen lyödä sisälle kulkiessaan.
 

kotte

Hyperaktiivi
Ei ulkoyksikköä ikkunoiden päälle yleenä laiteta, vaan maatelineelle tai sokkeliin kiinnitetylle seinätelineelle. On tosin yhdellä naapurilla varsin ylhäällä, mutta ulkonäkö on sitten aika hirveä.
Ja jollei ulkonäöstä välitä, niin ulkoyksikön asentaminen seinälle on nykypumpuillekin potentiaalinen turhan runkomelun lähde, joka yöllä voi levitä yllättävän laajalle asennuspaikasta muutoin hiljaisessa rakennuksessa.
 

RistoH

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #5
Tuli näjöjään kirjoitusvirhe. Piti kirjoittaa että sisäyksikköä ei voi ikkunoiden päälle laittaa. Ulkoyksikkö toki tulee mahdollisimman alas.

Houkuttelee kuitenkin tuo olohuoneen ikkunoiden väli asennukseen, vaikka siinä on tuo ilmantuloventtiili.

Onko kokemusta, vaikuttaako tuo ilmantulo häiritsevästi sisäyksikön toimintaa? Venttiili on toki suunnattava.

Tuossa paikassa minusta olisi paras paikka siinä mielessä että lämpö leviäisi tasaisesti jokaiseen suuntaan...

Wc-tiloihin on toki joskus myöhemmässä vaiheessa tulossa remontti, silloin tietenkin voisi piilottaa putkistot seiniin/ kattorakenteisiin. Vaatisi vaan putkistojen uudelleenvedon siinä vaiheessa...
 

kotte

Hyperaktiivi
vaikuttaako tuo ilmantulo häiritsevästi sisäyksikön toimintaa?
Voi vaikuttaa, jos on laitteen päällä tai on suunnattu kohti sisäyksikköä, jolloin termostaatti saattaa mitata laitteen imemän ilman lämpötilan väärin. Muutoin ilmantulo jopa sopii erittäin hyvin sisäyksikön läheisyyteen, kun korvausilma lämpenee ja tilojen lämpötilaerotkin näin hiukan tasoittuvat.
 
Ylös Bottom