Sisäyksikkö suhisee epätasaisesti vähän kuin huohottaen

markoolio

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Minulla on vuonna 2010 Gadsatin asentama Mitsubishi Electric FD35VA ilmalämpöpumppu. Pumppu on toiminut hyvin ja sähköä on kulkenut sen läpi jo 35MWh (oma mittari). Nyt viime talvena lämmittäessä ja tänä kesänä jäähdyttäessä tuntuu, että pumpun tehot eivät ole ennallaan. Sisäyksikkö myös suhisee epätasaisesti. Mistähän tämä voisi johtua? Olisiko puhallinmoottori huonossa kunnossa vai kylmäaineet vähissä.

Videolla kuuluu tämä huohottava ääni,

 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Kiitos vastauksista. Löytyyköhän jokin ohje tähän jostain vai vaatiiko ammattilaisen paikalle?
Ammattilainen ottaa siitä huomattavan tukun rahaa. Huohotuksen poistoon riittää kun pesee kennon. Oravanpyörän pesu on sitten rajumpi homma koska laitetta pitää purkaa aikalailla. Eli sinne vaan pesuainetta ja veden ruiskuttelua kunnes hyvältä näyttää. Lotraamisessa kannattaa pitää senverran kohtuutta että kondenssiputki ehtii viemäröidä vedet pois. Pesuun on erityisiä vaahtojakin joiden kanssa pääsee vähemällä.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Olen vesipessyt kennon kuumalla vedellä ja pumpattavalla pesuaineruiskulla. Kuoret pitään ottaa päältä pois, aika nopee homma (fujitsu kyseessä)
 

markoolio

Jäsen
Kiitos kaikille vinkeistä ja ohjeista. Sain huohotuksen loppumaan putsaamalla roottorin ja kennon. Roottorin puhdistin vanupuikoilla purkamatta muuta kuin vaaka- ja pystyläpät. Kennoa puhdistin vaahdoilla ja puhdistusnesteillä. Ihan hyvä tuli.

Mikäs on kolmostehon jäähdytysilman minimilämpötila uudella laitteella? Puhallusteho siis kolmosella ja pyynti 16C. Itsellä näyttäisi pääsevän minimissään 9,2 asteeseen mitattuna puhallusaukosta. Tosin aurinko paistaa näin hellepäivänä suoraan eteläpuolella olevaan ulkoyksikköön.
 

Fiifu

Jäsen
Uudehko Tossu puhaltaa noin 5 asteen ilmaa ulos alhaisella pyynnillä. Auringonpaiste ulkoyksikköön ei pitäisi juuri vaikuttaa näissä laitteissa, ilman lämpötilasta se riippuu.
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Olisikohan pumpustani sitten kylmäaineita hävinnyt taivaan tuuliin? Aika tilata huolto?
Tuskin on huollon paikka. En usko että uusikaan tossu kolmosella hönkii 5 asteista, siinä jäätyy jo hikivesi kennoon kiinni, niin kylmä sen täytyy olla.

Oma fujitsu puhaltelee 8-11 astetta jäähdytyskäytössä.
 

ahpe

Aktiivinen jäsen
Testiä:
Pyynti +23C, teho 2, sisään +24,7 C, kennolle tuleva kylmäaineputken lämpötila n. -8C ???<==>5,2 bar taulukosta r410a (tässä kylläkin r32) puhalluslämpötila n. 10.8 C ja vaihtelee, että välissä on yli 13 C.
Jäähdytysnesteen lämpötilamall 5.2.JPG
Tuo -8 C vähän epäilyttää, mutta en viitsi sitä lähteä painemittarilla ulos mittailleen.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Testiä:
Pyynti +23C, teho 2, sisään +24,7 C, kennolle tuleva kylmäaineputken lämpötila n. -8C ???<==>5,2 bar taulukosta r410a (tässä kylläkin r32) puhalluslämpötila n. 10.8 C ja vaihtelee, että välissä on yli 13 C.
Jäähdytysteho noin 2,5 kW. Laitehan ei päästä sitä sisäyksikön kennoa pakkasen puolelle. ;)

"3. Coil frost prevention (MSZ)
The compressor operational frequency is controlled to prevent the temperature of indoor heat exchanger from falling excessively.
The compressor is turned OFF for 5 minutes when the temperature of indoor coil thermistor continues 3°C or less for
5 minutes or more. The indoor fan maintains the actual speed at the time."

Tässä jäähdytyksen Hemmo-testi +25C imulämpötilalla, kun ulkona on +28C.
 
Viimeksi muokattu:

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
No joo. Puhallus max ja pyynti min eli 18. Imuilma noin 24 ulkona 25.

Fujitsu ottaa hetken 1100w ja putoaa siitä 970w kunnes puhallusilma on 5 asteista, sitten otto 670w ja puhallus lämpenee pari astetta kunnes lähtee taas laskuun.

En muistanut että puhaltaa noin kylmää kun ei ikinä tarvi käyttää täysillä. Sisäkenno juuri pesty.
 

Liitteet

Ylös Bottom