sojoka: energiankulutusseuranta

S

sojoka

Vieras
Aloitanpa tässä oman energiankulutusseurantakertomukseni. Argo AWi 35 on pyörinyt nyt vähän yli kuukauden, joten voi laittaa tähän toukokuun lukemat. Kone ollut koko ajan päällä ja jäähdytystäkin tuli kokeiltua muutaman tunnin ajan, kun oli lämmintä.

Minulla ei ole edelliselta vuodelta kuukausikohtaisia lukemia, joten niihin on vaikea verrata. Vertailua omiin lukemiin voi tehdä ehkäpä jossain puolen vuuoden jälkeen. Mutta hyvä vertailukohta omalle kulutukselle löytyy, kun asun paritalossa eli naapurin lukemat. Tietenkin erilaiset sähkön käyttötottumukset vaikuttavat lukemiin, mutta siltikin vertailukohta on hyvä, koska puhutaan täysin samanlaisista asunnoista, joissa toisessa on ILP ja toisessa ei.

Toukokuun sähkönkulutukset: OMA 1205 kWh Naapuri 1376 kWh. Eli säästöä 171 kWh eli 12,4 % koko sähkönkulutuksesta eli ihan mukavasti toukokuuksi.

Toivattavasti eroa tulee enemmän, kun pitää enemmän lämmittää. Kommenttina vielä se, että me saunomme varmasti enemmän kuin naapurissa (1-2 krt enemmän viikossa), joten lukema ero voisi olla isompikin.
 
S

sojoka

Vieras
Vs: sojoka: energiankulutusseuranta

Kesäkuun lukemat:

781 kWh sisältäen kaiken kulutuksen. Pumppu ollut päällä koko ajan ja myös viilennystä on käytetty.

Naapurin kulutus 863 kWh.
 
Ylös Bottom