Technibel ei käynnisty

  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Kun laittaa kaukosäätimestä esim. lämmitykselle operation merkkilamppu alkaa vilkuttamaan.
Sisäyksikön rele naksuu n.3 minuutin välein ja antaa jännitteen ulkoyksikölle, mutta ulkoyksikkö ei reagoi tähän mitenkään. Sisäyksikössä puhallintoiminto toimii ja säätyy.
Puhallintoiminnollakin operation vilkkuu.
Olisiko ulkoyksikön piirikortti rikki.
Kokeilin laittaa kaukosäätimestä ACL toiminnon ja op-1 ei vaikutusta, sisäpuhallin käynnistyi ja operation vilkuttaa muuten ei mitään.
Jos jollakin vastaavaa,olisin tiedosta kiitollinen.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Technibel ei käynnisty

Oletko kokeillut jäähdytystä, toimiiko se?

Sisäyksikön kannen alla olevalla nappulalla voi myöskin kokeilla.
Kaken paristot voisi kokeeksi vaihtaa.

Löytyykö vikakoodeja?
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Technibel ei käynnisty

Mikropiiri sanoi:
Kun laittaa kaukosäätimestä esim. lämmitykselle operation merkkilamppu alkaa vilkuttamaan.
Sisäyksikön rele naksuu n.3 minuutin välein ja antaa jännitteen ulkoyksikölle, mutta ulkoyksikkö ei reagoi tähän mitenkään. Sisäyksikössä puhallintoiminto toimii ja säätyy.
Puhallintoiminnollakin operation vilkkuu.
Olisiko ulkoyksikön piirikortti rikki.
Kokeilin laittaa kaukosäätimestä ACL toiminnon ja op-1 ei vaikutusta, sisäpuhallin käynnistyi ja operation vilkuttaa muuten ei mitään.
Jos jollakin vastaavaa,olisin tiedosta kiitollinen.
Virran päällelaiton jälkeen yksiköiden pitäisi alkaa jutella keskenään, ja sitten sisäyksikkö komentaa ulkoyksikön käyntiin.. eli joko johtoja on irti tai sitten vastausta ei muuten saada. Mahtaneeko siitä saada vikakoodeja irti ?
 
  • Keskustelun aloittaja
  • #5
Vs: Technibel ei käynnisty

Johtuisikohan vika siitä kun sisäyksikön käynnistää, niin rele naksataa vain muutamaksi sekunniksi päälle. Silloin ulkoyksikkö saa virtaa. Mutta sen jälkeen rele päästää ja virrat katoaa ulkoyksikön liittimistä.

Luettiinkos ne vikakoodit mitenkä. Vikakoodi lista on valojen vilkkumisesta ja palamisesta.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Technibel ei käynnisty

Mikropiiri sanoi:
Luettiinkos ne vikakoodit mitenkä. Vikakoodi lista on valojen vilkkumisesta ja palamisesta.
Tässä ohjeet
http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=1219.0
 
  • Keskustelun aloittaja
  • #7
Vs: Technibel ei käynnisty

Kiitos ohjeista.
Vikakoodi E01

Vika voi olla mikä vaan mutta jompi kumpi kortti ei saa tietoa.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Technibel ei käynnisty

Mikropiiri sanoi:
Vika voi olla mikä vaan mutta jompi kumpi kortti ei saa tietoa.
Kannattaa tarkistaa ulkoyksikön pään sulake näin aluksi, jos sieltä sellainen löytyy.

Tuleeko ulkoyksikön päähän sähköt?

Toimiiko tuo Test Run moodi (sivu 30)?
http://www.kylmatekniikka.fi/uploads/files/KRV93-123EHN.pdf
 
  • Keskustelun aloittaja
  • #9
Vs: Technibel ei käynnisty

Ulkoyksikön sulake ok.
Run mode ei toimi sisäyksikkö yrittää 3sekuntia ajaa mutta katkaisee releellä ulkoyksikön sähköt.
Kuten jo aiemmin kirjoitin luultavasti sisäyksikön kortti rikki kun ei anna sähköä ulkoyksikölle jonka kanssa yhteys tulisi toimia.
 

remykv

Aktiivinen jäsen
Vs: Technibel ei käynnisty

voisiko juttelupiuhalla olla huono kontakti, mulla ultimate teki samoin ja kaikki kaapelit näyttivät olevan oikein, mutta kun käytin virrat pois ja kaikki johdot irti, pumppu alkoikin toimimaan.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Technibel ei käynnisty

Mikropiiri sanoi:
Ulkoyksikön sulake ok.
Run mode ei toimi sisäyksikkö yrittää 3sekuntia ajaa mutta katkaisee releellä ulkoyksikön sähköt.
Kuten jo aiemmin kirjoitin luultavasti sisäyksikön kortti rikki kun ei anna sähköä ulkoyksikölle jonka kanssa yhteys tulisi toimia.
Se varmaan koittaa bootata ulkoyksikön ohjainta relettä naksuttelemalla. Datalle on vain yksi oma johto ja toista virransyöttöä käytetään paluulankana. Se ei siis välttämättä edes katkaise sähköjä ulkoyksiköstä, vaan nollajohdon, riippuen siitä miten päin syöttöjohdot ovat.
 
Ylös Bottom