Tee-se-itse lämpötilaseuranta

mkn

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
1548796282013.png


Tulipa tänään viedyksi hiukan pitemmälle tuo kauan harkittu lämpötilojen seuranta jo 21. vuottaan käyvään IVT:n pumppuun (Compact 8 ) . Siitä ei saa mitään tietoja ulos, on sen verran vanhaa tekniikkaa.

Ostin Kiinasta vesitiiviitä DS18B20-lämpötila-antureita ja kytkin ne alle kympin maksavaan Espduino-mikrokontrolleriin (eli pieneen korttitietokoneeseen). Kaksi antureista pistin maapiirin tulevan ja lähtevän putken kylkeen ja ympärille eristettä. Sama operaatio sitten lämmityspuolen putkiin.

Espduinossa on vakiona WiFi ja sen avulla lähetin mittaamani lämpötilat kaksi kerrosta ylempänä olevan tukiaseman kautta omatekoiselle nettisovellukselle kerran minuutissa. Menevät ja tulevat lämpötilat tallentuvat tietokantaan ja sieltä sitten saa eri tekniikoita käyttäen käyriä, keskiarvoja ja sen sellaista. Se puoli kehittyy sitten myöhemmin, nyt kun on pääasia saada dataa talteen.

Noita antureita on jemmassa vielä puolen tusinaa, joten ajattelin pistää vielä ulkoanturinkin. Pumpun syöttökaapelin yhden vaiheen ympärille napsautin myös virtatunnistimen, jonka avulla oletan saavani tiedon summittaisesta ampeerimäärästä. Siitä voi taas päätellä jotakin pakkasilla päälle napsahtavan lisälämpökasetin tilasta. Se on sitten versiossa 2.

Jos omaa työtä ei lasketa, tuon virityksen hinnaksi tuli reilu kymppi.
 
Ylös Bottom