Tehowatti air käyttöveden lämpö

JapeL

Tulokas
Moro!

Pari kuukautta ollut laite käytössä, ja mystiikkaa riittää. Käyttöveden lämpöä nyt miettinyt. Se tuntui olevan noin 49 astetta normaalitilassa aluksi. Nyt se on jopa 55. Smart controlia pidin päivän verran, ja lämpö oli vain 40 astetta. Laitoin takaisin normaaliin, ja kone alkoi heti lämmittää vettä sinne 55 asteeseen. Onko vastus käytössä kun noin kuumaksi lämmittää?
 

hko

Jäsen
Vastaan nyt sillä oletuksella, että tuo toimii samalla tavalla kuin meikäläisen Nibe. Vilkaisin pikaisesti sen manuaaleja ja esim. asetukset siinä on lähes identtiset.

Mikäli katsot lämpötilaa paikasta, jossa näkyy vain yksi lämpötila eikä erikseen säiliön yläosan ja alaosan lämpötilat, niin se luultavasti näyttää yläosan lämpötilan. Lämmityksen käynnistys ja lopetus tehdään kuitenkin alaosan lämpötilan perusteella. Normaalitilan tehdasasetus on, että käynnistyslämpötila on 49 ja pysäytyslämpötila 52. Yläosan lämpötila on pysäytyshetkellä todennäköisesti hieman suurempi. Manuaalin perusteella löydät valikosta 3.1. erikseen yläosan ja alaosan lämpötilat. Sekä käyttäjän että asentajan manuaalit kannattaisi lukea kannesta kanteen. Säästötilassa tehdasasetus käynnistyslämpötilalle on 46 ja pysäytyslämpötilalle 49. Oletko varma, että se ei ollut alunperin säästötilassa?

Ei ole järkeä pitää Smart controlia päällä vain päivän verran, koska ei se ehdi oppia, milloin tarvitaan paljon lämmintä vettä ja milloin vähän. Toki tuossa on se heikkous, että siinä ei voi asettaa mitään alarajaa lämpötilalle smart control käytössä. Jos ja kun se ei alkuun arvaa käyttöä oikein, voi käyttää lämpötilan kertakorotusta sopivasti ennen käyttötarvetta. Kertakorotuksen pysäytyslämpötila kannattaa säätää niin pieneksi, että se just riittää (tehdasasetus on 55, minulla se taitaa olla joku 43-45, YMMV). Jos esim. ennen saunaa ei ole tarpeeksi lämmintä vettä niin laitan kertakorotuksen samalla kun menen laittamaan saunan lämpenemään.

Mitä tulee epäilyyn vastuksen käytöstä niin laitteen pitäisi lämmittää vesi siihen lämpötilaan mikä on asetuksissa määritetty, riippumatta siitä käytetäänkö vastusta vai ei. Ja sen pitäisi pystyä tekemään pelkällä kompressorillakin max. 55C asteista vettä. Vastuksen todellinen käyttö selviää tietovalikoista, jos siitä on epäilystä.
 
Ylös Bottom