Testi ilmalämpöpumpun tehon riittävyydelle

Rauski

Ilppien huolto ja kylmätekniikka kiinnostaa.
Seuraavan helpon testin avulla saat viitettä siitä, että millaiseen ulkolämpötilaan asti ilmalämpöpumppusi pystyy ylläpitämään asuntosi lämpötilaa siten, että muu lämmitysjärjestelmä ei juurikaan osallistu lämmön tuottamiseen.

Kytke sähköpatterit (tai sulje vesipatterit) pois päältä kaikista niistä tiloista, joihin ilmalämpöpumpulla on yhteys, eli ilma kulkeutuu sinne jatkuvasti.

Kun lämpötila jossain huoneessa laskee alle huoneen normaalisti haluamasi lämpötilan, niin kytke tuon tilan patteri uudelleen käyttöön. Ehkä vielä riittää pieniä pakkasia, jotta tuosta jotakin viitteitä saa ja seuraavana kylmänä talvena testiä voi jatkaa.

Sähkön kulutuksesta muuna sellaisena aikana, jolloin päivän keskilämpötila on selvästi plussan puolella koko vuorokauden, saat arviota siitä mitä muu sähkö- ja elektroniikkalaitteistosi kuluttaa. Tosin osittain sekin asuntoa lämmittää.

Halutessasi voit raportoida tuloksia tänne. Kerro asuntosi pinta-ala ja kuutiomäärä, jota ilppi ylläpitää sekä tietysti ilpin merkki, tyyppi ja nimellisteho.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Testi ilmalämpöpumpun tehon riittävyydelle

ILP riittää yksin noin -28C ulkolämpötilaan saakka. Tämän jälkeen pitää laitaa pattereita päälle tai lattialämmitys päälle pesutiloihin (ja ovi sinne kiinni).
Pinta-ala 96 m2 ja tilavuus 242 m3. Laite FD35VABH ja nimellisteho 4 kW.

http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=17724.msg224475#msg224475
http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=13724.msg195827#msg195827
 
Ylös Bottom