Toinen ILP

Zuikkis

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Talo 50-luvulla rakennettu alunperin rintamamiestalo, mutta alakerta laajennettu lisäsiivellä myöhemmin. Asuinneliöitä yhteensä noin 130m2. Lisäsiiven puolella on noin 8v vanha Ultimate 10 Premier Inverter, joka toimii vielä ihan hyvin etenkin nyt kun vaihdoin sisäyksikköön uudet laakerit. Pohjakuvassa näkyy sisäyksikön paikka vihreänä laatikkona vasemmassa reunassa, olohuoneessa. :)

Screenshot at 2019-01-06 17-03-21.png

Meillä oli tätä ennen joku Green aataminaikuinen ilppi joka oli sijoitettu keskeisemmälle paikalle tuon rappukäytävän läheisyyteen. Se ei oikein toiminut hyvin, lämpö karkasi yläkertaan ja alhaalla ei oikein muut huoneet lämmenneet. Siksi tämä Ulti tuli laitettua tuonne eri päähän taloa. Nytkin tilanne on tietysti se että tuo olohuone lämpenee jo vähän liikaakin ja muut ei.

Mietin että jos laittaisi esim keittiöön tai tuohon "tupaan" (jossa raput on) jonkun pienen ilpin, vaikka nyt Ultimate Arctic 10.. :) Toki jotain muutakin voi harkita. Kuitenkaan valtavan tehokasta ei varmaan kannata laittaa kun tila on näinkin pieni ja toinen ilppi jo löytyy.

Hankala saada ilma kiertämään kun huoneet on tuolleen ketjussa eikä ympäri.. Mietin jo jotain ratkaisua että veisi puhaltimella ilmaa keittiöstä seinän läpi tuonne olohuoneeseen (tai päinvastoin), mutta alkaa olla taas pellepeloton-osastoa. :)
 

Zuikkis

Jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • #2
Tjaa niin, pohjakuvasta saa käsityksen että yläkerran raput olisi seinän takana, mutta todellisuudessa tuo "seinä" on 2*2" pystytolpilla tehty missä 10cm rakoa joka tolpan välissä. Siksi lämmin ilma karkaa ylös vähän turhankin helposti.
 
Ylös Bottom