Toshiba Arctic 25 lämmitystehot pakkasilla.

Jiikoo74

Tulokas
Muutaman kuukauden ollut laite nyt käytössä mummonmökissä jossa lämmintä asuinpinta-alaa alakerrassa noin 40 neliötä.

Ulkona pakkasta nyt noin -14 astetta ja pumppu ollut vajaat kolme tuntia säädöillä 30&3 + hi power, lämpötila samassa huoneessa ei ole ainakaan vielä noussut 19 astetta korkeammaksi.

Niin ja lähtötilanteessa tuota lämpöä oli siis hyvin pitkälti saman verran, normaalisti olen pitänyt tuota noin 20c ja puhallus nelosella. Lisäksi on sitten lämmitetty mm. uunia ja käytetty 4KW petroolilämmitintä.


Onko moinen ihan normaalia kun aiemmista jutuista lueskelin että näillä pakkasilla tuosta pitäisi irrota lämpöä hiukan isompaankin mökkiin ?

Oli neljä tuntia noilla säädöillä, huonelämpötila mittarin sijoituspaikasta riippuen noin 17-19 astetta.
 

NoNi

Aktiivinen jäsen
Vs: Toshiba Arctic 25 lämmitystehot pakkasilla.

Taitaa pakkaset olla jo ohi, mutta kommentoidaan nyt kuitenkin vielä.

Taitaa lämmitystarve vaan olla kova eli lämpö häviää äkkiä johonkin?

Täydet tehot saat asetuksella 30 ja autopuhallus. Voit koittaa myös 25 ja autopuhallus jos lähdet kotoa, ettei turhaan jauha.

Seuraavaksi tehokkain on 30 ja vitospuhallus. Jos ei ole kokoaikaa himassa, voi laittaa esim. 23-25 ja vitospuhallus, saa ottotehoja, mutta myös coppi parempi kuin autopuhalluksella.

1.Eihän vahingossa ole power-sel namiskalla rajoitettu maksimitehoja? Tän saa naputeltua esim 50% tehorajoitukselle vaikka olisi hi-power päällä.. Kts kakesta että on maksimipalkit power-sel alla

2. Laita 30 pyynniksi ja vitospuhallus ja mittaa puhalluslämpö, 55 pitäs löytyä, hetkellisesti enemmänkin.

TUossa ketjussa noita mittailuja:

http://lampopumput.info/foorumi/index.php/topic,25025.0.html
 

Jiikoo74

Tulokas
Vs: Toshiba Arctic 25 lämmitystehot pakkasilla.

Tätä on nyt testailtu tuon aloitusviestin jälkeen muutamaan otteeseen erilaisilla asetuksilla ja olen tullut siihen tulokseen että joskus lämmittää ja joskus sitten taas ei, eli ei aina jostain syystä oikein reagoi noihin tehtyihin säätöihin.

Tässä eräänä yönä pumppu oli koko yön säädöillä 23&3+ hi-power ja aamulla reilun metrin korkeudella lattiasta oleva lämpömittari näytti aika tarkkaan tuon samaisen 19 astetta, pakkasta oli muistaakseni yöllä noin 14 astetta tuolloinkin.

Jokunen päivä tuon jälkeen laitoin iltapäivällä pumpun säätöihin 22&3 + hi-power ja vajaan parin tunnin jälkeen tuo samainen lämpömittari näytti 24 astetta, pakkasta oli varmaankin kympin verran ainakin.
 

Spoonie

Tulokas
Vs: Toshiba Arctic 25 lämmitystehot pakkasilla.

Ei taida enää olla aiheellinen, mutta minulla on kotona tuo samainen pumppu ja sillä pääsääntöisesti lämmitetään koko taloa (asuinpinta-ala 114m2, yhdessä tasossa). Kovilla pakkasilla (yli -20 astetta) ei tarvinnut kertaakaan nostaa pyyntiä yli 24 asteen. Puhallus koko ajan manuaalilla. Päivällä kolmosella ja yöllä nelosella tai vitosella.
 
Ylös Bottom