Tuloilmakanavan lämmöneristys ja -hukka

Xyron

Jäsen
Eihän siellä ole vielä villaa. Armaflex tulee putken päälle ja saumat liimataan. Sen päälle voi laittaa villaa.
Selvennetään vielä. Eli yläpohjassa 300mm puhallusvillaa mutta putket eristämättä. Mikä armaflex siihen riittää, 20mm? Siihen sitten päälle 50 vai 100mm villaa? Sekä tulo että poisto? Kiitos avusta taas!
 

Xyron

Jäsen
13 tai 19 mm riittää, siihen sitten lämpöeristys päällä. Tuloilma kanaviin koska ne kylmenee jäähdytyksessä. Vois olla hyvä jäteilmakanavassakin, sehän on herkästi pakkasella.
Jäteilmakanava on eristetty villalla. Armaflexiä ja villaa tulo ja poisto pelkkä villa. Tämä selvä minä kiitän. Nyt oli lauhdutin 38 ja lämpömittari tuloputkessa näytti 34 ja viimeinen huone tulo ilma 18. Ulkolämpötila +2. Laitan pari kuvaa vloppuna!
 

Jolah

Jäsen
Meillä on 100 mm villaa ja se on rautalangalla kiinnitetty putkeen. Kohdat missä villaa ei pysty laittamaan kunnolla on käytetty uretaania.

Nyt tulee -10 pakkasella koneelta +18 kauimpana oleva tuloilmaventtiili +16 eli ihan kelpo suoritus mielestäni.
 

Xyron

Jäsen
Noniin, puhuin vähän askaa. Eli kanavat on eristetty ja se mihinkä kiinnitin huomion oli 2 m eristämätöntä joka oli villojen yläpuolella. Loput kanavat on eristetty 50mm alucoat villalla ja langalla kiinnitetty erittäin huonosti ja saumat teipattu päin peetä. Lauhduttimen lämpötila 34 astetta eka huone 31 venttiilin vieressä ja seuraavat n 30. Viimeinen venttiili 24 astetta. Miten voi lämpötila pudota 6 astetta n 6m matkalla kun muissa huoneissa venttiilistä suht sama lämpötila? Toiseksi viimeisessä venttiilistä n30 astetta ja viimeisessä 24. N 6 m putkea välissä. Mikä syy tähän? Pitäisikö putket lisäeristää vielä ja saumat teipata huolella ennen kuin lisää puhallusvilla? Kiitos taas avusta.
 

kjg

Jäsen
Lainataan ketjua omaan kysymykseen:
2krs talo kymmenisen vuotta sitten rakennettu LTO:lla. Ei kanavajäähdytyksiä. Ainakin kaikki välipohjan kanavat eristämättä, onko ok? Alakerran saunan tuloilmanakanavan alla villat ainakin siistit pienestä luukusta kurkkien. Vintillä villaa jätekanavissa. Yläpohjan tulo- ja menokanavat eivät ole selvillä. Kannattaako selvitellä lisää asiaa?
Mites tilanne talvella, jos ei juurikaan tuloilmaa lämmittele vastuksella. Pitääkö vaan pitää säätö tarpeeksi lämpimänä (esim. +15c), ettei ala kondensoimaan ulkopintaan?
 
Ylös Bottom