Ultimate 9000 käyttövesi+patterilämmitys

Jani k

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #1
Hei olen uusi täällä ja tarvisin neuvoja vinkkejä kyseisen laitteiston asennukseen liittyen.
Taloni on 120 neliöinen ja lämmitys ultimate pro inverter ollut 13v ilman ongelmia sekä leivinuuni.
Tarkoitus olisi laittaa ultimate inverter 9000 jo hankittu.
Ongelma huoneet kylmät kovilla pakkasilla-15 ja hieman tehon tarvetta olisi lisää
Tarkoitus olisi asentaa ultin kv pumppu varaajan keskiosassa olemaan ylimääräiseen kierukkaan lämmittämään käyttövettä ja sieltä patteriverkostoon patterit hankkimatta ajatteli asentaa isot 2kenno patterit pituus160 korkeus 60 huoneisiin 5 kpl.
Varaaja koneglass aurinkokeräin järjestelmä jossa keskellä yksi ylimääräinen Kierukka käytettävissä ja pienen varaajan 30lajattelin laittaa että käyttöveden saisi kuumaksi.
Miten patteri kytkentä kannattaisi tehdä 1 vai 2 putki järjestelmä?
1 putki järjestelmässä voisi kierrättää sarjassa vettä mutta riittääkö lämpö?
2 putki järjestelmään pitäisi asentaa 3tie venttiili varaajan jälkeen kun patterit kesällä kiinni niin kiertoa ei ole.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Kyllä ne kaksiputkisena kannattaa tehdä, VILP tykkää jos vesi pääsee kulkemaan mahdollisimman vapaasti ja viileänä. Sanoisin että Ultin tuottama vesi kannattaa laittaa suoraan pattereihin tai pienen varaajan kautta jos virtauksen riittäminen arveluttaa. Kierukka - käyttövesi - kierukka->patteri ei taida oikein sopia VILPille. Jotenkin muuten ne pitää kytkeskellä.
 

Jani k

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #4
Mikä ongelma on jos laittaa varaajassa olevaan ylimääräiseen kierukkaan lämmittävän käyttövettä n40 asteista ja siitä patterikierrolle jatkoksi saisi yksinkertaisen kytkennän sekä ultin omalla kv pumpulla kierrätettyä koko systeemin veden.Tuleeko katkökäyntiä vai mikä ongelma?puskuria olisi kuitenkin varaaja ja 6 isoa matalalämpöpatteria Koko varaajassa ei ehkä mahd kytkeä koska käyttövesi on varaajassa 300l varaajasta taas 30l varaajaan jossa sähkövastus jossa lämpö nostetaan 60 käyttövedelle,
 

pökö

Rele-aikakauden änkyrä
Vilpin virtaus on niin iso ettei kierukka ehdi luovuttamaan lämpöä veteen, eli vilppiin palaa samanlämpöinen vesi mitä se tuottaa. Patterit siinä kyljessä voi asiaa hieman helpottaa mutta ne on sitten 45 minuutin välein jääkylmät kun tulee sulatus, koko talven ajan. En lähtisi kokeilemaan.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vilpin virtaus on niin iso ettei kierukka ehdi luovuttamaan lämpöä veteen, eli vilppiin palaa samanlämpöinen vesi mitä se tuottaa. Patterit siinä kyljessä voi asiaa hieman helpottaa mutta ne on sitten 45 minuutin välein jääkylmät kun tulee sulatus, koko talven ajan. En lähtisi kokeilemaan.
Juu .. paras tapa on laittaa puskurivaraaja jossa VILP kierrättää vettä, tällä varmistetaan nopeat ja varmat sulatukset.
Ja sitten puskurista toinen kierto pattereille. Joku UKV200-tyyppinen pönttö.

Paukkuvat patterit sulatuksen aikana luultavasti kuitenkin jos molemmat kiertovesipumput pyörivät sulatuksen aikana.

Kierukoiden teho perustuu suuriin lämpötilaeroihin, VILP taas toimii pienellä. Niinpä jos VILPin perässä on kierukka se on sitten koko varaajan kokoinen jotta lämpö siirtyy pienen lämpötilaeron yli riittävästi.
 

Jani k

Tulokas
  • Keskustelun aloittaja
  • #7
Olen pähkäillyt järjestelmää ja ajattelin tehdä seuraavasti.
Teen ukt tyyppisen varaajan vanhasta 300l varaajasta
Jossa kierrätän vettä ilpissä ja toinen kierto käytyövesivaraajan ylimääräiseen kierukkaan esilämmittään kv ja siitä patteripiirille aurinko keräin kierukka saa elää omaa elämää varaajan alhaalla. Kysymys kun teen varaajan lähdöt niin pattereille varaajan ylhäältä mutta vilp tulo varaajaan korkeus jotta vilp sulatus kylmä vesi ei sekoittuisi patteri kierron kiertoon?
Ajattelin vaihtaa ultin kv pumpun grundfos alpha malliin 100v pienempi energian kulutus! Sekä laittaa kellolla tai katkaisialla sulana pito kaapelin vilpille huomasin ilp ulti pro 10 että sulanapitokaapelia ei tarvitse käyttää juuri ollenkaan täälä Lapissakaan.
Mitä muuta parannettavaa tuunattavaa huomioitavaa ultissa olisi? Asennus sisäyksikkö oli tehty kylmä aineille ylhäältä onko väärin ulti käski asentaa alhaalta öljyn kierto?
 

pjr

Aktiivinen jäsen
Itse pyöräytin tuon samaisen koneglansin pytyn (NCST3002) käytön ympäri eli pytyssä itsessään on sisällä lämmitysvesi ja ylempi kierukka on otettu käyttöveden esilämmitykseen. Alemmassa kierukassa on tällä hetkellä kiinni ultin 5000 eev.
Vastuksen luukun takaa ~varaajan puolivälistä löytyy anodin paikka jonka voi ottaa hyötykäyttöön kun pytyssä ei enää käyttövettä pidetä ;)

Nyt olis tarkoitus kytkeä tuo isompi Vilp(Ultin 9000 eev:n lähisukulainen eli ES 11kW) samaiseen pyttyyn:
- Lattialämmityksen paluu alas(sivu) ja otto ylhäältä edestä.
- Lämpöpumpun sisäyksikön otto alhaalta sivusta ja paluu tuohon anodin paikalle.
1568052159967.png
 
Ylös Bottom