Ultimate Premier Inverter 10

 • Keskustelun aloittaja
 • #1
Tervehdys jälleen foorumille. Edellisestä käynnistä onkin jo aikaa, ja Ulti Pro Basic 8 sen kun porskuttaa.

En löytänyt Ultimate Premier Inverter 10 -pumppua käsittelevää aihetta, joten aloitin uuden. Jos tästä laitteesta on jo keskusteltu aiemmin, tämän voi yhdistää kys. säikeeseen. Olisin kiinnostunut kuulemaan tähän pumppuun liittyvistä kokemuksista. Kuten sanottua, Ultimate Pro Basic 8 on ollut parisen vuotta piharakennuksessa, joten uskalsin hyvillä mielin tilata toisen Ultimaten pumpun, kun näitä näkyi olevan tällä hetkellä tarjolla muutama esittelykone kilkkeineen.

Eli tarkoituksena olisi saada viileyttä ja lämpöä 115-neliöiseen omakotitaloon. Kyseessä on tiilivuorattu, -92 rakennettu, yksikerroksinen, suoralla sähkölämmityksellä ja lämmön talteenotolla varustettu talo. Pohjaratkaisu on melko tyypillinen: talon keskellä on olohuone ja keittiö, jotka on erotettu toistaan lämpösydämellä, johon kuuluu iso leivinuuni ja varaava takka (joilla talo on lämmennyt hyvin). Ilma pääsee esteettömästi makuuhuoneisiin, joista kahteen on kulku eteisaulasta ja yhteen olohuoneesta. Talossa ole käytäviä.

Tähän mennessä lämmitys on hoidettu onnistuneesti uunilla/takalla, ja pumpulla olisi ensisijaisesti tarkoitus levittää lämpöä, tasata lämpötilaa uunilämmityskertojen välillä ja viilentää taloa kesähelteillä. Pumppu ottaa mahdollisesti jatkossa harteilleen suuremman lämmitysvastuun, jos puiden teko alkaa maistua... puulta.

Kuten sanottua, olisin kiitollinen Premier Inverter 10 -kokemuksista. Kertokaa myös, jos laite on kokemusten perusteella täysi susi, jotta ehdin vielä perua kaupat. :D
 
 • Keskustelun aloittaja
 • #2
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Ai peijakas, tämähän onkin Midea, ja täällähän on keskustelua vaikka millä mitalla. No niin, eikun lueskelemaan.

Voin kertoilla tähän topikkiin omia kokemuksia, jahka laite saapuu paikalle ja saadaan asennettua.
 
 • Keskustelun aloittaja
 • #3
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

No niin, laite on nyt paikallaan ja tyhjiöintiä/vuototarkastusta vaille käyttövalmis.

Asennuspaikaksi valikoitui keittiön ikkunan yläpuolinen tila. Pähkäilin, että tämä voisi toimia, koska:
- Meillä keittiö ja olohuone muodostavat ison tilan, jonka välissä on lämpösydän (leivinuuni + varaava takka). Keittiöstä olohuoneeseen ja eteiseen päin puhaltava sisäyksikkö todennäköisesti levittää lämpösydämen lämmön tehokkaasti huoneistoon.
- Keittiö sijaitsee talon takaosassa, joten ulkoyksikkö jää katseilta piiloon talon taakse.
- Ulkoyksikölle löytyi hyvä paikka ikkunan vierestä, mikä helpotti asennusta. Lisäksi ulkoyksikön jäätymistilanteen voi tarkistaa keittiön ikkunasta kuikuilemalla. ;D
- Keittiössä huriseva sisäyksikkö ei häiritse normaalia elämistä pahasti, kun ruokailutilakin on erotettu keittiöstä.

Miinuspuolia:
- Sisäyksikkö on melko lähellä liettä, joten puhalluksen voi joutua sammuttamaan, jos liesituuletin ei jaksa imeä kaikkia paistokäryjä.
- Ikkunan yllä olikin melko järeää kulmarautaa, joten sisäyksikön joutui nostamaan melko lähelle kattoa läpiviennin kaadon varmistamiseksi. Sisäyksikön etäisyys kattoon on nyt vain 7,5 cm.
- Eteisessä sisäyksikön lämpö olisi ehkä levinnyt tehokkaammin makuuhuoneisiin ja sisäyksikön vaikutus normaaliin elämiseen olisi ehkä vielä pienempi.

Alla vielä talon pohjapiirustus ja pumpun paikka (sisäyksikkö merkitty punaisella ja ulkoyksikkö sinisellä).
 

Liitteet

 • Keskustelun aloittaja
 • #4
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Tässä vielä kuvia asennuksesta. Sisäyksikön viereen tulee vielä sähkäri asentamaan pistorasian, ja yksikön vasenta reunaa joutuu vielä nostamaan puolisen senttiä.

Maatelineen ja kotelot ostin paikallisesta pumppuliikkeestä. Telineen alla on kaksi 50x50 pihalaattaa, joihin roppasin telineen kiinni. Pihalaattojen alla on hiekoitussepeliä, ja laitoin hieman kaatoa seinästä poispäin, etteivät keräyslaatikon yli mahdollisesti tulvivat sulamisvedet valuisi sokkeliin. Ulkoyksikön saparo kielii määrämittaisen putkisarjan käytöstä. Tuon ylimääräisen putken olisi ehkä voinut taivutellut yksikön taakse/alle, mutta päädyin kuitenkin vetämään putken kotelossa mahdollisimman pitkälle.
 

Liitteet

 • Keskustelun aloittaja
 • #5
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Pumppu on nyt otettu käyttöön. Tähän mennessä laite on antanut itsestään hyvän vaikutelman. Sisäyksikön puhallin on miellyttävän hiljainen, eikä tuo ulkoyksikkökään tuntuisi pahasti metelöivän, ainakaan kevyellä kuormituksella.

Sellainen erikoisuus sisäyksikön ilmanohjaimessa on, että tuo näyttäisi lämmityskäytöllä avautuvan alareunastaan, jolloin puhallus kohdistuu lähes kohtisuoraan alaspäin. Puhallin- ja jäähdytyskäytöllä ilmanohjain avautuu yläreunastaan, jolloin puhallus kohdistuu eteen ja loivasti alas. Leivinuunin ja takan lämmön leviämisen kannalta tuo on paljon parempi.

Näyttäisi myös siltä, että lämmityskäytöllä laite ohjaa automaagisesti puhallusnopeutta ja pudottaa puhalluksen hitaalle, kun pyyntilämpötila on saavutettu, vaikka puhallus olisi asetettu kaukosäätimellä keskisuurelle nopeudelle.
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Kannattaa miettiä tuota sulatusvesien keräystä astiaan. Nyt sulatusvedet tippuisivat laatoille ja roiskuvat seinälle => jäävuori ;)

ks. http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=14495.msg174470#msg174470
 

vayne

Vakionaama
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Joo nuo suulakkeet menee automaatisesti lämmitys/jäähdytyskäytössä noin. Manuaalisesti ne saa sitten miten haluaa, huono puoli on vaan se, että jos manuaalisesti pitää laittaa, niin sähkökatkon jälkeen ei mene manuaaliseen asentoon vaan siihen automaattiseen.

Nuo puhallusnopeudet menee tuolleen automaattisesti eli ei vissiin vieläkään täysin itse hallittavissa, vaikkakin muutoksia on tehty asian parissa tehtaalla. Vastus hommilla saa puhallukset halutuiksi.
 
 • Keskustelun aloittaja
 • #8
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

janti:

Tarkoitus olisi tosiaan laittaa alle iso palju sulatusvesiä varten. Tätä tapaa käytin menestyksekkäästi Pro basic 8:n kanssa, kunnes palju otti ja halkesi, kun hieman "avitin" jäitä pois. Pitäisi löytää sellainen palju, joka sietäisi pakkasta hieman paremmin. Aiempi oli sellainen musta, neliömäinen palju, kuten tuossa linkitetyssä keskustelussa.

vayne:

Haa, en ehtinytkään vielä kokeilla, että saako suulakkeen manuaalisesti käännettyä ylöspäin lämmityskäytöllä. Hienoa, jos tuo tosiaan onnistuu, eikä haittaa, vaikka sähkökatkos tuon palauttaisikin takaisin alkutilaan.

Viittaatko noilla vastushommilla vastusten kolvailua piirikortille, vai kenties jotain muuta?
 

janti

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

savonjuakko sanoi:
Tarkoitus olisi tosiaan laittaa alle iso palju sulatusvesiä varten. Tätä tapaa käytin menestyksekkäästi Pro basic 8:n kanssa, kunnes palju otti ja halkesi, kun hieman "avitin" jäitä pois. Pitäisi löytää sellainen palju, joka sietäisi pakkasta hieman paremmin. Aiempi oli sellainen musta, neliömäinen palju, kuten tuossa linkitetyssä keskustelussa.
Laastipaljut kestävät enemmän kovempaa käsittelyä ja ovat ylöspäin laajenevia. ;)
 

vayne

Vakionaama
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Vastus laitetaan putkianturin rinnalle sisäyksikköön, laite huutaa silloin millä nopeudella halutaan ja jos lämpötila meinaa karata, niin menee huilimaan, sen puhalluksen tiputtamisen sijaan.

Sitä air directionia kun painelee tarpeeksi, niin käänty siiveke ala-yläasentojen välillä haluttuun.
 

kallek

Aktiivinen jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Piti oikeen rekisteröityä kun tuli asenneltua kuumimpien helteiden takia 2kpl Premier 10 invertteriä. Talo on Turussa 50-luvun ~80m2 pohjalla oleva 3 kerroksinen talo (kellarissa saunatilat ja verstasta jne) öljylämmityksellä. Muutettiin joulukuussa kovimpien pakkasten aikaan ja silloin ei oikeen ollut mahdollisuutta pohtia ilpin asennuksia.
Noh helteet tuli ja samaten sisällä nousi lämpötila joten pistin 2 ultia seinään, ylös ja keskikerrokseen (myös lämmitystä ja ölynkulutusta pienentämään). Todella hienosti hoiti viilennyksen mutta vähän oudosti välillä käyttäytyi, tai varmaankin voi olla ominaisuuksia. Eli jos laitteen laittaa viilennykselle ja vaikka manuaalipuhalluksella, pyynti 24C ja sisällä sattuu olemaan pikkasen alle 24 niin alkaa viilentämään silti ja jatkaa sitä vaikka imulämpö tippuisi 22:een. Jos vaihtaa auto-asetukselle niin alkaa tuossa tilanteessa suoraan lämmittämään eli imuanturi ainakin toimii, onkohan softassa joku häikkä ettei oikeen tajua tilannetta? Jos sisällä esim 26 ja laittaa cool-asennon 24 pyynnillä niin homma pelaa ihan ok. Kaken mittauksella homma myös toimi moitteetta tuossa ekassakin tilanteessa, samaten kuin automaatilla. Automaatti olis muuten ihan hyvä mutta kun ei pysty puhallusnopeutta säätämään niin on vähän huono kun toi keskikerroksen laite vaatis vähän isomman puhalluksen että ilma levii tuosta aulatilasta.
Toinen asia oli tuo puhallusnopeuden tiputus pyynnin saavutettua, olis meilläkin parempi lämmityskäytöllä takan kanssa saada puhallusta koko ajan ja lämmitystä tarvittaessa. Eli millainen vastus pitäisi anturiin laittaa ja missä tuo fyysisesti sijaitsee?

Kalle
 

Liitteet

vayne

Vakionaama
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Tuo 24 asteen viilennys menee laitteen hystereesin mukaan ja riippuen missä sisälämpö mitataan. Ei siis samantien lopeta, jos viilennyslämpötila on saavutettu vaan hidastaa tehoa kunnes riittävällä hystereesillä lopettaa viilennyksen.

Oma laite 24 pyynillä päästää tilan lämpötilan 22 asteeseen, kunnes lopettaa viilennyksen kokonaan (sitä ennen laskee tehoja koko ajan). 25 pyynillä 23 asteeseen ja 23 pyynillä 21 asteeseen. Oma laite on tosin vinokatto-osuudella eli melko matalalla ja nuo sisälämmöt on mitattu koneen päältä, varmaan hiukan lämpimämpi on esmes 1.5m korkeudella.

Sama homma tulee lämmityksessäkin eli hystereesi on melko laaja. Vastus laitetaan putkianturiin eli se anturi joka on kiinni kennon putkituksissa. Sijaitseen kennon oikealla puolella ja saa esiin hiukan kuoria avaamalla. Vastuksen kokoa en nyt muista, foorumilla oli noita jossain aiheessa kyllä.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

kallek sanoi:
Piti oikeen rekisteröityä kun tuli asenneltua kuumimpien helteiden takia 2kpl Premier 10 invertteriä.
Hömppä kyssäri, mutta miksi 2kpl, eikö Twin -malli olisi riittänyt ja näin olisit selvinnyt yhdellä ulkoyksiköllä ??? Itse asiassa tuohon nykyiseeen twinin ulkoyksiköön saa jopa kolme sisäyksikköä kiinni :cool:
 

kallek

Aktiivinen jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

No tota kolmen yksikön mahdollisuutta en tiennyt mut ajattelin että ehkä 2 omaa menee paremmin kun tuossa keskikerroksessa lämmitystarve on takan takia aika pieni/erilainen (paitsi jos ollaan poissa tai ei lämmitetä) niin et mitenkö se isompi ulkoyksikkö olisi toiminut pienellä teholla...? Ja lueskelin juttuja ennen ostoa ja muutaman jutun perusteella käsitin että ehkä tuo 2 erillistä olis ehkä paremmin toimiva. No joka tapauksessa nyt on tullut pohdintaan että olisiko kellariin mahdollista laittaa joku pieni peruspumppu kun huomasin että siellä tuo lattia"mukavuus"lämpö ei riitä teholtaan pitämään kuin lattian vähän lämpimänä, pesutiloja ja pukuhuonetta ja aulaa pitää lämmittää lisäksi sähköllä että siellä pysyy lämpö, saunassa kun ainoastaan on vesikiertopatteri. 3:lla yksiköllä toikin olis tietty onnistunut mutta saa tonne erillisenkin kun talossa toisen puolen seinät tyhjiä ;) Eikös kellarissakin invertteri toimisi aika hyvin vrt on/off?

Sain muuten yhden vinkin lisää jäiden pois kärräämisen talvella: leikkaa rakennusmuovista tms palan ulkoyksikön alle ja kun jäätä tarpeeksi niin sen saa tosi helposti pois kun siihen ei jää tartu pahemmiin kiinni ja voi kipata sellaisenaan pois tieltä ja laittaa toinen muovi tilalle.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

No minulle tuo kolmen mahiskin selvisi vasta kun asentaja ruuvasi vehjestä kiinni ja ihmetteli hänkin jotta koska noita on kolmella ruvettu toimittamaan. Paikat on kyllä ollut kolmelle kuulemma aikaisemminkin, mutta ulkoyksiköstä on puuttunut sisähilut. Nyt oli nekin kaikki mukana :)

Paremmasta toimivuudesta, niin tuolla twinillä tosiaan sisäyksiköt on kytköksissä toisiinsa. Käytännössä jos yläkertaa pitäisi jäähdyttää ja alakertaa lämmittää niin eipä onnaa. Tällöin vain tuo kahden, oikeasti erillisen laitteen systeemi on ainut joka toimii. Kuinka usein tuollaiseen tarpeeseen törmää, onkin sitten jo kokonaan toinen juttu ::)

Kellariin meille tuli lisäksi 13 Basic ihan vain sen vuoksi että se kykenee pitämään 10 asteen ylläpitolämpöä ja tarpeen vaatiessahan sitä hönkää saa sitten tuosta vehkeestä lisää. Tuolla kellarissa kun ei ole kuin autotalli ja varastotilaa, niin siellä tartte täyttä huonelämpöä pitää. Onpahan vähemmän lämpövuotojakin esim. tallin oven läpi ja kyllä se jäinen auto jo ihan hyvin sulaa tuollakin :cool:

Ulkoyksiköiden alla se klassinen pulkka-viritys on kuulemma myös ihan toimiva. Jääkuorman voi sillä helposti hilata pois talon vierestä, tosin mikään "kaunistushan" tuollainen ei tietenkään ole. Tietty se oikea ratkaisu olisi viedä nuo vedet hule- tai viemäriverkkoon, mutta tällöin tarttisi saattojohdot yms. myös ettei nuo putket jäätyisi - ja kuinka pitkälle sitä saattoa sitten tartteekaan jos sen hule-järjestelmään vetää. Taitaa tuo maa routia aika syvälle = huleputki on nopeasti tukkeessa noiden sulamisvesien jäätyessä :-\
 

Espejot

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

kallek sanoi:
No tota kolmen yksikön mahdollisuutta en tiennyt mut ajattelin että ehkä 2 omaa menee paremmin kun tuossa keskikerroksessa lämmitystarve on takan takia aika pieni/erilainen (paitsi jos ollaan poissa tai ei lämmitetä) niin et mitenkö se isompi ulkoyksikkö olisi toiminut pienellä teholla...?
Perinteiseti taitaa toimia niin että mennään suuremman sisäyksikön ehdoilla (siis tilan missä lämmitystarve on suurempi) ja pienempi katkoo puhallusta tai menee automaattisesti pienemälle puhalukselle. Konsensus on että singlet toimivat paremmin kuin multit mutta mitään mitattua faktaa/vertailua en ole tämän tueksi nähnyt, lähinnä teoreettista pohdintaa.

HiTec sanoi:
Tietty se oikea ratkaisu olisi viedä nuo vedet hule- tai viemäriverkkoon, mutta tällöin tarttisi saattojohdot yms. myös ettei nuo putket jäätyisi - ja kuinka pitkälle sitä saattoa sitten tartteekaan jos sen hule-järjestelmään vetää. Taitaa tuo maa routia aika syvälle = huleputki on nopeasti tukkeessa noiden sulamisvesien jäätyessä :-\
Eikös putket ole routasuojattuu... no, meillä ei ole mennyt tukkoon ainakaan niin että sen olisi havainnut. Saattokaapeli on hulevesijärjestelmään asti.
 

Raksaaja

Vakionaama
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

HiTec sanoi:
Taitaa tuo maa routia aika syvälle = huleputki on nopeasti tukkeessa noiden sulamisvesien jäätyessä :-\
Sen takia kivijalan vieressä routasoujaus, että pysyy maasulana eli ILP/VILP vesiputkea ei tarvitse eristää ja/tai lämmittää muuta kuin niiltä osin mitä se jää routasuojauksen yläpuolelle.
Eikä muuten mene pakkasraja juuri 50cm syvemmälle ilman routasuojastakaan sellaisella paikalla missä on kovempien pakkasten aikaan lunta suojana.

www.mvtt.fi/Vesitalous/arkisto/2005/012005/hannpekk.pdf

Mutta joillakin menee hulevesiputket eristämättöminä routasuojauksen yläpuolella.
Se on minusta selvä rakennusvirhe koska putkien jäätyminen taitaa olla aika väistämätön juttu keväällä, kun maa on jäässä ja aurinko sulattaa vedet katolta.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Raksaaja sanoi:
Mutta joillakin menee hulevesiputket eristämättöminä routasuojauksen yläpuolella. Se on minusta selvä rakennusvirhe koska putkien jäätyminen taitaa olla aika väistämätön juttu keväällä, kun maa on jäässä ja aurinko sulattaa vedet katolta.
Juuri tätä tarkoitin - varsinkin jos nuo huleputket on rakennettu vasta jälkikäteen, on houkutus mennä helpoimman kautta jo aika suuri ajatuksella "Ei niillä mitään käyttöä talvella ole. Ja kyllähän ne keväällä sitten taas sulaa lumien kanssa, joten miksi niitä muka pitäisi eristää." ::) No meillä näistä besser wissereistä huolimati huleputket meni monttuun heti salaojaputkien ja -sepelien jälkeen seuraavina. Ja kun kyseessä on kellarillinen talo, niin aika hurjat pitää pakkaset olla ennen kuin se tuolta saakka routii, routalevyjen alta, kallioinen rinnetontti ;D
 

kallek

Aktiivinen jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

vayne sanoi:
Joo nuo suulakkeet menee automaatisesti lämmitys/jäähdytyskäytössä noin. Manuaalisesti ne saa sitten miten haluaa, huono puoli on vaan se, että jos manuaalisesti pitää laittaa, niin sähkökatkon jälkeen ei mene manuaaliseen asentoon vaan siihen automaattiseen.

Nuo puhallusnopeudet menee tuolleen automaattisesti eli ei vissiin vieläkään täysin itse hallittavissa, vaikkakin muutoksia on tehty asian parissa tehtaalla. Vastus hommilla saa puhallukset halutuiksi.
Huomasin nyt lämmityskäytöllä että moden vaihtaminen palauttaa läpän asennon aina ala-asentoon ja viilennyksessä yläasentoon. Eli jos säädän lämmityksellä läpän puhaltamaan yläasennon alimmaiseen suuntaan niin esim fan-toiminnon jälkeen läppä menee oletuksena taas ala-asentoon. Sikäli huono kun ovat suht matalalle asennettu niin tuntuisi paremmin leviävän suoraan eteenpäin suunnattuna. Hitto kun saisi tuon defaultin säädettyä ;)
 

vayne

Vakionaama
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Joo ei parane vaihdella modeja ;)

Itsellä menee syksyllä lämmitys ja keväällä jäähdytys, muuten ei vaihdella.
 

kallek

Aktiivinen jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

vayne sanoi:
Joo ei parane vaihdella modeja ;)

Itsellä menee syksyllä lämmitys ja keväällä jäähdytys, muuten ei vaihdella.
Näköjään FAN-modella automaattisella puhallusnopeudella säätää nopeutta kovemmalle jos lämpötila alkaa nousemaan, eli esim vaikka takan lämmittäessä ja pienentää kun päästään taas takaisin alkutilaa kohden.

Saako tolla vastuksella siis puhaltimen toimimaan halutulla nopeudella myös kun laite on saavuttanut pyynnin ja puhallin on tiputettu pienimmälle nopeudelle vai poistaako se vain vedonpoiston? Kun toihan tiputtaa puhalluksen heti kun pyynti on saavutettu, ei odota kennon jäähtymistä tms.
 

vayne

Vakionaama
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Vastuksella huutaa halutulla nopeudella koko ajan, lämpötilan noustessa tiputtaa ottotehoja ja miniotolla ajaa kunnes säätöraja tulee vastaan ja kone menee huilimaan. Näkee siis koko ajan kennon todellisuutta kuumempana eli vedon poiston rajan yli.

Ainakaan mulla ei pudottele pyynnin saavutettuaan puhallusta vastuksella, toki teillä on uudemmat versiot.
 

kallek

Aktiivinen jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Mitäs tossa sisäyksikön kannessa olevassa kytkennässä noi optiona merkityt "micro switch" ja "switch board" tarkoittaa, tai siis mitä niillä ohjataan jos jossain versiossa (esim Midea) niitä on olemassa?
 

Liitteet

Nummika

Aina oppii jotain uutta jonka voi sitten unohtaa
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

kallek sanoi:
Mitäs tossa sisäyksikön kannessa olevassa kytkennässä noi optiona merkityt "micro switch" ja "switch board" tarkoittaa, tai siis mitä niillä ohjataan jos jossain versiossa (esim Midea) niitä on olemassa?
Muistaakseni "switch board" on erillinen pieni piirilevy jossa on muistissa koneen asetukset sähkökatkon varalta, eli käynnistyy sähkökatkon jälkeen.
 

kallek

Aktiivinen jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

vayne sanoi:
Vastuksella huutaa halutulla nopeudella koko ajan, lämpötilan noustessa tiputtaa ottotehoja ja miniotolla ajaa kunnes säätöraja tulee vastaan ja kone menee huilimaan. Näkee siis koko ajan kennon todellisuutta kuumempana eli vedon poiston rajan yli.

Ainakaan mulla ei pudottele pyynnin saavutettuaan puhallusta vastuksella, toki teillä on uudemmat versiot.
Nyt on potikka laitettu ja kyllä se tosiaan puhaltaa koko ajan haluttua nopeutta. Onko tuo putkianturi vain vedonpoistoa varten vai onko sillä jotain muutakin funktiota eli vaikuttaako vastus jotenkin muuten toimintaan/pumpun tehonsäätöön tms?

vayne sanoi:
Joo ei parane vaihdella modeja ;)

Itsellä menee syksyllä lämmitys ja keväällä jäähdytys, muuten ei vaihdella.
Ratkaisin homman niin että otin läpän moottorin piuhan liittimen irti piirilevystä, eipähän muuttele asentoa enää. On sellaisella korkeudella että ylettyy hyvin käsin jos tarvetta joskus säätämiseen :)
 
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Laitetaanpas päivitystä, kun lämmityskausi on jo alkanut.

Meillä pumppu siis hankittiin pääasiassa viilennystä varten ja talvella tasaamaan uunilämmityksessä syntyviä "lämpötilakuoppia" sekä avustamaan uunin lämmön leviämisessä.

Pumppu on osoittautunut hyvinkin tehokkaaksi. Mittailin infrapunamittarilla lähtöilman lämpötilaa pumpun käynnistämisen jälkeen, kun kompura kävi hetken aikaa täysillä, ja mittari näytti minimipuhalluksella 70–80 °C:n lukemia! Sain nämä lukemat kohdistamalla mittarin suoraan puhaltimen kitaan, joten lämpötila on todennäköisesti kennon kuoren pintalämpötila. Joka tapauksessa tehoa tuntuisi olevan, ja sisäyksikkö on vieläpä erittäin hiljainen. Laite on täysin eri maata kuin piharakennuksen Pro 8 Basic.

Lämpöä siis piisaa hyvin, vaikka enimmäkseen olen käyttänyt FAN-modea pienimmällä puhallusnopeudella. Uunin lämpö tuntuisikin leviävän hyvin asunnossa puhallusmodella. Huomasin kuitenkin pihalla käydessäni, että ulkoyksiköstä kuuluu pientä sirinää puhallustilassa. Pitäisi laittaa kulutusmittari kiinni pistorasiaan, mutta epäilyttävästi vaikuttaa siltä, että ulkoyksikön sulatuskaapelit ovat toiminnassa myös puhallustilassa.

Jos näin on, niin onko olemassa kätevää tapaa lisätä kytkin tai vastaava sulatuskaapeleihin? Tällöin ulkoyksikön sulatuksen voisi käydä napsauttamassa päälle vasta silloin kun on aikomus lämmittää pelkällä pumpulla.
 

jussi72

Jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Mitäs mieltä arvon raati on noista Premier 10 koneiden puhallusilman sivusuuntauksesta? Tuntuu että aivan sama mihin asentoon niitä kääntää, ei vaikuta oikeastaa mitään. Tuli sitten asennettua tuo 10 hiukan väärään kohtaan, kun ei ne siivekkeet oikein vaikutakaan mitään. Mitsun FD35 kyllä puhaltaa sinne suuntaan kun haluaa, mutta tämä ei. Onko kaikissa Ulteissa yhtä surkeaa tuo puhallusilman sivusuuntaus?
 

kallek

Aktiivinen jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

jussi72 sanoi:
Mitäs mieltä arvon raati on noista Premier 10 koneiden puhallusilman sivusuuntauksesta? Tuntuu että aivan sama mihin asentoon niitä kääntää, ei vaikuta oikeastaa mitään. Tuli sitten asennettua tuo 10 hiukan väärään kohtaan, kun ei ne siivekkeet oikein vaikutakaan mitään. Mitsun FD35 kyllä puhaltaa sinne suuntaan kun haluaa, mutta tämä ei. Onko kaikissa Ulteissa yhtä surkeaa tuo puhallusilman sivusuuntaus?
Niitä täytyy kääntää aika reilusti että vaikuttaa edes vähän, ovat turhan lyhyitä. Mutta joo ei ihan hirveesti suuntaa se on totta.
 

vayne

Vakionaama
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Joo sivusuuntaus toimii huonosti noissa Midea-pohjaisissa sisäyksiköissä. Siivet ovat melko pienet.
 

HiTec

Eipä turhia höttyillä :)
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Enempi ovat joko-tai ja silti tuo sivulle heitto on aika nimellinen niin 10 Twinissä kain 13 Basicissa :-\
 

jussi72

Jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

No täytyypä sitten muistaa sijoittelussa seuraavan kerran jos vielä tulee sekaannuttua Ultin vehkeisiin. No onhan se sillainkin että Ladan hinnalla ei Mersua saa.


Edit:

Vietin pienen askarteluhetken ja otin vaimon käyntikortteja pinon ja taitoin ne puoliksi. Sitten leikkasin niitä hieman muotoon ja laitoin ultin siivekkeisiin kiinni paperiliittimellä. Nyt sitten puhaltaa ainakin edes sinnepäin mihin siivet osoittaa! Ei siis ainakaan tartte alkaan pumppua siirtämään. Onhan tuo nyt vähän tehdyn näköinen, mutta jos viitsisi askarrella nuo mustasta kartongista niin kukaan ei huomaisi mitään!
 

kallek

Aktiivinen jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

jussi72 sanoi:
No täytyypä sitten muistaa sijoittelussa seuraavan kerran jos vielä tulee sekaannuttua Ultin vehkeisiin. No onhan se sillainkin että Ladan hinnalla ei Mersua saa.


Edit:

Vietin pienen askarteluhetken ja otin vaimon käyntikortteja pinon ja taitoin ne puoliksi. Sitten leikkasin niitä hieman muotoon ja laitoin ultin siivekkeisiin kiinni paperiliittimellä. Nyt sitten puhaltaa ainakin edes sinnepäin mihin siivet osoittaa! Ei siis ainakaan tartte alkaan pumppua siirtämään. Onhan tuo nyt vähän tehdyn näköinen, mutta jos viitsisi askarrella nuo mustasta kartongista niin kukaan ei huomaisi mitään!
Niissähän on kyllä reiätkin valmiina että pienillä ruuveilla ja muttereilla sais vaikka jotku muoviläpät kiinni, pitääkin kattoa jotain sopivaa materiaalia... :)
 

jussi72

Jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Ruuvit ja mutterit saattaa mennä kans melkoiseksi askarteluksi, mutta jos viittii niin mikäs siinä. Joillakin pienillä niiteillä vois saada aika siistit, mutta mulle välttää kyllä näin.
 

kallek

Aktiivinen jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

jussi72 sanoi:
Ruuvit ja mutterit saattaa mennä kans melkoiseksi askarteluksi, mutta jos viittii niin mikäs siinä. Joillakin pienillä niiteillä vois saada aika siistit, mutta mulle välttää kyllä näin.
Ne tuli ekana mieleen kun on jäänyt M3 ja M4 palikoita R/C servoista ylimääräiseksi. No kuitenkin ihan ok idea toi läppien modifiointi.
 

duron52

Jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Tähän voisi kokeilla sellaista paksumpaa kaksipuoleista teippiä, onkohan se alunperin tarkoitettu johonkin mattokiinnitykseen? Lidlistä kuitenkin ostin aikoinaan rullallisen, se on reilun millin paksuista, molemmin puolin sairaan tarttuvaa teippiä ja välissä jotain joustavaa täytettä. Tarttuu varmasti kiinni muoviin, lämmönkestosta ei kyllä ole mitään hajua. Kokeilen sitä täällä kun olisi myös tarvetta sivuun puhallukselle.
 

jussi72

Jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

duron52 sanoi:
Tähän voisi kokeilla sellaista paksumpaa kaksipuoleista teippiä, onkohan se alunperin tarkoitettu johonkin mattokiinnitykseen? Lidlistä kuitenkin ostin aikoinaan rullallisen, se on reilun millin paksuista, molemmin puolin sairaan tarttuvaa teippiä ja välissä jotain joustavaa täytettä. Tarttuu varmasti kiinni muoviin, lämmönkestosta ei kyllä ole mitään hajua. Kokeilen sitä täällä kun olisi myös tarvetta sivuun puhallukselle.
Tee ainakin ensin kartongista tai jostain malli millä voit sitten leikata sen teipin oikeaan muotoon, siellä kun ei paljon ylimääräistä tilaa ole. Mulla ainakin tuossa premier 10:ssä on ne siivekkeet aika heppoisen oloiset, että jos asetus menee pieleen ja teippi pitää kuin tauti niin voi jäädä ripa käteen.

Tuo käyntikortti oli ainakin helppo muotoilla ja asentaa ja on melko tukevakin kun sen ujuttaa takapuolelta siivekkeen ympärille ja laittaa paperiliitimellä kiinni.

Edit:

Lisäänpä vielä että löysin yhestä laatikosta melko jäykkää n. 1,5 mm paksuista muovilevyä jota on aika helppo työstää saksilla. Väri vaan oli keltainen ja sitä on liian vähän. Mistäköhän askartelukaupasta sitäkin on tullut hommattua? Siitä sais pienillä niiteillä tai ruuveilla varmaan aika siistin virityksen.
 

kallek

Aktiivinen jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

jussi72 sanoi:
Tee ainakin ensin kartongista tai jostain malli millä voit sitten leikata sen teipin oikeaan muotoon, siellä kun ei paljon ylimääräistä tilaa ole. Mulla ainakin tuossa premier 10:ssä on ne siivekkeet aika heppoisen oloiset, että jos asetus menee pieleen ja teippi pitää kuin tauti niin voi jäädä ripa käteen.

Tuo käyntikortti oli ainakin helppo muotoilla ja asentaa ja on melko tukevakin kun sen ujuttaa takapuolelta siivekkeen ympärille ja laittaa paperiliitimellä kiinni.

Edit:

Lisäänpä vielä että löysin yhestä laatikosta melko jäykkää n. 1,5 mm paksuista muovilevyä jota on aika helppo työstää saksilla. Väri vaan oli keltainen ja sitä on liian vähän. Mistäköhän askartelukaupasta sitäkin on tullut hommattua? Siitä sais pienillä niiteillä tai ruuveilla varmaan aika siistin virityksen.
Mulla tuli mieleen myös painopelti mitä olen käyttänyt @toisaalla. Saksilla leikattavaa, tarpeeksi jäykkää että pysyy muodossaan ja kestää lämpöä :)
 

kallek

Aktiivinen jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Kulutuksia lämmityskaudelta, alkanut elo/syyskuun vaihteen tienoilla:

Kellari 1586 kWh
Keskikerros (takalla avustettuna kylmimpään aikaan eli tammikuu) 2071 kWh
Yläkerta 2192 kWh

Pyyntinä riippuen ulkolämpötilasta 22-24, sisälämpö ollut 21,5-22,5 pyöreesti, lämpimämpään aikaan menee reiluun 23 ennen kuin katkolle. Kellarissakin lämmitetty paljon isompaa aluetta kuin ennen ja lämpötilakin ollut korkeampi, siellä sähköllä ainoastaan pesuhuoneen lattia"mukavuus"lämpö.

Mun mielestä ei ihan pahalta kuulosta, kunhan saan noi pohjavastukset modattua seuraavaksi talveksi niin luulisi tippuvan entisestään, nimittäin plussakelejä täällä kuitenkin aika paljon.

Öljyä kulunut lokakuun täydennyksen jälkeen käyntituntimittarilla laskettuna pyöreesti 600L, tällä käyttövesi ja kuisti+autotalli peruslämpö. Ennen kuin laitettiin noissa patterit päälle niin tuntui että poltin käy samalla tavalla kulutti lämmintä vettä tai ei, suuri osaa menee hukkaan lämpöhäviöistä johtuen. Olen lisäeristänyt kattilan ympäri mutta shuntin kohtaa ei ja se on kattilaveden lämpöinen jos esim ottaa patterikierron pois (ja silloin pannuhuone tulee kuumaksi). Eli sinne kiertoon se hukkalämpö menee vaikka olis patterit kiinni.
Öljyä mennyt aiemmin 2300-2500L/vuosi.
 
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Laitetaanpa kevään (ja kallek:n ansiokkaan ketjunoston sekä mainiolta näyttävien kulutuslukemien) kunniaksi hieman mutu-tuntumia lämmityskauden ajalta.

Meillä pumppu hoiti alkuperäisen suunnitelman mukaisesti pääasiassa uunin lämmön levitystehtävää, josta se suoriutui ansiokkaasti FAN-tilassa. Makkarit pysyivät lämpimänä ilman tarvetta sähköpatterien käytölle. Varsinaista lämmitysmoodia käytettiin yhden käden sormilla laskettavissa oleva määrä, mutta noina kertoina lämpöä piisasi hyvin.

Nyt keväällä onkin sitten hyvä todeta, että ulkoyksikön lämmitysvastukset ovat olleet lähes täysin turhaan päällä koko talven. Pitää väkräillä noihin kytkin, jonka voisi sitten käydä napsauttamassa päälle vaikka muutamaa tuntia ennen pumpun päälle jysäyttämistä.

Puhallushommista ulti joka tapauksessa suoriutui hyvin. Kesän helteitä odotellessa.
 

kallek

Aktiivinen jäsen
Vs: Ultimate Premier Inverter 10

Nyt on ~vuosi kulutuslukemia mittailtu

Yläkerta 2347kwh
Keskikerros 2238kwh
Kellari 2086kwh

Öjypoltin käynyt 430h

Tulevaa talvea varten olis tarkoitus tehdä lämmityskaapelille Jantin sulatusmodaus mutta tällaisella säädettävällä termostaatilla

http://www.ebay.com/itm/220V-Digital-Thermostat-Temperature-Controller-WH7016C-/251022385091?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a72199fc3

Hinta ei päätä huimaa ja saa just halutut lämpötilat säädettyä. Voi laittaa vaikka sisätiloihin ja vetää anturille johdon vaan ulos sekä sähkön kaapelille.
 
Ylös Bottom