Uponor clean 1 ongelma

Viestejä
2
#1
Onko kenelläkään kokemusta ko. panosputsarista?
Meillä ollut sellainen nyt noin 6 vuotta. Välillä ollut tukoksia mutta vesiletkulla huuhtelemalla on saanut hoidettua ne.
Nyt kuitenkin on ilmaantunut sitkeä tukos ja huuhtelu ei ole auttanut.
Toinen vaihtoehto on paineilmalla puhaltaminen tukkeutuneen kohteen paineilmaletkuun. Sitä en ole vielä kokeillut.
Vikakoodi on E031
 
Viestejä
3 439
#2
Täällä on sama laite. Ongelmia ei ole ollut ennen viimeisintä nesteen lisäystä. Tuon jälkeen laite on jostain syystä alkanut vikuttamaan tuota valoa että lisää nestettä niin että noin päivän vilkuttaa ja päivän on vilkuttamatta.... tiedä sitten mikä riivaa. Hanki laitteen ympärillä on sellainen ettei juurikaan kiinnosta käydä ihmettelemässä tuon sielunelämää.

Mitäs tuo koodi tarkoittaa?
edit...

1549485428921.png
Mahtaakohan mikään tukos irrota ilman painapesua?
Tuossahan oli se käsikirja.
https://www.uponor.fi/-/media/count...tion-manuals/30715_clean_i_kasikirja_2015.pdf
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
3 439
#3
Tuossa nuolen osoittamassa aparaatissa se häikkä taitaa olla. Tuohon siirtään noita liemiä mammuttipumppauksella joten se tarvitsee paineilmaa sekä tietysti sitä varten tomivan kompressorin....

 
Viestejä
2
#4
Täyttöyksikön huuhteluaukkoa nro.1 olen huudellut vesiletkulla. Vesiletku työnnetty aukkoon 10cm ja vettä sinne.
Ei auttanut. Seuraavaksi pitäisi kokeilla puhaltaa paineilmaa siniseen 8mm letkuun...
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Viestejä
707
#5
Menee hiukan OT:ksi kun ei liity suoraan AP:n aiheeseen mutta ei viitsi perustaa asialle omaa lankaakaan.

Onko jollain foorumilaisella käytössä ja kokemuksia Biolanin puhdistamosta (kaivopuhdistamo tai trio)? Uudessa asuinpaikassa täytyy laittaa jätevesien käsittely/puhdistus kuntoon ja jotain saneerauspuhdistamoa vanhojen sakokaivojen tilalle ollaan tuossa mietitty.

Myös jos jollain on käytössä joku muu biopuhdistamo/pienpuhdistamo josta on hyviä kokemuksia niin kaikki vinkit otetaan mielellään vastaan.
 
Viestejä
10
#6
Meillä Uponorin puhdistamossa edellisen omistajan mukaan tulee virhe "runsas vedenkäyttö" toisinaan ja menee muutamassa päivässä ohi. Meillä se on muutaman kuukauden asumisen aikana tullut kerran joulukuussa 2018 yhdeksi päiväksi. Meillä hyvin todennäköinen syy on viemäriputki, joka taitaa olla lyhyistä betoni- tai teräsputkista kasattu, kuten 50-luvulla oli tapana. Meillä ainakin tuolloin joulukuussa oli sadetta muutama vuorokausi ja hulevesi varmaan pääsee jostakin viemäriputkeen. Jonnin verran olen seurannut puhdistamon näytöstä lukemaa (joskin nyt on sen verran lunta, ettei viitsi). Siitä laskettu keskimääräinen panoslkm/vrk vaihtelee, vaikka viemärivesien määrä pitäisi olla suhteellisen vakaa meillä. Tämäkin puoltaa ylimääräisen veden pääsyä puhdistamoon.
 
Viestejä
3 439
#7
Myös jos jollain on käytössä joku muu biopuhdistamo/pienpuhdistamo josta on hyviä kokemuksia niin kaikki vinkit otetaan mielellään vastaan.
Aikoinaan kun näitä joskus testattiin niin tämä oli ainut puhdistamo missä ei ollut ainuttakaan häiriötä koko testijakson aikana.

Moni muu on aivan antiikkinen tekniikaltaan verrattuna tähän.
 

Aki

Aktiivinen jäsen
Viestejä
230
#8
Ainakin Pipelifen V6 panospuhdistamossa on ainoana etävalvonta vakiona. Valvonta ohjelman saa myös kuluttaja ilmaiseksi. Ohjain suomalainen Tiimi
 

kurre orava

´pitkähän on pilalla, lyhyttä on helppo jatkaa...´
Viestejä
707
#10
Aikoinaan kun näitä joskus testattiin niin tämä oli ainut puhdistamo missä ei ollut ainuttakaan häiriötä koko testijakson aikana.

Moni muu on aivan antiikkinen tekniikaltaan verrattuna tähän.
Täytyy laittaa valikoimalistalle, kiitos!

Vaimolla oli tuohon lähinnä bio-puhdistamoita mutta niistäkin oli aika vähän tietoa tarjolla.
 
Viestejä
3 439
#11
Itse ostin oman putsarini joltain jobbarilta joka oli tuonut sen virosta. Säästin tässä muutaman tonnin rahhoo... kannattaa sitten harkita tuollaistakin vaihtoehtoa.
 
Viestejä
10
#12
Ed. omistaja asennutti Uponorin syksyllä 2009. Syksyllä 2012 vaihdettiin sisäpaneeli. Tietojeni mukaan muuten on toiminut hyvin, mutta ilmeisesti viemäri saa ylimääräistä vettä pihan alueelta, jolloin sateisina aikoina vesivalo palaa paneelissa ja antaa virhekoodin puhdistamon näyttöön. Tämä yksilö on ollut jonkun tutkimuksen seurannassa ja huolto on käynyt sitä omia aikojaan katselemassa. Käyttö on ollut keskimääräistä niukempaa, kun molemmat asukkaat puhdistamon asennuksen aikaan oli yli 80 vuotiaita ja viime vuoden loppusyksystä yli 90:iä, kun muuttivat pois.
 
Viestejä
10
#13
Vähän jo odottelinkin ja viime yönä paneeli vilkutti punaista runsaasta vedenkäytöstä. Käytiin toki saunassa, mutta satelee, lumi sulaa ja maa kastuu. Puhdistamo antaa E031 ja lukema on kasvanut 7 vrk 17 yksikköä, josta varmaan viime päivinä suurin osa. Olisko normisti panoksia 0,67/vrk, joten Uponor on saanut jostain ylimääräistä puhdistettavaa.
 
Viestejä
10
#14
Jatketaan sen verran, että olimme 7 tuntia reissussa ja 5 panosta on puhdistettu lukeman mukaan. Sulamisvesiä siis puhdistetaan ja maailma pelastuu. Vaan kunhan kevät koittaa, niin pitää takoa kellarin lattiaa rikki ja laittaa muoviputkea viemäriin. E031 sammunee ensi viikolla, jos pakastuu.
 
Ylös Bottom