Uusi IVT490 käyttäjä

Jpelto

Tulokas
Hei! Muutin kesällä 200m2 kaksikerroksiseen taloon jossa kyseinen PILP. Asutaan enemmän yläkerrassa ja huomasin, että kämppä aika kuuma. Koska PILP:llä ei voi jäähdyttää asennutin yläkertaan ILP:n lähinnä jäähdytystä tuomaan.
Mitenhän nyt kannattaisi säätää lämmitystä? Tiputin lämpökäyrän 3-> 2 koska meillä betonilattia vesikierrolla. Koko ajan enemmän ongelma liian lämmin kuin kylmä asunto. ILP:n laitoin huutamaan 22 asteista ilmaa vakionopeudella. Automaattiasennossa sammui koko ajan huoneilman ollessa 23.

Ongelmaksi on nyt tullut lämminkäyttövesi. Se loppuu usein, eikä käytetä niin paljon omasta mielestä. Veden lämpö tippuu 30 asteeseen. Nytkin se on 47 astetta ja käytin eilen lisävedenlämmitystä päällä. Luin jostain, että suosituslämpö kuumalle vedelle on 55-60 astetta. Eikö tämä PILP pidä vettä niin lämpimänä? Yhteistä näille veden kylmentymisille on se, että shuntti on täysin auki. Luin, että monella ollut ongelmia sen kanssa.

Nyt en tiedä toimiiko oma PILP oikein vai onko uudessa käyttäjässä vika.

Menolämpötila GT1 onko suluissa oleva luku asetusarvo johon kiertoveden pitäisi päästä?
 
Hei, joltain häiriöltä kuulostaa. Kannattaa ehkä hieman käyttää aikaa toiminnan oikeaan varmistamiseen, ettei se käy suoralla sähköllä tai turhaan ylilämmittele.

Meillä 2005 vuoden IVT490 ja siinä tuntuu olevan säännöllisesti jotain pientä askarreltavaa. Meillä käyttövesi jonkun 55oC ja kyllä se sieltä valikosta "näytä kaikki lämpötilat" näyttää kompressorin käydessä ~80oC lämpötilaa kompressorille. Käyttövesi meilläkin loppuu, siinä on taloudellisuus asetus, jossa pitkittäen käyttää pelkkää kompressoria ja sitten mukavuusasetus, jossa tekee käytännössä aina käytettäessa suoraan sähköllä - tällä riittää, mutta sähköäkin kuluu. Lisäksihän siinä on käyttöveden lisäystoiminto, jossa voi laittaa tunnin kerrallaan veden lisäyksen, meillä aina saunapäivänä, eikä koskaan lopu. Silloin käytössä 9kW vastus + ~1,5kW pilp tuottamana.

Meillä on pari kertaa ollut jotain jumia ja toimimattomuutta siinä shuntissa, käsittääkseni se suluissa oleva tosiaan on "asetus", ja vieressä on toteuma, jonka pitäisi silloin tällöin seilata hitaasti. Meillä on sen shuntin toimilaitteen ja venttiilin kanssa ollut jumi, käsikäyttörengas joka lukitsee sen moottorikäyttöön/vapauttaa on pudonnut paikaltaan, toimilaitteen runko "murtunut" kiinnikkeestä ja ei silloin pyörittänyt, .. Eli sitä voi käsikäytöllä pyörittää reippaasti useita kertoja laidasta laitaan ja säätää sitten moottorikäytölle ja katsoo, että se välillä vaihtaa asentoa.

Manuaaleja ja asennusohjeet pitäisi löytyä netistä, molemmissa osasta toiminnoista syventävää tietoa, vain toisella ei löydy kaikkia selityksiä.
 

Jpelto

Tulokas
 • Keskustelun aloittaja
 • #3
Olin yhteydessä huoltoon, sieltä kertoivat, että IVT490 osia ei mahda saada mistään ja arveli, että PILP:ssä on joku vika. Sähkölämmitin ei tajua lähteä päälle.

Tämän aamun luvut, käyttövesi 29 asteista, Gt1 ei asetusarvossa. Kaiken järjen mukaan sähkölämppärin olisi pitänyt lähteä päälle. Huollosta käskettiin boottaamaan laite sulakkeesta. Tein sen mutta parissa päivässä loppui taas käyttövesi. Näyttää siltä, että kone on viallinen ja vika ei välttämättä olekkaan käyttäjässä.
 

Liitteet

 • 102DEBA4-D0CD-49B9-987D-D0A98005DB08.jpeg
  102DEBA4-D0CD-49B9-987D-D0A98005DB08.jpeg
  53,4 KB · Katsottu: 43
 • A358D2DD-2501-4834-B1BA-C5D0B3C9389E.jpeg
  A358D2DD-2501-4834-B1BA-C5D0B3C9389E.jpeg
  55 KB · Katsottu: 40

R-410A

Aktiivinen jäsen
Aikaisemmin kirjoitettua juttua IVT 480 ja 490 Pilpistä

Parviaisen PILPPI on kun punainen vaate IVT:lle
ja erityisesti Jussi Hirvoselle joka antoi kirjoitukseen vastauksen Meidän Talo lehden juttuun.
Onhan Hirvonen Sulpun hallituksen puheenjohtaja.
Huomasin kyllä että ainakin se ”skannattu” juttu oli poistettu,
mutta taisi olla tämäkin jonka osoite on ohessa.
( IVT:tä ja erityisesti JH:ta ärsyttää ko. kirjoitus ).
Tällä voi tosiaan pudottaa Jussi Hirvosen maan päälle sieltä jalustalta.
Eiks ole ”raadollista” mutta aihetta on.
Tuntuu siltä että IVT häärii kukkona tunkijolla JH:n johdolla eikä varmaan hänen kilpailevat pumppuyritykset katso sitä hyvällä silmällä ”ken ties”!

IVT Parviaisten PILPPI 480 ja 490 yskii Suomen talvessa
http://web.archive.org/web/20071024122644/http://www.meidantalo.fi/peruskorjaus/article117027-1.html

IVT markkinaoikeuden hampaissa:
4.4.2003 Hyvän liiketavan vastaisuus
Vertailu Edullisemmuus Ympäristöväittämä

nykyinen IVT-Lämpöpumput Oy
Markkinaoikeus kieltää IVT Lämpöpumput Oy:tä käyttämästä hyvän kauppiastavan vastaista mainontaa 50,000 euron sakon uhalla.
Ei ole ensimmäinen kerta kun IVT on otsikoissa negatiivisessa mielessä.
http://www.oikeus.fi/markkinaoikeus/19492.htm
 
Meillä paloi IVT490 piirikortti (koko kortti kotelon sisälle), noin vuosi sitten onnistui vielä uusiminen jonkun lämpöpumppuhuollon toimesta. Taisi kortti olla ~450€ + 1h minimiveloitushomma + kilometrikorvaukset, vaikka palaneita johtojakin vaihdeltiin. Tuolloin oli tyyppivika, rele hitsannut kiinni ja jäljistäpäätellen hienot valokaaret olleet. Nyt en siitä löydä yhteystietoja, mutta itse kysyin Boschilta huollosta, kun heille siirtyneet kauppojen mukana IVT riesatkin - sieltä tiesivät kertoa kuka huoltaa "ikivanhoja" IVT pumppuja. Ja saman ikäinen oli oma. (edit: olisikohan ollut https://ttlampopumppuhuolto.fi/ivt-huolto/)

Tällä sai hyvin lisäaikaa järjestellä kunnollista lämmitysuusintaa, vaikke tekohengittämisessä muuten mitään järkeä ehkä olekaan. Ei taida seuraava ratkaisu olla PILPpi...

Jos haluaa lisäaikaa, niin kannattenee roikkua hieman puhelimessa ja soitella erikoistuneita lämpöpumppuhuoltoja läpi. Nyt taitaa olla aika kuumat markkinat korvaavien lämmitysratkaisujen osalta, ja mikäli tuon saa vielä toimimaan, niin saa vähän aikaa suunnitella uusintaa.. Sehän voi olla piirikortti palanut tai lämpötila-anturi rikki, joka näyttää, ettei lämmitystä tarvita. Halpaa tuo korjaaminen ei ole, mutta voi olla, että pääsee kymmenesosalla koko järjestelmän uusimisen hinnasta..
 

Jpelto

Tulokas
 • Keskustelun aloittaja
 • #7
Onko Normaalikäyttö s.24 aktivoituna?

Suodattimet puhtaat/vaihdettu? Onko kokeiltu palauttaa tehdasasetukset?
Normaalikäyttö on aktivoituna. Kun muutettiin toukokuussa tuli ensimmäinen ilmoitus "vaihda suodatin" vaihdoin sen. Tämän jälkeen yli puoleen vuoteen ei ole tullut yhtään ilmoitusta. Ohjekirjasta luin, että muistutus pitäisi tulla joka toinen kuukausi. Olen kyllä vaihtanut suotimen myös kesällä ihan vain varuiksi. Kieliikö tämä muistutusten ja hälytysten poissaolo piiriviasta?

En ole tehnyt tehdasasetusten palautusta, jos teen sen, mitähän pitäisi ottaa huomioon? Lämpökäyrä tietenkin, mutta meneekö muita asetuksia? Otan valokuvat asetuksista ennen.
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
Tämän aamun luvut, käyttövesi 29 asteista, Gt1 ei asetusarvossa. Kaiken järjen mukaan sähkölämppärin olisi pitänyt lähteä päälle. Huollosta käskettiin boottaamaan laite sulakkeesta. Tein sen mutta parissa päivässä loppui taas käyttövesi.
Jos se boottaamalla hetken toimii niin ohjainkorrtivialtahan tuo kuulostaisi. Noista muista PILPeistä on mennyt vastuksia ohjaavia releitä, se ei olisi kallis vika jos joku osaa releen vaihtaa. relevika on helppo tutkia mittaamalla - tuleeko releelle ohjaussähkö - lähteekö siitä sähköä eteenpäin vastukselle. Voise vastuskin olla rikki. Ei tuollainen pikkuisella kompressorilla tehty PILP kyllä pysty paljon mihinkään kylmällä säällä vaikka se olisi ihan ehjäkin - vastusten pitää toimia.
 
Ylös Bottom