Vaillantissa on paineanturi höperöitynyt

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • Valvoja
  • #1
Ihmettelin kun Vaillant tekee käyttövettä jotenkin vähän heikosti ja valjastin Raspin keräämään lämpötiloja ja paineita. Kompuran painepuolen arvo ei laske alle 19 barin vaikka vehke kuinka kauan seisoisi ja vettä tehdessä lukema nousee äkkiä 28-29barin tienoille ja kompura sammuu. Laittteessa on R407c. Täytynee tilata huoltoa paikalle, tuota ei kätevästi itse vaihda - toki vika voi olla kortillakin. Anturi maksaa pari sataa ja kortti neljä sataa.. töistä saanee kotitalousvähennystä.
 

repomies

Hyperaktiivi
Vs: Vaillantissa on paineanturi höperöitynyt

Ainakin ilmalämpöpumpun huolto on erikseen vero.fi taulukossa kotitalousvähennyskelpoinen. Hiljattain maksoin ilpin putkien laippojen uusinnasta ja täytöstä 400g verran rontti 180 euroa. Kilometrikorvauksia ei juuri ollut, matkaa taisi olla reilu kilsa suuntaansa. Mielestäni kohtuullista ottaen huomioon kylmäaineen hinnan nousun sekä sen että pakulla ei päästy perille asti vaan aikaa paloi myös veneilyyn. Tuosta kun tulee vielä osa palautuksina takas niin ihan ok hinta mielestäni.

Laittaisin sinuna kotitalousvähennykseen kokeeksi "lämpöpumpun huolto" sen enempää erittelemättä.
 
Vs: Vaillantissa on paineanturi höperöitynyt

Kotitalouden korjaustyöt vaikuttavat automaattisesesti kuuluvan kotitalousvähennyksen piiriin. Lämmitys, energiatehokkuuden parantaminen, sähkö, talon rakenteet ja pinnat.... Uuden rakentamiseen liittyvät asiat, harrastukset ja pakolliset kunnan rahankeräyspalvelut vaikuttavat olevan vähennyksen ulkopuolella.

https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/taulukko_kysytyimmista_kotitalousvahenn2/#remontointi
 

VesA

Moderaattori
Ylläpidon jäsen
  • Keskustelun aloittaja
  • Valvoja
  • #4
Vs: Vaillantissa on paineanturi höperöitynyt

Aloitin soittelun - ei korjaaminen ainkaan näin Heinäkuussa tunnu kovasti merkin edustajia kiinnostavan.
Täytynee ostaa vaan se anturi ja tilata satunnainen kylmäkalle vaihtamaan se.

Datoja tutkiessani havaitsin että maasta on pumpun mielestä nyt pumpattu yli 150000kWh.

root@raspberrypi:~# echo "r -c ehp YieldEnvironmentEnergy" | netcat localhost 8888
150990
 

repomies

Hyperaktiivi
Vs: Vaillantissa on paineanturi höperöitynyt

Miehistövajausta lienee aika paljon, etenkin maalämpöpuolella missä ei ole välttämättä ihan samanlaista hankintakiimaa helteillä, kuin ilppipuolella. ILP-korjaajan saaminen se hankalaa tällä haavaa onkin, nousee nimittäin uutta konetta seinälle hyvällä katteella urakalla. Sain soitella puolenkymmentä paikkaa eikä ollut puhettakaan siitä että pääsisi kilpailuttamaan mitenkään, kyllä tilanne on "ota eka, jos tuurilla saat jonkun tontille".

Pitäis varmaan opiskella luvat itsekin, sen verta paljon näitä koneita alkaa ittelläkin olla.
 
Ylös Bottom