Vesi-ulkpna putkien asennus siististi?

lmfmis

Vakionaama
Viestejä
2 703
#1
Miten olette toteuttaneet vesiulkona vilp putkiasennuksen ulkosalla nii että putkarikaverit ei rupee nauramaan ?

Joustinpunosletkulla varmaan koneelle...mutta se kohta ulkoseinästä läpi? Hautaanko eristeeseen?

Kuvia tietty...
.
 
Viestejä
1 887
#4
Vs: Vesi-ulkpna putkien asennus siististi?

Itsekin mietin tuota samaa, päädyin kuitenkin kupariin, koska tuollainen paksu PEX putki on kuitenkin aika jäpyä tavaraa. Kuumentelemalla sille varmaan saisi jotenkin lakia luettua, mutta lämpötilanvaihteluiden vuoksi se tuskin kauniisti olisi kattoon istunut. Sitten, jos putkeen tulee pumppua, venttiiliä sun muuta tavaraa, liittimien kanssa PEX tulee äkkiä kalliimmaksi ellei kaikkia roippeita saa yhteen pötköön.

Nuo teräshaitarit ovat ihan letkeää tavaraa jo tuollaisena 250 mm mittaisena - verrattavissa johonkin silikoniletkuun. Silti putkissa jotain värinää kulkee, kun kone osuu resonanssitaajuudelle. PEXikään tuskin täysin värinätön tulee olemaan.
 

HelaKammo

Aktiivinen jäsen
Viestejä
832
#5
Vs: Vesi-ulkpna putkien asennus siististi?

Itsellä koneen välissä vain 5 cm haitaritumpit, eikä värise tai lliku. Itse laite on kuitenkin sisältä tehty siten, että putkiyhteet ei juuri värinää enää välitä. Läpiviennit viemäriputkella. Solukumia ja mustaa teippiä päällä.

Punosletkuista aikanaan väännettiin siitä diffuusiosta, ja nyt siis mapressi sinkkiputkea ja eriste päälle. Ulkovedot on noin 50cm pitkät ja koneen takana.
 

Wespa

Aktiivinen jäsen
Viestejä
154
#6
Vs: Vesi-ulkpna putkien asennus siististi?

Onneks mulla ei oo yhtään putkimiestä kaverina. ;D PEX taipui juuri ja juuri tuon verran että sen sai 90° messinkimutkilla kiinni. Tuo harmaa Bilteman eriste menee siis seinän läpi PEXin ympärillä, tuo musta Armaflex tms. taas on lähinnä peittämään tuota mutkaa jossa eristeiden kanssa joutui vähän soveltamaan. Ei mikään nätti asennus tosiaan, mutta ajaa asiansa.
 

Liitteet

Ylös Bottom